Τα ματς του Παναθηναϊκού, του ΠΑΟΚ αλλά και του Αστέρα Τρίπολης μέσα σε 15 μέρες είναι πολύ πιθανό ότι θα καθορίσουν την ευρωπαϊκή μας παρουσία τα επόμενα χρόνια, καθώς όλα είναι ανοιχτά...

Από το να βρεθεί από του χρόνου η Ελλάδα ακόμα και εκτός του top-15 στη βαθμολογία της UEFA με δραματικές συνέπειες για την ευρωπαϊκή της εκπροσώπηση μέχρι να καταφέρει στη διάρκεια της εφετινής σεζόν όχι μόνο να ξεπεράσει την Τουρκία και να επανακτήσει την προνομιούχο 12η θέση, αλλά ακόμα και να παλέψει με Ελβετία και Βέλγιο για την 11η και τη 10η θέση στη βαθμολογία!

Και φυσικά αυτό δεν έχει σχέση μόνο με τα αποτελέσματα στα έξι ελληνικά ματς των πλέι οφ του Γιουρόπα αλλά και από το πόσες ομάδες θα πλαισιώσουν τον Ολυμπιακό στους 20 ομίλους των δύο ευρωπαϊκών κυπέλλων αυτής της σεζόν. Ως προς την εφετινή σεζόν και με δεδομένο ότι η Τσεχία έχει μείνει μόνο με τη Σπάρτα στα πλέι οφ του Γιουρόπα, η Ελλάδα δεν κινδυνεύει να βρεθεί κάτω από τη 13η θέση, αλλά αυτό δεν ισχύει και για του χρόνου, αφού με τα τωρινά δεδομένα θα παλεύει με τη Ρουμανία και την Αυστρία για το top-15.

Από εκεί και πέρα βεβαίως ταυτόχρονα με τα παιχνίδια των δικών μας ομάδων η Ελλάδα μέχρι το διήμερο του Μονακό στις 28 και 29 Αυγούστου παρακολουθεί με ενδιαφέρον το τι θα κάνουν οι σύλλογοι του Βελγίου, της Τουρκίας και της Ελβετίας που συνεχίζουν στην Ευρώπη μαζί με τη Σπάρτα Πράγας από την Τσεχία.

Να σημειωθεί ότι ως προς την επόμενη σεζόν (2015-16) τα πράγματα για τη χώρα μας είναι ξεκάθαρα, με τον πρωταθλητή Ελλάδας 2015 απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και τον κυπελλούχο Ελλάδας (όχι τον φιναλίστ) απευθείας στους ομίλους του Γιουρόπα. Η εφετινή ευρωπαϊκή σεζόν καθορίζει την εκπροσώπηση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για τη μεθεπόμενη σεζόν 2016-17, αλλά όλα δείχνουν ότι θα κρίνει και αρκετά χρόνια μετά, καθώς οι ισορροπίες συνεχώς αλλάζουν.

Πηγή: sentragoal.gr