Ο προβληματισμός στον Παναθηναϊκό είναι πιο έντονος από ποτέ, με την ομάδα να μην δείχνει σημάδια ανάκαμψης. Όλοι περίμεναν -ή μάλλον ήλπιζαν για- αντίδραση στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, όμως αυτό που παρακολούθησαν, ήταν... μία από τα ίδια. Ο Ντιέγκο Αλόνσο παρουσίασε μία ομάδα προβλέψιμη, χωρίς πλάνο ούτε φαντασία στο παιχνίδι της, που ηττήθηκε εύκολα από την Ένωση, η οποία χρειάστηκε να κάνει μόνο τα βασικά για να κάμψει την αντίσταση του αντιπάλου της.

Τα σενάρια περί επικείμενων αλλαγών έχουν φουντώσει και στο "κάδρο" δεν βρίσκεται μόνο ο προπονητής, αλλά και ο Τεχνικός Διευθυντής, Γιάννης Παπαδημητρίου, ο άνθρωπος που ουσιαστικά κατήρτησε το φετινό πλάνο του αγωνιστικού τμήματος μαζί με τον Αλόνσο.

Μάλιστα, στο ντέρμπι με την ΑΕΚ καταγράφηκε η παρουσία ενός ανθρώπου, που άνοιξε ακόμα περισσότερο τις συζητήσεις για την επόμενη ημέρα στο Τριφύλλι. Ο λόγος για τον Νικολάς Μπουρντίσο! Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Ευάγγελος Μίχος στον "Ελλάδα FM", ο Αργεντινός παλαίμαχος παίκτης εθεάθη στη σουίτα του Παναθηναϊκού στην OPAP Arena.

Ο Μπουρντίσο έχει καταγράψει μία αξιοσημείωτη καριέρα ως ποδοσφαιριστής, καθώς ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Μπόκα Τζούνιορς, στην ανδρική ομάδα της οποίας έπαιξε μία πενταετία (1999-2004) προτού κάνει το επόμενο βήμα με προορισμό την Ιταλία. Εκεί ο πολύπειρος κεντρικός αμυντικός άφησε τη σφραγίδα του, μετρώντας 120 συμμετοχές στη Serie A με την Ίντερ και 115 με τη Ρόμα, ενώ είχε επίσης 93 ματς με την Τζένοα και 24 με την Τορίνο. Παράλληλα, υπήρξε 49 φορές με την Εθνική Αργεντινής, με τη φανέλα της οποίας έπαιξε σε δύο Μουντιάλ (2006, 2010), δίπλα σε τεράστια ονόματα όπως ο Λιονέλ Μέσι.

Ο Μπουρντίσο αποσύρθηκε από τα γήπεδα το 2018 και ξεκίνησε σχεδόν αμέσως δουλειά ως παράγοντας. Τον Δεκέμβρη του ίδιου έτους προσελήφθη ως Αθλητικός Διευθυντής στη Μπόκα Τζούνιορς, όπου παρέμεινε για περίπου έναν χρόνο, αφού παραιτήθηκε παρά το γεγονός ότι αρχικά είχε υπογράψει διετές συμβόλαιο. Το 2021 επέστρεψε στην Ιταλία και ανέλαβε το πόστο του Τεχνικού Διευθυντή στη Φιορεντίνα, παραμένοντας στους Βιόλα έως το τέλος της σεζόν 2023-24.



Η παρουσία του 43χρονου παράγοντα στη Νέα Φιλαδέλφεια, και δη στη σουίτα του Παναθηναϊκού, σήμανε... καπνό, πίσω από τον οποίο σίγουρα υπάρχει φωτιά!

Συζητιέται εδώ και καιρό ότι οι Πράσινοι πραγματοποιούν παρασκηνιακές επαφές με πιθανούς αντικαταστάτες τόσο του Αλόνσο όσο και του Παπαδημητρίου. Εφόσον επιβεβαιωθεί πως ο Μπουρντίσο αποτελεί μία περίπτωση που όντως "παίζει" ψηλά για το Τριφύλλι, δημιουργούνται ερωτηματικά σχετικά με την κατεύθυνση που θέλει να κινηθεί η διοίκηση Αλαφούζου. Θα προχωρήσει σε αλλαγή προπονητή και Τεχνικού Διευθυντή ή θα στηρίξει τον Αλόνσο, φέρνοντάς του έναν Λατίνο συνεργάτη; Μην ξεχνάμε πως ο φετινός Παναθηναϊκός έχει επενδύσει πολλά στο λάτιν στοιχείο, με Τετέ, Πελίστρι και Αράο να αποτελούν τρεις από τους πυλώνες του ρόστερ. Η παρουσία του Αλόνσο ήταν ουσιαστικά αυτή που έδωσε ρεαλιστικές πιθανότητες στον Παναθηναϊκό να ντύσει στα πράσινα τον Πελίστρι.

Άνθρωποι όπως ο Μπουρντίσο έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν αποφασιστικά το δίκτυο του Τριφυλλιού στην αγορά της Λατινικής Αμερικής. Η Φιορεντίνα είναι μία ομάδα που παραδοσιακά έχει πολλά "πάρε-δώσε" με την εν λόγω αγορά, κάτι που έγινε ακόμα πιο έντονο επί των ημερών του σπουδαίου παλαίμαχου άσου. Οι Αργεντινοί Νίκο Γκονζάλες, Λούκας Μπελτράν Τζίνο Ινφαντίνο, ο Ουρουγουανός Λούκας Τορέιρα, ο Χιλιανός Έρικ Πούλγκαρ και οι Βραζιλιάνοι Ιγκόρ, Ντοντό, Αρτούρ Καμπράλ, Αρτούρ Μέλο αποκτήθηκαν από τους Βιόλα την τριετία που εργάστηκε στον σύλλογο ο Μπουρντίσο. Ο Γκονζάλες μάλιστα παραχωρήθηκε το περασμένο καλοκαίρι στη Γιουβέντους αντί 8 εκατομμυρίων ευρώ για δανεισμό, με υποχρεωτική οψιόν 33 εκατομμυρίων για του χρόνου!