Εκτός κι αν βρουν μπροστά τους κάτι... ελληνικό. Η μεν Νιούκαστλ πηγαίνει στο Βέλγιο για την αναμέτρηση με την Μπριζ αποτελώντας μαζί με τη Λεβερκούζεν τις ομάδες που δεν έχουν δεχτεί ακόμα γκολ στη φάση των ομίλων.

Τελευταία φορά που παραβιάστηκε η εστία των «καρακαξών» σε ευρωπαϊκή αναμέτρηση ήταν στις 23 Αυγούστου 2012 στο Περιστέρι. Θύτης ο Ντένις Επστάιν στο Ατρόμητος - Νιούκαστλ 1-1 στα πλέι οφ και αν η Μπριζ δεν βρει τον εκατόνταρχο, αυτόν που θα σκοράρει δηλαδή, το εκατοστό γκολ εις βάρος της Νιούκαστλ στην ιστορία της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η πρόκριση θα είναι κοντά.

Η Ρόζενμποργκ απ' την πλευρά της πηγαίνει στο Χάρκοβο γεμάτη απογοήτευση απ' τη διαφαινόμενη απώλεια του τίτλου της πρωταθλήτριας στη Νορβηγία, συνεπώς, φαντάζει λίγο δύσκολο να βρει στις τάξεις της τον επόμενο Νταβίδ Φουστέρ. Ο Ισπανός χαφ ήταν ο σκόρερ στο Μέταλιστ Χάρκιβ - Ολυμπιακός 0-1 στη φάση των «16» του προηγούμενου Γιουρόπα Λιγκ, ο θύτης δηλαδή της τελευταίας ήττας των Ουκρανών στο γήπεδό τους στα έσχατα εννέα ευρωπαϊκά παιχνίδια τους.

Απ' τα υπόλοιπα αποψινά παιχνίδια για την τέταρτη αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ ξεχωρίζει η επιθυμία της Ατλέτικο Μαδρίτης να αυξήσει στην Κοΐμπρα το νικηφόρο σερί δεκαέξι παιχνιδιών στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, στο πρώτο της ματς μετά την απώλεια του αήττητου στο τρέχον ισπανικό πρωτάθλημα, η επίσκεψη της ΑΕΛ στην Κωνσταντινούπολη για το παιχνίδι με τη δίχως νίκη εντός έδρας στην ευρωπαϊκή σεζόν Φενέρμπαχτσε, το εκατοστό παιχνίδι της Στεάουα στο Γιουρόπα Λιγκ (πρώην Κύπελλο UEFA), η απειλή της Ντνίπρο στο εντός έδρας αήττητο (15 σερί ματς) της Νάπολι στα ευρωπαϊκά Κύπελλα και το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του Φρανκ Βερκότερεν, προπονητή της Σπόρτινγκ, απέναντι στην Γκενκ, ομάδα που οδήγησε στην κατάκτηση του βελγικού πρωταθλήματος το 2011.

Πηγή: Goal