Δεν έχουν σημασία μόνο οι πόντοι και η ελληνική βαθμολογία στην UEFA, την ουσία θα πρέπει να την αναζητήσουμε και στη συνολικά αξιοπρεπή παρουσία.

Αφήνουμε τελευταίο τον Παναθηναϊκό, γιατί είναι δεδομένο ότι κάποια στιγμή προκρίσεις και βαθμούς στην Ελλάδα θα πρέπει να φέρνουν και οι νέες ποδοσφαιρικές της δυνάμεις που έχουν βγει μπροστά για να καλύψουν και την απουσία της ΑΕΚ και την περσινή του ΠΑΟ και σίγουρα είναι ανταγωνιστικές στη Super League.

O Aστέρας Τρίπολης πέτυχε την επιβεβλημένη πρόκριση επί της Ροβανιέμι και το σημαντικότερο είναι ότι κατάφερε να σταθεί πολύ καλά στη Γερμανία απέναντι στη Μάιντς και θα μπορούσε να είχε πετύχει πολύ περισσότερα από την ήττα του με 1-0 εξαιτίας του σε νεκρό χρόνο γκολ που δέχτηκε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Μπορεί πάντως ακόμα να ελπίζει σε πρόκριση...

Από την πλευρά του ο Ατρόμητος θέλησε για μία ακόμα φορά να παίξει με τη φωτιά, αλλά δεν έβαλε σε κίνδυνο ούτε τις πιθανότητες πρόκρισης στα πλέι οφ του Γιουρόπα ούτε την εκτός έδρας νίκη του στο... μαρτυρικό Σαράγεβο. Τα πρώτα αποτελέσματα μάλιστα του τρίτου προκριματικού δεν αποκλείουν τις εκπλήξεις και αποδεικνύουν ότι υπάρχουν πολλές παγίδες στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Είχε βεβαίως προηγηθεί το εξαιρετικά αξιόπιστο και ουσιαστικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Σταντάρ και έχω την εντύπωση ότι πολύ κακώς υποτιμάται το 0-0 της Λιέγης, έστω κι αν οι «πράσινοι» θα μπορούσαν να είχαν πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα για την πρόκριση.

Ολα αυτά σε συνδυασμό με την αποτυχημένη ευρωπαϊκή πρεμιέρα και τον διαφαινόμενο αποκλεισμό της τσέχικης Σλόβαν Λίμπερετς με το 3-0 από τη ρουμανική Αστρα, τη συντριβή της Μπόλεσλαβ από τη Λιόν, το δύσκολο 1-1 της Βικτόρια Πλζεν αν και φαβορί απέναντι στην Πετρολούλ Πλοέστι του Αντριαν Μούτου και έναν ακόμα αποκλεισμό (Καραμπούκσπορ) τουρκικής ομάδας μετά την Μπούρσα μας δίνουν και πάλι το προβάδισμα.

Το πιο σημαντικό όμως θα ήταν να βρεθούμε με τέσσερις στις τέσσερις ομάδες (ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Αστέρας και Ατρόμητος) στα πλέι οφ των δύο διοργανώσεων. Αυτό θα είναι το πρώτο βήμα για να σταματήσει η φθίνουσα πορεία μας τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη...

Η ΑΕΚ χρειάζεται και... Μπαρμπόσες!

Δικαιολογημένα το βάρος των ανθρώπων της ΑΕΚ έχει πέσει στα όσα πρέπει να γίνουν για να ξεκινήσουν οι εργασίες για το νέο γήπεδο. Δεδομένα η «Αγια-Σοφιά» έχει υπερκαλύψει το ενδιαφέρον για τις αγωνιστικές εξελίξεις στον «δικέφαλο» εν όψει της συμμετοχής του στο πολύ πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Football League.

Δεδομένα αν η ΑΕΚ βάλει μπροστά για το γήπεδό της, πολύ μικρή σημασία θα έχουν τα όποια χρήματα θα επενδύει στις μεταγραφές. Από την άλλη πλευρά βεβαίως ο κόσμος της ομάδας, που έχει στηρίξει αυτήν την προσπάθεια, που έχει τρέξει και φέτος για τα εισιτήρια διαρκείας, είναι λογικό να θέλει να δει και παίκτες σαν τον Μπαρμπόσα στο ΟΑΚΑ. Η καλή μπάλα πάντα μετράει...

Πηγή: sentragoal.gr