Ο Στάικος Βεργέτης παρέταξε τον Αστέρα με τον Θεοδωρόπουλο κάτω από τα δοκάρια, τον Γκοϊάν και τον Ζησόπουλο στο κέντρο της άμυνας, τον Παντελιάδη αριστερά και τον Λούι δεξιά. Στο κέντρο ήταν οι Μουνάφο, Ουσέρο και Κουρμπέλης, ενώ η επιθετική τριάδα αποτελούνταν από τους Μάσα, Ντε Μπλάσις και Ρόλε.

Μοιρασμένο παιχνίδι, γκολάρα ο Μάσα

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στο ξεκίνημά του, με την μία ομάδα να περιμένει την άλλη και να μην απειλεί επιθετικά. Κάτι μακρινά σουτ του Αστέρα με τους Μάσα και Ρόλε ξεσήκωσαν λίγο του Αρκάδες που είδαν ότι η ομάδα τους μπορεί να πάρει θετικό αποτέλεσμα από την Μακάμπι.

Η ομάδα του Βεργέτη έβγαζε αρκετό πάθος, κάτι που μεταφράστηκε και σε γκολ. Στο 29' οι αμυντικοί της Μακάμπι δεν απομάκρυναν σωστά, με τον Μάσα να παίρνει το... ριμπάουντ, να στοπάρει όμορφα την μπάλα και με σουτ στον άερα να νικάει τον Χουάν Πάμπλο για το 1-0.

Αυτό το γκολ έδωσε ακόμα καλύτερη ψυχολογία στον Αστέρα που ωστόσο δεν δημιούργησε κάποια άλλη καλή ευκαιρία μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Αντιθέτως, η Μακάμπι που δεν απείλησε καθόλου μέχρι το 45', έκανε την πρώτη κλασική της φάση στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν ο Ζάχαβι εκτέλεσε το φάουλ, το οποίο απέκρουσε σε κόρνερ ο Θεοδωρόπουλος.

2-0 και πιο κοντά στο όνειρο

Οι Αρκάδες μπήκαν φουριόζοι στην επανάληψη κάνοντας το 2-0 μόλις στο 47'! Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Ντε Μπλάσις έπιασε την κεφαλιά, η άμυνα της Μακάμπι απομάκρυνε πάνω στον Μάσα που σούταρε και είδε τον Ζησόπουλο να κάνει την κοντινή προβολή και να γράφει το 2-0.

Απο το σημείο εκείνο και μετά ο Αστέρας πήρε πλήρως τον έλεγχο του παιχνιδιού, γύρισε την μπάλα καλύτερα, αλλά ακόμα κι έτσι απειλήθηκε από τους Ισραηλινούς.Οι ευκαιρίες του Ζάχαβι στο 53' και η πιο σπουδαία τους στο 57' με τον Μπεν Μπασάτ πέρασαν ανεκμετάλλευτες, όπως και η τεράστια στο 86' με τον Πρίτσα.

Από την μεριά του ο Αστέρας που πέρασε αναίμακτα αυτές τις φάσεις, μπορούσε να πετύχει και τρίτο τέρμα με τον Ντε Μπλάσις και τον Μπαράλες, ωστόσο ακόμα και αυτό το 2-0 είναι σκορ που του δίνει σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στους ομίλους του Europa League για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Οι συνθέσεις

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Θεοδωρόπουλος, Λούι (87' Τιέ Μπι), Γκόιαν, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Ουσέρο, Κουρμπέλης, Ρόλε (70' Σανκαρέ), Μουνάφο, Μάτσα (80' Μπαράλες), Ντε Μπλάσις.

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ: Πάμπλο, Γιεϊνί, Τιμπί, Γκαρθία, Σπουνγκίν, Άλμπερμαν, Ιγκιέμπορ, Ραντί (87' Λουγκάσι), Μπεν Μπασάτ (66' Πρίτσα), Ζάχαβι, Μίκχα (76' Μπεν Χαΐμ).

Τα γκολ: