Παρελθόν από την Ένωση αποτελεί ο Γιάννης Παπαδόπουλος, το δεξί χέρι τού Δημήτρη Μελισσανίδη την περίοδο που βρέθηκε για δεύτερη θητεία στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Ο πεπειραμένος παράγοντας αποφάσισε να αποχωρήσει και δεν είναι τυχαία ούτε η στιγμή αλλά ούτε και οι τελευταίες εξελίξεις στους Κιτρινόμαυρους.

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι ο Γ. Παπαδόπουλος αποχώρησε, δεν τον έδιωξε κανένας, αν και τυπικά δεν είχε κάποιον συγκεκριμένο ρόλο στο οργανόγραμμα της ΠΑΕ. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι αποφάσισε να φύγει γιατί δεν βρέθηκε στο ίδιο μήκος με τη νέα κατάσταση στο κλαμπ: Κουχάρσκι, Κονέ και Παπαδόπουλος από τη μία πλευρά, και από την άλλη μετά την έλευση του Μάριου Ηλιόπουλου, ο Αντώνης Ηλιόπουλος και ο Ραφίκ Τζιμπούρ.

Υπήρχαν δύο κατευθύνσεις στην ΠΑΕ και, παρά το "χαρτάκι" που είχε αφήσει ο Μελισσανίδης στον Ηλιόπουλο για τους Γιάννη Παπαδόπουλο και Ματίας Αλμέιδα (αυτοί οι δύο δεν πρέπει να φύγουν ποτέ), τελικά με κάποιον τρόπο ο πεπειραμένος παράγοντας αποτραβήχτηκε και, στο τέλος, αποχώρησε. Γιατί υπήρχε μια φθορά στα πράγματα με τα οποία περνούσαν από τα χέρια του, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη μεταγραφή τού Αντονί Μαρσιάλ που την πιστώνεται αποκλειστικά ο Αντωνης Ηλιόπουλος.

Και αυτό που αναφέρουμε δεν είναι καθόλου τυχαίο, καθώς μέχρι να αποχωρήσει ο Τίγρης ήταν δεξί του χέρι στην ΠΑΕ και ασχολούνταν με τους πάντες και τα πάντα - Χαρακτηριστική ήταν η πρόταση που είχε κάνει σε διεθνή Έλληνα άσο το περασμένο καλοκαίρι για να τον φέρει στην ΑΕΚ, άσχετα αν τελικά δεν προχώρησε το deal για άλλους λόγους. Από εκεί που επικοινωνούν με τους ποδοσφαιριστές και τους πρόσφερε συμβόλαια, έφτασε να μην έχει καμία εμπλοκή στην ακριβότερη και πιο λαμπερή μεταγραφή τής Ένωσης φέτος το καλοκαίρι. Κι αυτό κάτι δείχνει.

Γιατί αποχώρησε τώρα ο Παπαδόπουλος από την ΑΕΚ

Το ερώτημα είναι εύλογο, γιατί τώρα; Μα γιατί τώρα η ΑΕΚ βρίσκεται στην καλύτερη φάση της. Από τη στιγμή που ο Μελισσανίδης δεν υπάρχει πια στο πλάνο και οι αρμοδιότητες του Γιάννη Παπαδόπουλου ψαλιδίστηκαν, η απόφαση να αποχωρήσει από την ΠΑΕ ήταν δεδομένη. Με την ομάδα στην πρώτη θέση, μετά από νίκη σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, και αγωνιστική ανάκαμψη που προκαλεί ενθουσιασμο, ποιο καλύτερο timing θα μπορούσε να βρει;

Ο άλλος Έλληνας που ζαχάρωνε και τον άφησε παρακαταθήκη

Πλην του διεθνή Έλληνα άσου, που παίζει στο αριστερό άκρο τής άμυνας και το περασμένο καλοκαίρι είχε μιλήσει μαζί του  Γ. Παπαδόπουλος για να τον φέρει στην ΑΕΚ, υπάρχει ένας ακόμα που είχε στη λίστα του και άφησε την περίπτωση του ως παρακαταθήκη στη νέα τάξη πραγμάτων.

Πρόκειται επίσης για διεθνή Έλληνα άσο, που παίζει στο δεξιό άκρο της άμυνας, ήθελε να φέρει στην ΑΕΚ και πριν από δύο χρόνια (αλλά σε επαφη που είχε ο ιδιοκτήτης της ομάδας που αγωνίζεται τώρα αυτός ο παίκτης με τον Μελισσανίδη, είχε πείσει τον Τίγρη να κάνει πίσω τότε), και τώρα ήθελε να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι το καλοκαίρι τού 2025 θα μείνει ελεύθερος - Άρα από την 1η Γενάρη μπορεί να μιλήσει με όποια ομάδα θέλει.

Δεν είναι εύκολη κατάσταση, γιατί ενδιαφέρον για εκείνον έχει δείξει κι άλλη μεγάλη ελληνική ομάδα (συν το κλαμπ που αγωνίζεται, που θέλει να του ανανεώσει το συμβόλαιο και να μην τον χάσει), αλλά και σύλλογοι από το εξωτερικό. Παρόλα αυτά υπάρχει η αισιοδοξία ότι η ΑΕΚ μπορεί να παρέμβει και να τον ντύσει με τη φανέλα της προσφέροντας μάλιστα ένα ποσό λίγο κάτω από το 1 εκατ. ευρώ...

Προφανώς κι όλοι καταλάβατε ποιον... φωτογραφίζουμε!