Βαριά ήττα με σκορ 3-0 γνώρισε ο πολύ κακός Παναθηναϊκός στην Ιταλία από την Λάτσιο και παρέμεινε στην τελευταία θέση του ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ με μόλις δύο βαθμούς! Στους οκτώ έφτασαν οι Ιταλοί, έξι έχει η Τότεναμ που νίκησε 3-1 την Μάριμπορ και τέσσερις οι Σλοβένοι.

Την επόμενη αγωνιστική το «τριφύλλι» υποδέχεται τη Μάριμπορ και θέλει μόνο νίκη για να συνεχίσει να ελπίζει.

Όσον αφορά το παιχνίδι, η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα ήταν ανταγωνιστική μόνο για δέκα λεπτά (!), ενώ πριν τα δύο γκολ του Κόζακ στο 22' και στο 40', είχαν προηγηθεί σημαντικά λάθη. Το 3-0 έγινε από τον Φλοκάρι με κεφαλιά στο 57', ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως στο 23' του ματς αποχώρησε ως τραυματίας ο Τοτσέ, με τον Πετρόπουλο να περνάει στην θέση του.


Χουχούμης στα χαφ, Τοτσέ στην κορυφή!

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις στην αρχική του ενδεκάδα παρέταξε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα τον Παναθηναϊκό στο «Ολίμπικο». Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Καρνέζης, στα αριστερά της άμυνας ο Σπυρόπουλος, δεξιά ο Σεϊταρίδης και κεντρικό δίδυμο οι Βελάσκες και Βύντρα. Στη μεσαία γραμμή έπαιξαν οι Βιτόλο, Ζέκα, Χουχούμης και στα άκρα οι Κουίνσι και Χριστοδουλόπουλος. Μόνος του στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Τοτσέ.

Τι τα θέλατε τα τακουνάκια;

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στα πρώτα περίπου δέκα λεπτά, όχι μόνο στεκόταν άνετα στο «Ολίμπικο», αλλά ήλεγχε κιόλας και τον ρυθμό. Μετά το πέρας του πρώτου δεκαλέπτου όμως, η Λάτσιο ανέβασε ρυθμούς και ισορρόπησε το ματς. Παρόλα αυτά, στο 20' το «τριφύλλι» δημιούργησε την πρώτη του ευκαιρία, όταν ο Χουχούμης συνεργάστηκε πολύ ωραία με τον Σπυρόπουλο, ο τελευταίος έβγαλε την σέντρα για τον Τοτσέ, όμως ο Σιανί την τελευταία στιγμή έκοψε προ του Ισπανού. Η απάντηση όμως των Ιταλών ήταν άμεση και... σκληρή. Στο 21' ο Φλοκάρι απείλησε με δυνατό σουτ, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ήρθε το 1-0 σε μία φάση που έγιναν τρία λάθη από τους «πράσινους»! Αρχικά ο Κουίνσι έκανε τακουνάκι και λάθος στο κέντρο, με αποτέλεσμα η Λάτσιο να βγει στην αντεπίθεση. Η μπάλα έφτασε στον Κόζακ, τον οποίο μάρκαρε από... απόσταση μέσα στην περιοχή ο Βύντρα, αυτός γύρισε σε αργή κίνηση και με ένα υπέροχο σουτ «κρέμασε» τον Καρνέζη, που ήταν εκτός εστίας ένα βηματάκι...

Λάθος ο ΠΑΟ, γκολ ο Κόζακ!

Αμέσως μετά το γκολ ο Ζεσουάλδο Φερέιρα υποχρεώθηκε στην πρώτη του αναγκαστική αλλαγή, καθώς πέρασε στο ματς τον Πετρόπουλο αντί του τραυματία Τοτσέ. Το 1-0 όμως είχε επηρεάσει πάρα πολύ τους παίκτες του Παναθηναϊκού, με αποτέλεσμα μετά το μισάωρο να μην μπορούν να κυκλοφορήσουν την μπάλα. Κάπου εκεί ήρθαν και τα λάθη απειρίας από τον νεαρό Χουχούμη, που αγωνιζόταν για πρώτη φορά ως αριστερός μέσος. Στο 37' έδιωξε σε κόρνερ το γύρισμα του Ζάρατε, στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι, ενώ στο 40' γύρισε λάθος μέσα στην περιοχή, με αποτέλεσμα ο Κόζακ αμαρκάριστος νικήσει τον Καρνέζη και να κάνει το 2-0.

Καλώς τα παιδιά, 3-0...

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ νωθρά, με αποτέλεσμα η Λάτσιο να κυκλοφορεί την μπάλα και να φτάνει στην περιοχή των «πρασίνων» όποτε θέλει. Στο 51' ο Καρνέζης έδιωξε δύσκολα το σουτ του Ζάρατε, ενώ στο 57' ο ίδιος παίκτης και πάλι, με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι. Αφού όμως δεν μπορούσε να βρει δίχτυα ο Ζάρατε, αποφάσισε να δημιουργήσει. Στο 59' σέντραρε μέσα στην περιοχή του «τριφυλλιού» με απευθείας φάουλ και ο Φλοκάρι ανενόχλητος με κεφαλιά έκανε το 3-0.

Απλά, κράτησε το 3-0

Από το 70' και μετά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε πάρα πολύ. Οι αλλαγές των δύο προπονητών βοήθησαν στο να παραμείνει το 3-0, αν και η Λάτσιο ήταν ιδιαίτερα απειλητική στις επιθέσεις της. Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός, κουρασμένος και χωρίς ιδέες στην επίθεση, είχε μόνο μία καλή ευκαιρία, όταν το σουτ του Χριστοδουλόπουλου στο 75' έφυγε ελάχιστα άουτ. Τελικά, το 3-0 έμεινε μέχρι το φινάλε και πλέον οι «πράσινοι» σκέφτονται το επόμενο εντός έδρας ματς με την Μάριμπορ...

Οι ενδεκάδες:

Η ενδεκάδα της Λάτσιο (Β.Πέτκοβιτς): Μαρκέτι, Σιανί, Σκαλόνι, Τσάνα, Ράντου, Ονάτσι, Λεντέσμα (80' Λούλιτς), Γκονζάλες (67' Ερνάνες), Φλόκαρι, Ζάρατε, Κόζακ (75' Κλόζε).

Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού (Ζ. Φερέιρα): Καρνέζης, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Βελάσκες, Σεϊταρίδης, Βιτόλο, Ζέκα (78' Λαγός), Χουχούμης (59' Μαυρίας), Κουίνσι, Λάζαρος, Τοτσέ (23' Πετρόπουλος).