Τουλάχιστον, δηλαδή, να κάνει κάτι στην Ευρώπη. Τι έχει απομείνει, δηλαδή, στον Παναθηναϊκό; Από το πρωτάθλημα, όπως είπαμε, είναι οφ. Με το Kύπελλο ουσιαστικά ουδείς ασχολείται. Άσε που κανείς δεν ξέρει στην κατάσταση που είναι αν μπορεί να το κατακτήσει, ακόμα κι αν τα δώσει όλα γι' αυτόν τον στόχο.

Οι Παναθηναϊκοί, λοιπόν, περηφανεύονται τόσα χρόνια για τον ευρωπαίο Παναθηναϊκό. Αυτό, μάλιστα, ήταν που τους κράτησε, ειδικά σε δύσκολα χρόνια. Δεν θα ήταν ωραία να τους δώσει τώρα μια ακόμα χαρά η ομάδα τους;

Και ειδικά στο αποψινό παιχνίδι παίζονται πολλά. Ουσιαστικά, δηλαδή, ο Παναθηναϊκός ρίχνει το πιο γερό χαρτί μήπως και παραμείνει ζωντανός για την πρόκριση. Έχει, λοιπόν, την ευκαιρία να πει "έκανα κάτι φέτος". Κι αυτή η ελπίδα είναι στο Γιουρόπα.

Στον Παναθηναϊκό, πάντως, δεν φαίνονται ιδιαίτερα ζεστοί. Δεν μοιάζει το ηθικό τους να είναι ακμαίο και η ψυχολογία τους ανεβασμένη.

Κατ' αρχήν, με άλλα θέματα ασχολούνται τις τελευταίες μέρες. Με τις αποδοκιμασίες, με τους τραυματισμούς, αλλά κι εξωαγωνιστικά με όσα γίνανε στο Δ.Σ., όπως και με τη νέα διαμάχη με τον Ολυμπιακό.

Ίσως, όμως, να κάνουν και τον ψόφιο κοριό στον Παναθηναϊκό για να κτυπήσουν τη Λάτσιο εκεί που δεν το περιμένει. Και, μάλιστα, οι Ιταλοί είναι σε ευαίσθητη φάση μετά το χαστούκι που δέχτηκαν στο πρωτάθλημα από την Κατάνια. Να η ευκαιρία, λοιπόν. Θα καταφέρει να την εκμεταλλευτεί ο Παναθηναϊκός, μήπως και αναθαρρήσει λίγο;