Δεν άλλαξε τίποτα και το παραμικρό στον Παναθηναϊκό από την ήττα σχεδόν με κάτω τα χέρια από την ΑΕΚ στο ντέρμπι.
Έτσι κι αλλιώς -κι ας διαψεύδουν όσο θέλουν- οι αποφάσεις ήταν ήδη παρμένες σε σχέση με το ποιος θα πληρώσει την λέζα ότι και να γινόταν.
Ο Αλόνσο έχει επιλεχθεί εδώ και καιρό να είναι αυτός που θα φταίει για όλα και πισω απ' αυτόν να "κρυφτούν" όλοι οι άλλοι και όλα τα άλλα.

Γνωστή και επαναλαμβανόμενη η ιστορία τα τελευταία χρόνια.
Τόσο που νομίζει κάποιος, πως ο Παναθηναϊκός προσλαμβάνει προπονητές για να έχει κάποιους... να διώξει άμα στραβώσει η δουλειά κάθε σεζόν και όχι με κριτήριο τα προσόντα και το ιστορικό τους για να χτίσουν κάτι καλό για την ομάδα.

Intime

Κι εδω όπως κάθε χρόνο αρχίζουν τα ευτράπελα και η παλαβομάρα στο ταλαιπωρημένο αυτό σωματείο.
Σύσσωμο το ρεπορτάζ με τα την ήττα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ "διαπίστωσε" σαν ένας άνθρωπος πως η αιτία ήταν ο... Αλόνσο.
Και επαναλάμβανε με έμφαση το κλισέ των τελευταίων ημερών.
Φταίει γιατί ο Παναθηναϊκός έχει σούπερ παιχταραδες, έχει τρομερή και φοβερή ποιότητα, αλλά εξαιτίας του όλα αυτά δεν μπορούν να φανούν στο γήπεδο.
Και προφανώς έχει βάση αυτή η εξήγηση.
Προφανώς και πάλι ο Αλόνσο δεν μπορεί να θεωρηθεί ανεύθυνος για την εικόνα και τα αποτελέσματα που παρουσιάζει η ομάδα του.
Προπονητής είναι, αυτός έχει την ευθύνη θεωρητικά και πρακτικά όπως σε κάθε ομάδα.
Όμως να δούμε κάποια στιγμή γιατί ακριβώς φταίει, που αρχίζει και που τελειωνει η δικιά του ευθύνη και μήπως εκτός από' αυτό υπάρχουν και άλλοι και άλλα που φταίνε ΚΑΙ για το φετινό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στην σεζόν;

Για παράδειγμα.
Κανείς δεν λέει ως ο Παναθηναϊκός δεν έχει ποιότητα μεσοεπιθετικά, για τα ελληνικά δεδομένα τουλάχιστον.
Και κανείς επίσης δεν μπορεί να πει ότι δεν έπεσε χρήμα και δεν ήρθαν σπουδαίο -για τα ελληνικά πάντα δεδομένα- παίκτες στον Παναθηναϊκό.
Και ο Τετέ και ο Πελίστρι και ο Ιωαννίδης και αρκετοί από τους υπόλοιπους είναι με βάση το όνομα και το ιστορικό τους σπουδαίοι στην επιθετική γραμμή του Παναθηναικου.
Επομένως το απόφθεγμα και... επιχείρημα ταυτόχρονα για το ότι την κύρια ευθύνη την έχει ο Αλόνσο, μοιάζει να έχει δόση αλήθειας.
Μόνο που δεν είναι ολόκληρη η αλήθεια.

Όταν δηλαδή λέμε ότι η ευθύνη του Αλόνσο είναι ότι δεν έχει καταφέρει να αξιοποιήσει την ποιότητα του ρόστερ του Παναθηναϊκού, αυτό το λέμε μόνο στο... μιλητό.
Καθώς πρακτικά μέχρι τώρα αυτή η ποιότητα ναι μεν υπάρχει θεωρητικά, αλλά στο γήπεδο δεν έχει φανεί ακόμα και δεν έχει καν δώσει δείγματα γραφής ότι υπάρχει αλλά... κάτι την εμποδίζει να φανεί.

Για παράδειγμα επίσης, λένε όλοι για το ντέρμπι με την ΑΕΚ, ότι δεν μπόρεσαν να καταλάβουν το πλάνο και την τακτική του Παναθηναϊκού.
Και αναρωτιέμαι, τι ακριβώς δεν μπόρεσαν να καταλάβουν.
Κανονικά και με το νόμο με 4-3-3 παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός και από κει και πέρα η... τακτική του δεν ηθελε και μεγάλη φιλοσοφία για να την... εντοπίσεις.

Ο Αράο με τον Μαξίμοβιτς έπρεπε να κόβουν και να κρατάνε μπάλα, ο Ουναχί να δημιουργεί και οι τρεις μπροστά να δημιουργούν και να εκτελουν.
Ποια λοιπόν ακριβώς τακτική και... φιλοσοφία τους εμπόδισε να το κάνουν;
Πως ακριβώς δηλαδή ο Αλόνσο, εμπόδισε τους Αράο και Μαξίμοβιτς να κάνουν αυτό που στα χαρτιά και στο μιλητό λέμε ότι μπορούν να το κάνουν με άφθονη ποιότητα και κατέληξαν να τους καταπίνει και τους δύο ο Σιμάνσκι και ο Πινέδα για πλάκα;
Πως ακριβώς εμποδίστηκε ο Ουναχί να πάρει την μπάλα, να κάνει μια ατομική ενέργεια, να βγάλει μια πάσα και μια φάση της προκοπής;

Σε ποιο συστημα οφείλεται ότι ένα παίκτη που κόστισε στον Παναθηναϊκό δεκαπέντε εκατομμύρια, τον Τετέ δηλαδή, τον... κατάπιε ο Πήλιος και δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει ο ίδιος πέρα από συστήματα και τακτικές τα προσόντα του που και υπάρχουν και δεν τα αμφισβητεί κανείς;

Για να το καταλήγουμε και κάπου τελικά.
Προφανώς και ο Αλόνσο έχει χάσει το παιχνίδι και μπορεί ξαναλέω να διαψεύδουν όσο θέλουν, αλλά είναι ουσιαστικά παρελθόν και απλά αναζητούν την... κατάλληλη στιγμή για να το κάνουν στον Παναθηναϊκό.
Όμως ταυτόχρονα είναι δεδομένα υπαρκτό και το πρόβλημα ότι μια σειρά παίκτες του Παναθηναϊκού και κυρίως οι πιο "ονομαστοί" και ακριβοπληρωμένοι, ακόμα δεν έχουν βγάλει στο χορτάρι όλα αυτά για τα οποία ο Παναθηναϊκός έχει ξοδέψει τόσα λεφτά για να τους φέρει.

Κάπου λοιπόν ο Παναθηναϊκός σαν οργανισμός και οι άνθρωποι της ομάδας -τώρα τι λέω... ποιοι άνθρωποι και ποιας ομάδας αλλα τελος παντων- θα πρέπει να απαιτήσουν να αρχίσουν να βγαίνουν στο χορτάρι όλα αυτά για τα οποία εισηγήθηκαν στον Αλαφούζο να ρίξει τα λεφτά με το τσουβάλι και άνευ πολλών ερωτηματικών και δισταγμών.

Και μαζί με όλα αυτά, κάποια στιγμή ας μας πει κάποιος από τον Παναθηναϊκό ή ας μας πουν και οι ίδιοι τελικά, τι ακριβώς ρόλο παίζουν, ποια συμμετοχή έχουν στις αποφάσεις και τι έχουν κάνει μέχρι τώρα ο τεχνικός διευθυντής Παπαδημητρίου, ο Τζαβέλλας και όσοι είναι στην ομάδα.
Αυτοί τελικά υπάρχουν;

Intime / ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Κι αν υπάρχουν έχουν καμιά ευθύνη, ήταν δικές τους αποφάσεις ή εισηγήσεις όσα έγιναν στο ποδοσφαιρικό τμήμα, προσπάθησαν να κάνουν κάτι, να μαζέψουν κάποια πράγματα αλλά τους εμπόδισε ο... Αλόνσο, ήταν τελικά ο ίδιος ο Αλόνσο δικιά τους επιλογή, ή όλοι τελικά και όλα είναι στραβά στον Παναθηναϊκό εκτός από τους ίδιους που κάνουν καλά την δουλειά τους, απλά δεν...φαίνεται κι αυτή στο χορτάρι όπως η... ποιότητα του ρόστερ;

Γιατί στην τελική υπάρχει και ένα ακόμα προφανές ερώτημα.
Αν ο Αλόνσο είναι τόσο... χάλιας και ανίκανος και ότι θέλετε, τον επόμενο προπονητή θα τον επιλέξει και θα τον φέρει ο ΊΔΙΟΣ άνθρωπος που επέλεξε και έφερε τον Αλόνσο;
Κάποια στιγμή μπορεί και να μάθουμε.
Μέχρι τότε... βλέπουμε.