Ο Χουάν Ιγνάθιο Μαρτίνεθ παρέταξε την Λεβάντε με 4-3-3 στον αγώνα με την Ράγιο. Στο τέρμα ο Μουνούα, στόπερ οι Μπαγιεστέρος-Ναβάρο, δεξί μπακ Πέδρο Λόπεθ, αριστερό ο Χουανφράν, κόφτης ο Ντιόπ και δίπλα του ο Ιμπόρα, playmaker ο Μπαρκέρο, αριστερά ο Ρουμπέν Γκαρθία, δεξιά ο Μίτσελ και καθαρός επιθετικός ο Μάρτινς.

Μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού ήταν οι σοβαρές φάσεις στο πρώτο μέρος, στο οποίο η Λεβάντε με εξαιρετική αμυντική λειτουργία κράτησε ακίνδυνη την Ράγιο και προσπαθούσε να βρει ευκαιρία για να χτυπήσει στην κόντρα κυρίως με τον Μάρτινς. Ο Νιγηριανός επιθετικός όμως, είχε να αντιμετωπίσει μία καλά διαβασμένη άμυνα της Βαγιεκάνο που όταν έπαιρνε μπάλα με πλάτη, πριν καλά καλά προλάβει να γυρίσει ή να σπάσει μπάλα, του είχε κάνει φάουλ και έτσι τον κράτησε ακίνδυνο.

Στο 17' η ομάδα του Χουάν Ιγνάθιο Μαρτίνεθ απείλησε με το απευθείας φάουλ του Μπαρκέρο από πλάγια, όμως ο Ρουμπέν ήταν σε ετοιμότητα και πέταξε τη μπάλα κόρνερ με το ένα χέρι.

Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους δεν είχαν καθαρή φάση, με την κεφαλιά του Λέο Μπαπτιστάο στο 30' να καταλήγει στα χέρια του Μουνούα, ενώ το σουτ του Βραζιλιάνου επιθετικού στο 42' πέρασε άουτ. Το πρώτο 45λεπτο έκλεισε με καλές στιγμές για την Λεβάντε, με τον Μίτσελ στο 44' να κάνει κακό κοντρόλ και να χάνει την ευκαιρία να βγει τετ α τετ με τον Ρουμπέν και ένα λεπτό αργότερα, ο Ντιόπ με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ.

Στη επανάληψη ήρθε η κατάρρευση για τους φιλοξενούμενους με... οβίδες από το αντίπαλο στρατόπεδο. Στο 59' μετά από ωραία κυκλοφορία ο αριστερός μπακ της Ράγιο, Νάτσο Μαρτίνες, έπιασε τρομερό σουτ δοκάρι και μέσα κοντά στο παραθυράκι του Μουνούα, που έπεσε αλλά δεν μπορούσε να κάνει κάτι για να αποτρέψει το 1-0 με το «The final count down» να ακούγεται στο «Βαγιέκας».

Η συνέχεια είχε πολλούς τραυματισμούς που χάλασαν τον ρυθμό του αγώνα και στο 76' ο Ελ Ζαρ δημιούργησε τη μοναδική καλή φάση για την Λεβάντε στην επανάληψη, με τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ να κάνει ωραία ενέργεια και σουτ, όμως ο Ρουμπέν απέκρουσε. Τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε το 2-0 για την Βαγιεκάνο με νέα ρουκέτα, αυτή τη φορά από τον Πίτι που με απευθείας φάουλ έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι του Μουνούα ο οποίος δεν κατάλαβε καλά-καλά τι τον βρήκε!

Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στο 94' και αφού οι τις Λεβάντε το είχαν παρατήσει με τον Λέο Μπαπτιστάο να κάνει σουτ, τον Μουνούα να αποκρούει και τον Φράνκο Βάσκες να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα με πλασέ στην κενή εστία.

Ράγιο Βαγιεκάνο (Πάκο Χέμεθ): Ρουμπέν, Τίτο, Αμάτ (79' Λαμπάκα), Νάτσο Μαρτίνεθ, Γκάλβεθ, Χάβι Φουέγο, Μπανγκουρά (73' Ντελίμπασιτς), Τρασόρας, Πίτι (88' Φράνκο Βάσκες), Τσόρι Ντομίνγκες, Λέο Μπαπτιστάο.

Λεβάντε (Χουάν Ιγνάθιο Μαρτίνεθ): Μουνούα, Νταβίδ Ναβάρο, Μπαγιεστέρος, Πέδρο Λόπεθ, Χουανφράν, Πάπε Ντιόπ (72' Ελ Ζαρ), Ιμπόρα (83' Μαρτί), Μπαρκέρο, Ρούμπεν Γκαρθία, Μίτσελ (63' Ανχελ), Μάρτινς.

Πηγή: gazzetta.gr