Η λεμεσιανή ομάδα δεν επηρεάστηκε από τα προβλήματα που αντιμετώπιζε, αφού είναι γνωστό ότι ο Ιβάϊλο Πέτεφ δεν είχε όλους τους παίκτες στην προετοιμασία, και απέναντι στο ρώσικο μεγαθήριο με το τεράστιο μπάτζετ εκατομμυρίων, έπαιξε όπως και όσο χρειαζόταν για να πάρει μια πολύ μεγάλη νίκη, τόσο σε γόητρο, όσο και σε σημασία.

Ο Πέτεφ αναγνωρίζοντας ότι η Ζενίτ είναι ομάδα με τεράστια κλάση και εμπειρία, με μια πλειάδα διεθνών ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν πρόσφατα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, επέλεξε να αγωνιστεί με αμυντικό πλάνο και να κτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Όντως, η τακτική της ΑΕΛ ήταν αλάνθαστη, και αμυντικά ήταν άτρωτη παρά το γεγονός ότι η Ζενίτ διαθέτει γρήγορους παίκτες, ικανούς να κάνουν ζημιά σε κάθε στιγμή αδράνειας.

Η ΑΕΛ δέχθηκε πίεση και στάθηκε τυχερή στην φάση του 24’ όταν ο Ντάνι πήρε πάσα πάρε-βάλε από τον Χουλκ, όμως το πλασέ κατέληξε στο κάθετο δοκάρι του εξουδετερωμένου Φεγκρούς. Ωστόσο, στο ποδόσφαιρο χρειάζεται και τύχη. Η ΑΕΛ την είχε, αλλά είχε και ουσία. Σε μια από τις λίγες φάσεις που έβαλε παίκτες στην αντίπαλη περιοχή, κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να πάρει προβάδισμα πρόκρισης.

Έπαιξε ρόλο και η είσοδος του Μπεμπέ στον αγωνιστικό χώρο, ο οποίος βοήθησε με την εμπειρία του, και δημιούργησε την ασίστ στον Γκικίεβιτς, ο οποίος ήταν σωστά τοποθετημένος στην αντίπαλη άμυνα, και σκόραρε με ασύλληπτη κεφαλιά. Το τέρμα ντόπαρε ψυχολογικά τους γαλαζοκίτρινους παίκτες, ενώ βοήθησε την προσπάθεια και η απευθείας κόκκινη κάρτα του Βίτσελ δύο λεπτά αργότερα, που κτύπησε εκτός φάσης τον Ντανιελζίνιο.

Η νίκη σημαίνει πολλά τόσο για την ΑΕΛ, όσο και για το κυπριακό ποδόσφαιρο γενικότερα. Προσφέρει ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης, όμως είναι ξεκάθαρο πως η Ζενίτ παραμένει το φαβορί, αφού είπαμε ότι διαθέτει παίκτες παγκόσμιας κλάσης, ενώ και ο επαναληπτικός θα γίνει στην έδρα της. Θα χρειαστεί πολύ μεγάλη προσπάθεια από τους παίκτες, και ίσως ακόμη καλύτερη εμφάνιση από τον πρώτο αγώνα για να υλοποιηθεί ο μεγάλος στόχος της πρόκρισης.

Πηγή: shootandgoal.com