ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ: Λίγοι γνωρίζουν πως ο 17χρονος super talent μέσος πριν καταλήξει στην Ακαδημία του Ολυμπιακού ήταν στην ΑΕΚ μαζί με τον αδερφό του! Μάλιστα οι κιτρινόμαυροι τον άφησαν να φύγει αφού παρότι μόλις στην U 11 δεν αξιολογήθηκε πως θα μπορούσε να κάνει καριέρα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο!! Μια ακόμη... αστοχία της κιτρινόμαυρης Ακαδημίας (ακολούθησε μετά και εκείνη του Δαρβίρα, που τον...άρπαξαν επίσης οι ερυθρόλευκοι),η οποία επι εποχής Μελισανίδη είναι αλήθεια πως λειτουργούσε τελείως αδιάφορα. Η εξέλιξη του Μουζακίτη στον Ολυμπιακό την τελευταία 8ετία εντυπωσιακή και οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ποδοσφαιρικό IQ του. Τον Σεπτέμβριο, σε ηλικία 17 χρονών και 8 μηνών, ο Μουζακίτης έκανε ντεμπούτο και στην Εθνική U 21 και στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού. Όλοι μιλάνε για έναν μέσο – κομπιούτερ, που δύσκολα θα κάνει λάθος στην πάσα,ο οποίος και δημιουργεί και αμύνεται. Μετά τον Χάμπο Κωστούλα δικαίως θεωρείται ότι πιο ταλαντούχο και εξελίξιμο! Ο “Μούζα” που υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο στον Ολυμπιακό τον Δεκέμβριο του 2021 (και το δεύτερο Ιούλιο του 2023), είναι αλήθεια ότι ως Πρωταθλητής Ευρώπης με την Youth League, από το καλοκαίρι είχε μπει στο μάτι ισπανικών και ιταλικών ομάδων!! Το συμβόλαιο του τελειώνει το 2026 αλλά έτσι όπως πάει προσεχώς πρέπει να περιμένουμε από τους ερυθρόλευκους να το επεκτείνουν/αναπροσαρμόσουν και να τον...δέσουν!!

ΓΙΟΥΣΟΥΦ ΓΙΑΖΙΤΖΙ: Μανατζερικά εκπροσωπείται από τον αδερφό του, Σιχάν. Στον Ολυμπιακό πάντως τον έφερε η εταιρία OIS, η οποία ιδρύθηκε πριν λίγα χρόνια από τον μπασκετικό agent Γιώργο Πάνου, τον ιδιοκτήτη της Octagon και εκπρόσωπο του Γιάννη Αντετονκούμπο. Στην πορεία η OIS απέκτησε συνεργάτες όπως ο Μιχάλης Σηφάκης (που άφησε τον Πασχάλη Τουντούρη) αλλά και Τούρκους partner όπως οι Ογκούν Ερντέμ, Ντενίζ Σαριταν, Λόραν Βαιλογκάν. Για τους ψαγμένους στην ελληνική μανατζερική πιάτσα ο agent Σηφάκης ήταν αυτός που πρέπει να πιστωθεί σε μεγαλύτερο βαθμό το deal Γιαζίτζι. Να επισημάνουμε πάντως ότι η OIS έχει πολύ καλή σχέση με τον Ολυμπιακό και ιδιαίτερα με τον Μιλτιάδη Μαρινάκη. Κάτι που αποδεικνύεται πως στην συγκεκριμένη μανατζερική στέγη έχουν... πάει οι ταλαντούχοι ερυθρόλευκοι Κωστούλας,Λιάτσος, Σίνα, Πνευμονίδης, Κουτσόπουλος αλλά και ο... Ανδρούτσος!!

ΣΕΜΠΑ: Κυκλοφορούσε από τον Ιούνιο ελεύθερος, όταν αποχώρησε από την ομάδα στο Κουβέιτ που έπαιξε μετά τον Ιωνικό. Είχε συμφωνήσει με τον Ηρακλή αλλά κόπηκε στα εργομετρικά ενώ δεν κατάφερε να περάσει ούτε στον Λεβαδειακό. Ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού, που στα 32 του χρόνια έχει δεί την χρηματιστηριακή του αξία να πέφτει από τα 4.500.000 ευρώ στις 300.000 ήθελε να μείνει στην Ελλάδα και ειδικά στην Αθήνα για αυτό και υπέγραψε 30 Σεπτεμβρίου με τον Πανιώνιο με ένα συμβόλαιο στο οποίο θα πληρώνεται με βάση τις συμμετοχές και όταν θα φτάσει στο επίπεδο ετοιμότητας. Κάνει εντύπωση πως ο Ιστορικός τον απέκτησε παρότι στην θέση του νωρίτερα είχε πάρει δύο πολύ μεγάλα ονόματα για την κατηγορία, όπως ο Κολοβός και ο Τσερίσεφ!

Ο Σεμπά με τη φανέλα του Πανιωνίου
InTime / ΒΛΑΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ουσιαστικά δηλαδή θα έχει 3 έμπειρους αριστερούς εξτρεμ, όλοι άνω των 31. Ειδικότερα για τον Σέμπα έπαιξε ρόλο και το πολύ μεγάλο μανατζερικό Γραφείο που τον εκπροσωπεί, η Roc Nation Sports,απο την Βραζιλία. Μιλάμε για το Γραφείο που έχει κορυφαίο όνομα στο πελατολογειό του τον Βινίσιους Τζούνιορ της Ρεάλ Μαδρίτης, με τα 180.000.000 ευρώ χρηματιστηριακή αξία ενώ ακολουθουν οι Έντρικ/Μαρτινέλι/Πακέτα/Ντι Μάρκος/ Ντε Μπρόινε/Τσαντι Ριαντ/ΑντρεΣίλβα. Ο Πανιώνιος έκανε μεγάλη μαγκιά που κατάφερε να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με την Roc Nation Sports, φέρνοντας στην Ελλάδα τον 21χρονο Φελίπε Φελίτσιο από την Ατλέτικο Μινέιρο. Τον Βραζιλιάνο φορ -σκορερ που έπαιζε δανεικός στην Λεβάντια και ο οποίος στοίχισε στον Πανιώνιο πάνω από 160.000 για το 60% των δικαιωμάτων του ενώ θα έχει συμβόλαιο στην SL2 με ετήσιεςαποδοχές120.000! Με αυτή την κίνηση οι κυανέρυθροι άνοιξαν μια πολύ μεγάλη μανατζερική πόρτα στο εξωτερικό και στο πλαίσιο αυτό έπρεπε να “βολευτεί” και ο Σεμπά...