Με τη γλώσσα τής αλήθειας μίλησε, για μια ακόμα φορά, ο Τότης Φυλακούρης σε επικοινωνία που είχε με το sportdog, καθώς οι Πράσινοι όχι μόνο δεν κατάφεραν να νικήσουν την ΑΕΚ στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής, αλλά είχαν σε ένα ακόμα παιχνίδι κακή απόδοση.

Τι λέει για το ρόστερ των Πράσινων αλλά και για τον Ντιέγκο Αλόνσο, για ποιον λόγο παραδέχεται τον Ολυμπιακό και τι αποκαλύπτει για την εποχή που είχε αναλάβει πρώτος προπονητής στο Τριφύλλι.   

"Από τα καλύτερα ρόστερ, αλλά χωρίς την καλύτερη απόδοση - Να μην τα βάζουμε με τον Αλόνσο - Πέμπτη-Κυριακή θα δούμε πού βαδίζει"

"Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός έχει ένα από τα καλύτερα ρόστερ, αλλά δεν έχει την καλύτερη απόδοση. Δεν πρέπει να τα βάζουμε με τον προπονητή, γιατί είναι αρχές του πρωταθλήματος", ανέφερε αρχικά ο παλαίμαχος άσος και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Δεν ήρθαν σε φυσική κατάσταση ακόμα οι μεγάλες ομάδες, και η ΑΕΚ δεν είχε την απαιτούμενη απόδοση. Το ίδιο ισχύει και με τον Παναθηναϊκό, που στο πρώτο ημίχρονο δεν παρουσίασε τίποτα. Θα δείξει την Πέμπτη και την Κυριακή πού βαδίζουμε. Πιστεύω να γεμίσει το γήπεδο, αλλά να δούμε τους παίκτες πώς θα παρουσιαστούν".

"Ξοφλημένοι ή δεν μπορούν να πιάσουν απόδοση - Παραδέχομαι τον Ολυμπιακό"

Υπάρχει πρόβλημα με την απόδοση των ποδοσφαιριστών;

"Υπήρξα παίκτης τού Παναθηναϊκού επί 14 συναπτά έτη και ξέρω τι λέω: Οι παίκτες δεν είναι μηχανές για να παίζουν στο ίδιο τέμπο κάθε φορά. Αυτή τη στιγμή όλες οι ομάδες λένε για μεγάλες μεταγραφές, αλλά ποιότητα δεν βλέπουμε. Ή είναι ξοφλημένοι ή δεν μπορούν να πιάσουν το μέγιστο της απόδοσης τούς. Υπάρχει στον Παναθηναϊκό μια πλειάδα παικτών που ξέρουν τι να κάνουν, αλλά δεν έχουν αποτέλεσμα. Δεν μπορεί ένας παίκτης να σου βάλει γκολ αν τρέχει δεξιά και αριστερά και γυρίζει πίσω για να πάρει την μπάλα. Δεν υπάρχει ποιότητα παικτών, και το ίδιο ισχύει σε όλα τα ρόστερ. Από τους 30 παίκτες που έχει ο Ολυμπιακός οι 13-14 έχουν ποιότητα, και ζητάει από νέα παιδιά να παίξουν ο προπονητής για να βγάλει δικούς του παίκτες".

Intime

Συμφωνείτε δηλαδή με τη διαχείριση του Μεντιλίμπαρ με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές;

"Το ίδιο θα πρέπει να κάνει και ο Παναθηναϊκός. Γιατί αλλιώς τι να τις κάνουμε τις ακαδημίες. Παραδέχομαι τον Ολυμπιακό που βάζει 4-5 πιτσιρίκια και θα του βγουν χρυσωρυχείο. Στον Παναθηναϊκό ο μικρότερος είναι ο Βαγιαννίδης, που φεύγει κιόλας".

"Ξεκίνησε λάθος ο Βαγιαννίδης - Να τον αφήσει ο Παναθηναϊκός αν... - Το αποκαλύπτω για πρώτη φορά".

Ποια είναι η άποψη που έχετε για τον Βαγιαννίδη και τις κινήσεις για την παραμονή του.

"Ο Βαγιαννίδης ξεκίνησε λάθος. Είχε βάλει γκολ με προβολή μέσα στη Λεωφόρο και μετά οι δηλώσεις του ήταν ότι θα φύγει για να πάει στο εξωτερικό. Είχα βγει και είχα πει (γιατί γνώριζα τους γονείς του) να μην κάνει τέτοιες δηλώσεις. Τώρα πάει πάλι να φύγει. Αν ο Παναθηναϊκός δεν τον χρειάζεται, να τον αφήσει και να φύγει. Αλλά είναι πολύ δύσκολη η θέση του και να το σκεφτεί ο Παναθηναϊκός για την περίπτωσή του. Άρα πρέπει ο προπονητής να φτιάχνει την ομάδα σύμφωνα με την ποιότητα των παικτών του".

Πώς ακούτε το ρεπορτάζ που θέλει τη θέση τού Ντιέγκο Αλόνσο επίφοβη αν δεν κερδίσει τα παιχνίδια με Μπάνια Λούκα και Ολυμπιακό.

"Είναι του Έλληνα η αντίδραση: Δεν κέρδισες, φύγε! Αλλά αυτός ο προπονητής δεν είχε μεγάλες επιτυχίες πριν έρθει και ακόμα δεν ήρθε στη Ελλάδα λέμε ότι αν δεν κερδίσει τον Ολυμπιακό, θα φύγει. Και τότε τι κάνουμε; Θα αποκαλύψω κάτι για πρώτη φορά: Όταν ανέλαβα τον Παναθηναϊκό, με πήρε ο κύριος Βαρδινογιάννης και με ρώτησε αν μπορώ να αναλάβω την πρώτη ομάδα. Και του απάντησα ότι είναι πιο δύσκολο αυτό που είχα πετύχει μέχρι εκείνη τη στιγμή με την εφηβική ομάδα! Τότε μου απάντησε να μην τα παραλέω γιατί θα με πιάσουν οι δημοσιογράφοι και θα με κρίνουν. Αλλά είχα στηριχτεί στην ποιότητα των παικτών και έτσι κερδίσαμε τη Σεβίλλη (του Σέρχιο Ράμος και του Μπαπτίστα) και τον Ολυμπιακό, γιατί εκμεταλλεύτηκα την ποιότητα των παικτών που είχα στη διαθεσή μου".