Hταν 26 Αυγούστου του 2010, στην ίδια ακριβώς διοργάνωση και στην ίδια φάση (στα πλέι οφ του Γιουρόπα), με τη μοναδική διαφορά ότι ήταν αγώνας ρεβάνς και όχι ο πρώτος όπως χθες, όταν ο μεγάλος Σουηδός φορ του Παναθηναϊκού σκόραρε για τελευταία φορά στην Ευρώπη κάνοντας το 1-0 για την Αϊντχόφεν στο 38' και λυτρώνοντας τους Ολλανδούς από την αγωνία, αφού με το ίδιο σκορ είχαν χάσει στο πρώτο ματς της Ρωσίας. Ακολούθησαν ακόμα τέσσερα τέρματα για το εύκολο 5-0 της ολλανδικής ομάδας, που εκείνη τη χρονιά έφτασε με τον Μπεργκ δανεικό από τον Αμβούργο και τον Αφελάι στο... πλευρό του μέχρι τους οχτώ του Γιουρόπα όπου και αποκλείστηκε από την Μπενφίκα του... Σαβιόλα!

Ο Σουηδός δεν πέτυχε άλλο γκολ στις υπόλοιπες συμμετοχές του και στις επόμενες τρεις σεζόν (δύο με το Αμβούργο και πέρυσι με τον Παναθηναϊκό) δεν αγωνίστηκε καν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, παρά μόνο στα δύο εφετινά ματς με τη Σταντάρ Λιέγης για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ενας Μπεργκ που είχε σταματήσει στα επτά ευρωπαϊκά τέρματα (με κορυφαία επίδοση τα έξι γκολ με τη φανέλα του Αμβούργου όταν έφτασε μέχρι τον τελικό του Γιουρόπα την περίοδο 2009-10) και επέστρεψε χθες το βράδυ στη Λεωφόρο κάνοντας το πρώτο του διεθνές χατ τρικ (μετά από αυτό που είχε πετύχει με την Ελπίδων της Σουηδίας κόντρα στη Λευκορωσία) και επανεβεβαιώνοντας την καθοριστική του συμβολή σε ό,τι καλό έχει πετύχει ο Παναθηναϊκός από τη μέρα που τον απέκτησε.

Ενας Μπεργκ που είχε καταφέρει να πετύχει δύο γκολ μέσα σε επτά λεπτά (στο 5' και στο 12') σε ευρωπαϊκό ματς με τη φανέλα του Αμβούργου κόντρα στη Χάποελ Τελ Αβίβ την πρώτη Οκτωβρίου του 2009 στον όμιλο του Γιουρόπα, που γίνεται βεβαίως η αγαπημένη ευρωπαϊκή του διοργάνωση. Ηταν η χρονιά που έβλεπε τον νυν συμπαίκτη του στον Παναθηναϊκό, Μλάντεν Πέτριτς, να κάνει θαύματα με το Αμβούργο και εκείνον να προσπαθεί ανεπιτυχώς να δικαιολογήσει τα χρήματα που πριν από λίγους μήνες είχαν δοθεί στη Χρόνιγχεν για τη μεταγραφή του.

Στον Παναθηναϊκό, πάντως, αυτός είναι βασιλιάς που τον οδηγεί μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας και στην επιστροφή του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, μετά την περσινή ευρωπαϊκή του απουσία...

Αστέρας... λαμπρός μας οδηγεί και προελαύνει!

Ο Παναθηναϊκός «καθάρισε», ο ΠΑΟΚ μας... πλήγωσε και πληγώθηκε μάλλον αναμενόμενα με όσα (δεν) έχει κάνει αυτό το καλοκαίρι, αλλά το μεγάλο μπράβο αξίζει στον Αστέρα Τρίπολης. Δεν είναι τόσο εύκολο να ξεκινάς στην Ευρώπη στις 17 Ιουλίου και να βρίσκεσαι μία ανάσα από τους ομίλους του Γιουρόπα με τρεις καλοκαιρινές προκρίσεις ερχόμενος από το γκρουπ των θεωρητικά ανίσχυρων στους δύο από τους τρεις προκριματικούς γύρους! Ο Αστέρας Τρίπολης έβαλε τις βάσεις για να πετύχει αυτό που καμία ελληνική ομάδα δεν έχει καταφέρει, δηλαδή να φτάσει μέχρι τους ομίλους (η δεύτερη ομάδα της ελληνικής περιφέρειας μετά τη Λάρισα) ξεκινώντας από τον δεύτερο προκριματικό. Και το αξίζει απόλυτα!

Πηγή: sentragoal.gr