Με… σεληνιασμένο τον Λομάνα Λούα Λούα (δύο γκολ) και άξιο συμπαραστάτη τον Λουτσιάνο Γκαλέτι (ένα γκολ και πολλά «μαγικά»), η ομάδα του Τάκη Λεμονή είχε… σκορπίσει στους τέσσερις ανέμους (4-0, με γκολ και του Ντάρκο Κοβάσεβιτς) ένα σύνολο που είχε προπονητή τον παλαίμαχο τερματοφύλακα Αμπέλ Ρεσίνο, είχε επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία τρία χρόνια πριν και επρόκειτο να βιώσει την πιο «μαύρη» σεζόν της σύγχρονης ιστορίας της.

Λίγους μήνες αργότερα, οι παίκτες άρχισαν να φεύγουν γιατί τους χρωστούσαν μεγάλα ποσά (μεταξύ τους και ο Μπρούνο Τσιρίλο), η ομάδα άλλαξε τρεις προπονητές και εντέλει υποβιβάστηκε, απειλούμενη ακόμα και με διάλυση, αφού τα χρέη της ξεπερνούσαν τα 80 εκατομμύρια ευρώ.

Τέσσερα χρόνια μετά, όμως, αυτή η Λεβάντε δεν έχει ΚΑΜΙΑ απολύτως σχέση με εκείνη. Και όχι μόνο σε επίπεδο παικτών (δεν υπάρχει κανένας από εκείνο το ρόστερ), αλλά κυρίως σε επίπεδο διοίκησης (ο πρόεδρος Κίκο Καταλάν έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στο.. νοικοκύρεμα του συλλόγου) και προπονητή. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως ο Χουάν Ιγκνάθιο Μαρτίνεθ απασχόλησε το καλοκαίρι ΚΑΙ τον Ολυμπιακό, μεταξύ άλλων.

Οσο για παίκτες; Οι σωστές κινήσεις στην μεταγραφική αγορά υπερτερούν των λανθασμένων, με αποκορύφωμα την απόκτηση των Φελίπε Καϊσέδο και Αρούνα Κονέ έναντι… πινακίου φακής και η μετέπειτα πώλησή τους έναντι δέκα και πέντε εκατομμυρίων ευρώ αντιστοίχως.

Ποιος κλήθηκε να καλύψει το μεγάλο κενό που άφησε στην επίθεση ο (πιο πρόσφατος χρονικά) Κονέ; Αρχικά ο Φάνης Γκέκας, ο οποίος όμως δεν κέρδισε την εμπιστοσύνη του JIM (εκ των αρχικών του ονόματός του, Juan Ignacio Martinez) και στη συνέχεια ο Ομπαφέμι Μάρτινς.
Φοβού τον «διάβολο» Μάρτινς!

Ο Νιγηριανός επιθετικός, ο οποίος πέρυσι αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό στην ίδια φάση του Γιουρόπα Λιγκ ως παίκτης της Ρούμπιν Καζάν (οιωνός;), υπέγραψε στους «γκρανότας» στις 14 Σεπτεμβρίου. Δύο εβδομάδες, δηλαδή, αφότου είχε λήξει η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού, απλούστατα επειδή ο «Ομπα» ήταν ελεύθερος και στα αζήτητα.

Αρχικά η μεταγραφή του αντιμετωπίστηκε με δυσπιστία, αλλά όταν βρήκε τον ρυθμό του, ο 28χρονος φορ με θητεία σε Ιντερ, Νιούκαστλ, Βόλφσμπουργκ και Μπέρμιγχαμ, μεταξύ άλλων, έγινε αυτό που ήθελε ο JIM από αυτόν: Ο «Κονέ» στην θέση του Κονέ, ο «Καϊσέδο» στην θέση του Καϊσέδο.

Ο Μάρτινς, ποντάροντας στην ταχύτητα και την έκρηξη που ακόμα διαθέτει, συμπληρώνει ιδανικά ένα σύνολο που παίζει… από μνήμης εδώ και ενάμισι χρόνο. Σφιχτή έως και σκληρή άμυνα (ελέω παικτών όπως οι στόπερ Μπαγιεστέρος – Ναβάρο), ασταμάτητο τρέξιμο στην μεσαία γραμμή (με Ντιόπ – Ιμπόρα) και αναζήτηση των αντεπιθέσεων για να κάνει την ζημιά, χάρη στον ανεβασμένο Ναμπίλ Ελ Ζαρ (ναι, τον γνωστό πρώην «ΠΑΟΚτζή»!), τους μπαλαδόρους Μπαρκέρο – Μίτσελ σε δημιουργικό ρόλο και τον Μάρτινς ως… φουνταριστό.

Η Λεβάντε, για να μην υπερβάλουμε, δεν είναι ένα… χάρμα οφθαλμών, ποδοσφαιρικά μιλώντας. Ξέρει, όμως, πολύ καλά τι θέλει μέσα στο γήπεδο και, κυρίως, τον τρόπο για να φτάσει σε αυτό. Ο Ολυμπιακός ξέρει ότι τον περιμένουν ζόρια και οφείλει με την σειρά του να εμφανιστεί πολύ σοβαρός αμυντικά, περιορίζοντας τον «διάβολο» εκ Νιγηρίας που αναγεννήθηκε στην Βαλένθια. Εφόσον τα καταφέρει, θα δύναται να αρχίσει να κάνει σκέψεις για τον… Ρανταμέλ Φαλκάο και την παρέα του, που λογικά θα περιμένουν στην φάση των «16».

Πηγή: sentra-goal.gr