Το ποδόσφαιρο είναι περίεργο άθλημα. Κάποιες φορές αυτά που γράφει ο φωτεινός πίνακας, μετά το τέλος μιας αναμέτρησης, δεν λένε την απόλυτη αλήθεια. Μερικές, μάλιστα, η ηττημένη ομάδα φεύγει «κερδισμένη» από το γήπεδο. Αυτό συνέβη και χθες στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν». Μπορεί ο Παναθηναϊκός να έχασε 3-1 από την πολύ πιο ποιοτική Τότεναμ, αλλά δικαιούται να λέει ότι πιθανότατα κέρδισε ξανά την χαμένη – εδώ και δυο χρόνια – ευρωπαϊκή του ταυτότητα και έδειξε, επιτέλους, κανονική ομάδα…

Για τον χθεσινό Παναθηναϊκό δεν χωρούν στεναχώριες ή εκνευρισμοί στους φίλους της ομάδας. Για τον Παναθηναϊκό του Μάριμπορ μπορεί, γι’ αυτόν του Λονδίνου, σε καμία περίπτωση. Διότι, οι «πράσινοι» έδειξαν ξανά ένα υγιές ποδοσφαιρικό σύνολο (με τις όποιες αδυναμίες τους) θύμισαν τις όχι και τόσο παλιές καλές ευρωπαϊκές βραδιές αυτής της πολύ μεγάλης ομάδας και εισέπραξαν δικαίως το χειροκρότημα από τους 2000 συγκλονιστικούς οπαδούς τους.

Το «τριφύλλι» του Ρότσα, με εξαίρεση το τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, ήταν εξαιρετικό. Ο Αργεντινός έστησε άψογα μια ομάδα, η οποία σου έδινε την ιδέα ότι ήταν… τετράγωνη, οι παίκτες κοίταξαν στα μάτια αυτούς της Τότεναμ και αν ήταν λίγο πιο τυχεροί στην επανάληψη, τότε θα μπορούσαν να φύγουν με ένα τεράστιο «διπλό» από την πρωτεύουσα της Αγγλίας. Η ήττα ήρθε για τους εξής λόγους: Στα τρία μοναδικά λάθη, η Τότεναμ σημείωσε ισάριθμα γκολ. Ο Παναθηναϊκός, από την άλλη, δεν εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν όταν κυριαρχούσε στον αγωνιστικό χώρο. Η ατυχία (βλέπε πλάτη Καρνέζη…) έπαιξε κι’ αυτή τον ρόλο της, μα κάποιες φορές είναι κι αυτή μέρος του παιχνιδιού…

Προφανώς και ο Παναθηναϊκός είναι ένα μέγεθος, που δεν μπορεί να πανηγυρίζει στις ήττες. Αν σκεφτεί, όμως, κανείς που ήταν πριν από λίγο καιρό, πως ξεκίνησε (ήττα 3-0 από τη Μάριμπορ) και τι μας έδειξε χθες, τότε ναι, μπορεί να βλέπει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία. Διότι ο Παναθηναϊκός του Λονδίνου ήταν μια κανονική ομάδα. Διότι οι «πράσινοι» της… εποχής Ρότσα βελτιώνονται από παιχνίδι σε παιχνίδι (εξαίρεση το ματς με τον Πλατανιά). Διότι αποδεικνύεται και στην πράξη πια ότι αυτό το ρόστερ, με δυο – τρεις καλές προσθήκες και με πολλή δουλειά, μπορεί να αποδώσει και να «χτιστεί» πάνω του κάτι νέο. Διότι, πολύ απλά, χθες, η ελληνική ομάδα … άρχισε Πανάθα να θυμίζει.

Υ.Γ.: Σχεδόν όλοι οι παίκτες, χθες, ήταν από καλοί έως πολύ καλοί και κυρίως με τρομερή αυτοσυγκέντρωση. Θετικό ότι ο Τριανταφυλλόπουλος γεμίζει από εμπειρίες. Πάρα πολύ καλή εμφάνιση από τον Χαμπίμπ Σο που δείχνει ότι είναι ένα χαφ υπερπολύτιμο για τον Παναθηναϊκό. Εξαιρετικός, για μια ακόμη φορά, ο σκόρερ Ζέκα, σούπερ ο αναγεννημένος Σπυρόπουλος.

Πηγή: sday.gr