Μετά τις χθεσινοβραδινές εκπλήξεις στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ προστέθηκαν και άλλες ομάδες στις ήδη υπάρχουσες ανεπιθύμητες υποψήφιες αντιπάλους στις 31 θεωρητικά ανίσχυρες.

Συγκεκριμένα, ο αποκλεισμός στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της Σπάρτα Πράγας από τη σουηδική Μάλμε, της Σερίφ Τιρασπόλ από τη Σλόβαν Μπρατισλάβας και της Ντιναμό Ζάγκρεμπ από την Ααλμποργκ έριξε στις 31 ανίσχυρες (προς το παρόν βεβαίως, αφού εκκρεμούν και οι σημερινές ρεβάνς του τρίτου προκριματικού του Γιουρόπα) και άρα στους υποψήφιους αντιπάλους ΠΑΟ και ΠΑΟΚ, εκτός από την Παρτιζάν, και την ιταλική Τορίνο μαζί με την ολλανδική Φέγενορντ!

Και όλα αυτά ενώ το ιδανικό σενάριο για τις δύο ελληνικές ομάδες θα ήταν τα πράγματα χθες το βράδυ να παραμείνουν ως έχουν και από πιθανό αποκλεισμό ισχυρών ομάδων απόψε από το Γιουρόπα να ανέβαιναν μαζί τους στους ισχυρούς και ομάδες όπως η γαλλική Σεντ Ετιέν, η πορτογαλική Ρίο Αβε, αλλά και η ρωσική Ντιναμό Μόσχας, που φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις των 31 θεωρητικά ανίσχυρων για την αυριανή κλήρωση των πλέι οφ του Γιουρόπα!

Για να γίνει πλέον κάτι τέτοιο και να διευκολυνθεί ο δρόμος του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ στην προσπάθειά τους να μπουν στους ομίλους του Γιουρόπα με μία βατή κλήρωση, την Παρασκευή στη Νιόν, θα απαιτηθούν κοντά στους επτά αποκλεισμούς ισχυρών ομάδων, προκειμένου Τορίνο, Φέγενορντ, Σεντ Ετιέν και Ντιναμό Μόσχας να προαχθούν στους 31 ισχυρούς!

Με βάση τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων, πρέπει να θεωρούνται αποκλεισμένες δύο τέτοιες ομάδες (η τσεχική Σλόβαν και η ουκρανική Τσερνομόρετς), κινδυνεύει η Κλουζ και η Λεχ Πόζναν και μέχρι εκεί...

Στα «υπέρ» για ΠΑΟ και ΠΑΟΚ θα είναι και η πρόκριση του Αστέρα Τρίπολης επί της Μάιντς! Αυτή τη στιγμή πάντως στους υποψήφιους αντιπάλους τους βρίσκονται ομάδες όπως η Ζίμπρου Κισινάου, η Ακτόμπε από το Καζακστάν και η Καραμπάγκ από το Αζερμπαϊτζάν, αλλά και ομάδες όπως όσες προαναφέραμε μαζί με τη Ζούλτε Βάρεγκεμ, την Κράσνονταρ, την Γκρασχόπερς ή την ΑΕΛ που δυσκόλεψε τη Ζενίτ.

Το πρωί της Παρασκευής, ΠΑΟ και ΠΑΟΚ θα μάθουν τους πέντε ή έξι υποψήφιους αντιπάλους που θα έχουν, αφού θα υπάρξει διαχωρισμός σε έξι υπογκρούπ. Ατρόμητος και Αστέρας, αν προκριθούν στα πλέι οφ, θα είναι σίγουρα πλέον στους ανίσχυρους της κλήρωσης.

Περιμένει δώρο από Λιλ και Βαλβέρδε...

Για τον Ολυμπιακό τα πράγματα είναι πλέον απλά. Εξασφάλισε με τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού ότι για τέταρτη σερί χρονιά (για όσα βρίσκεται στο τιμόνι του ο Βαγγέλης Μαρινάκης) θα έχει ολόκληρο το ελληνικό μάρκετ πουλ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και πλέον περιμένει τα πλέι οφ των μη πρωταθλητών για να τσεκάρει το γκρουπ δυναμικότητας στο οποίο θα μπει στην κλήρωση των ομίλων στις 28 Αυγούστου στο Μονακό.

Οι πέντε ισχυροί είναι οριστικά πλέον οι Αρσεναλ, Πόρτο, Ζενίτ, Λεβερκούζεν και Νάπολι και οι «ερυθρόλευκοι» για να ανέβουν στο β' γκρουπ επιθυμούν δύο αποκλεισμούς από τις θεωρητικά ανίσχυρες Λιλ, Μπιλμπάο του Βαλβέρδε (κατά κύριο λόγο) ή αν μπορέσουν την υπέρβαση από Μπεσίκτας, Σταντάρ ή Κοπεγχάγη.

Πηγή: sentragoal.gr