Μετά την εντός... προγράμματος ήττα στη Λιόν στην πρεμιέρα του Europa League ο Ολυμπιακός έχει ένα μεγάλο «πρέπει» πάνω από το κεφάλι του υποδεχόμενος το βράδυ (19:45) της Πέμπτης (3/10) τη Μπράγκα στο κατάμεστο όπως αναμένεται Γ.Καραϊσκάκης. Ο Χοσέ Λουΐς Μεντιλίμπαρ καταλαβαίνει τη σπουδαιότητα του ματς και θέλοντας να κρατήσει το μυαλό των παικτών του συγκεντρωμένο στην αναμέτρηση που -η λογική λέει ότι- θα παίξει κομβικό ρόλο στην κατάληξη της φετινής προσπάθειας για διάκριση, τους κράτησε εντός των τειχών! Δηλαδή στο Ρέντη. Διανυκτέρευση στο προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού περιελάμβανε το πρόγραμμα της Τετάρτης αφού ο Μεντιλίμπαρ ήθελε όλη η ομάδα να είναι μαζί. Αναφορικά με το προπονητικό πρόγραμμα, υπήρξε και βιντεοθεραπεία με συγκεκριμένα στιγμιότυπα από τη Μπράγκα και τον τρόπο παιχνιδιού της.

***Στο γήπεδο ο Μεντιλίμπαρ δεν έδειξε κάτι αναφορικά με τα πλάνα του θέλοντας να έχει άπαντες στην... τσίτα. Γνωρίζει βέβαια ότι βρίσκεται σε πλήρη... συναγερμό και η αντικατασκοπεία. Έχει τον τρόπο κάθε ομάδα να μαθαίνει τα σχέδια της άλλης. Και ο Μεντιλίμπαρ μαθαίνει τι σκαρώνει ο Καρβαλιάλ αλλά και το αντίστροφο και προσπαθεί ο καθένας, όσο μπορεί, να περιορίζει τις... διαρροές.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ
InTime

***Πάντως δεν είναι υπερβολή ή εικασία η πληροφορία που θέλει τον έμπειρο κόουτς του Ολυμπιακού να σκέφτεται πολύ σοβαρά να βάλει στην 11άδα, ξανά μετά το ματς με τον Ατρόμητο, τον Μουζακίτη. Ρίσκο προφανώς εμπεριέχει μια τέτοια απόφαση αλλά ο Μέντι δεν... χαμπαριάζει από τέτοια. Θεωρεί ότι ο παίκτης μπορεί να αντεπεξέλθει και δίχως υπερβολή μοιάζει φαβορί για την 11άδα μαζί με Έσε και Τσικίνιο στη μεσαία γραμμή. Δεν αποκλείεται, βεβαίως, τελευταία στιγμή να αλλάξει πλάνο και να επιλέξει κάποιον πιο έμπειρο, π.χ. τον Ολιβέιρα.


***Στο μυαλό του προπονητή του Ολυμπιακού υπάρχει ως κυρίαρχη σκέψη και η διατήρηση της δεξιάς πλευράς με Κοστίνια (μπακ) και Ρόντινεϊ (εξτρέμ) που λειτούργησε εξαιρετικά με τον Ατρόμητο. Είναι κυρίαρχη η σκέψη αλλά, ως την ώρα που γράφονταν τούτες οι γραμμές, όχι και δεδομένη απόφαση.

***Μεγάλη δικαίωση της στήλης αποτελεί το θέμα Πιρόλα. Ο Ιταλός συμπεριλήφθηκε κανονικά στην αποστολή αφού και στη συνέντευξη Τύπου ο Μεντιλίμπαρ είχε πει ότι προπονείται κανονικά. Αμέσως μετά το ματς με τη Λιόν γράψαμε, σε αντίθεση με όλους τους άλλους, ότι απέφυγε τη θλάση ενώ άπαντες τον έδιναν σίγουρο νοκ-άουτ και για Μπράγκα και για Παναθηναϊκό. Και προέβλεπαν να επιστρέφει μετά τη νέα διακοπή λόγω εθνικών.

***Τον ξέρουν και τους ξέρει. Για τη σχέση Ολυμπιακού και Αντρέ Όρτα ο λόγος. Ο συγκεκριμένος παίκτης, παρεμπιπτόντως, είναι ένας απ' αυτούς που χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Για την ακρίβεια χρειάζεται περιορισμό αφού από τα πόδια του περνούν σχεδόν όλα στη Μπράγκα. Στην αγχωτική αλλά νικηφόρα πρεμιέρα των Πορτογάλων στο Europa League είχε 59/67 (88% ευστοχία) στις πάσες ενώ ήρθε 77 φορές σε κατοχή με τη μπάλα. Είχε 2 τελικές και 4 ανακτήσεις μπάλας. Μαέστρος κανονικός.