Στον Παναθηναϊκό ζήτησαν από τον Βαγγέλη Πέτσο, ο οποίος εκπροσώπησε την ΠΑΕ στην κλήρωση των προκριματικών να φέρει την Μάδεργουελ. Και ο αθεόφοβος λες και συνοδευόταν από τον Ρεχάγκελ (ανάλογη τύχη έφερνε ο Γερμανός), δεν τους χάλασε χατίρι. Ο ίδιος πέρυσι βέβαια έφερε και την Οντένσε, αλλά το «τριφύλλι» αυτοκτόνησε. Ε, δεύτερη φορά δεν θεωρούμε ότι μπορεί να συμβεί το ίδιο.

Και η Μπριζ ή Φέγενορντ να προέκυπταν (η Βασλούι ήταν δεύτερη σε σειρά προτίμησης), ο Παναθηναϊκός δεν είχε κάτι να φοβηθεί. Εχει ειδικό βάρος στην Ευρώπη κι ας μην διαθέτει το ρόστερ του παρελθόντος. Θα μπορούσε να κοντράρει άνετα Βέλγους ή Ολλανδούς και οι πιθανότητες θα ήταν 50%-50%.

Τώρα όλοι έχουμε στείλει τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Το ίδιο κάναμε και πέρσι με τους Δανούς. Το θέμα λοιπόν είναι να παρουσιαστεί το «τριφύλλι» όπως πρέπει. Αυτό που ανησυχεί τους πάντες είναι ότι δεν σου δίνει την πεποίθηση ότι άμεσα η ομάδα θα είναι καλύτερη από πέρυσι.

O Παναθηναϊκός έχει χάσει Λέτο, Κουίνσι, Κλέιτον, Νίνη. Ο,τι πιο δημιουργικό διέθετε. Προστέθηκε ο Λάζαρος που την περασμένη σεζόν λόγω τραυματισμού επέστρεψε τέλη Γενάρη και ο Σισοκό. Ο Μπαρμπαρούσης δεν θα είναι παρών στα προκριματικά. Αρα, πρέπει όλοι να υπερβάλλουν εαυτούς. Σαφώς και είναι το φαβορί ο Παναθηναϊκός και δεν υπάρχει δικαιολογία για την αποτυχία από τη στιγμή που προέκυψε η Μάδεργουελ. Ακόμα κι έτσι ο Παναθηναϊκός πρέπει να περάσει.

Το γιατί, είναι απλό. Θα πάρει κοντά στα 2,5 εκατ. ευρώ για την πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και ακόμα κι αν αποκλειστεί στην επόμενη φάση, θα έχει εξασφαλίσει τουλάχιστον τη συμμετοχή του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Αυτό συνεπάγεται μίνιμουμ έξι εκατ. ευρώ. Είναι λοιπόν καθήκον όλων στην ομάδα η πρόκριση κι ας μην έχει ο Φερέιρα τους παίκτες που θέλει. Ας κάνει κάτι και η ομάδα να βοηθήσει τη διοίκηση. Λεφτά είναι γνωστό ότι δεν υπάρχουν. Αν είχε την άνεση η ΠΑΕ και τον Κουίνσι θα κρατούσε και 2-3 δημιουργικούς παίκτες θα έπαιρνε ακόμα. Το σωστό είναι να βοηθάει η διοίκηση την ομάδα, αλλά δυστυχώς τα δεδομένα άλλαξαν. Τα αποτελέσματα φέρνουν έσοδα.

Χωρίς άγχος

Η πρόκριση λοιπόν θα δώσει τη δυνατότητα στη διοίκηση να καλύψει όχι μόνο το κενό του Κουίνσι, αλλά και να κινηθεί για έναν ακόμα παίκτη (οκτάρι-δεκάρι στο στυλ των Κλέιτον, Νίνη). Εκτός απ' αυτό θα απελευθερώσει τους παίκτες και τον Φερέιρα από το άγχος. Στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ ο Παναθηναϊκός θα βρει δυνατούς αντιπάλους, πιο εύρωστους.

Για παράδειγμα, κανείς δεν θα ζητήσει εξηγήσεις αν δεν αποκλείσει την πάμπλουτη Μάλαγα ή την πολύ δυνατή, νεανική και οργανωμένη τα τελευταία χρόνια Λιλ. Προσωπικά δεν φοβάμαι τον Παναθηναϊκό όταν θεωρείται αουτσάιντερ. Δεν θα έχει αυτός το άγχος, θα είναι πιο έτοιμος κι επειδή ναι μεν θα παίξει με σημαντικές ομάδες, αλλά όχι με μεγαθήρια, θα έχει την τεράστια ευκαιρία να προκριθεί και να σωθεί η ομάδα με τα έσοδα των ομίλων μία ώρα αρχίτερα. Τότε ο Φερέιρα θα ανεβάσει και τον πήχη των μεταγραφών στις επόμενες περιόδους. Εχει κάθε λόγο να εκφράζει κάποια παράπονα, αλλά έγιναν κι έξι μεταγραφές με τα πενιχρά οικονομικά και γίνονται προσπάθειες και για έβδομη.

Πηγή: sday.gr