Η Πόρτο είναι η νέα Κυπελλούχος Ευρώπης, καθώς επικράτησε 1-0 της Μπράγκα στον τελικό του EuropaLeagueκαι κατέκτησε για δεύτερη φορά στην ιστορία της το τρόπαιο (σ.σ η πρώτη ήταν το 2003 με τον Μουρίνιο). Ο άνθρωπος που της χάρισε την κούπα ήταν ο Φαλκάο, ο οποίος ανακηρύχθηκε και πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 17 γκολ. Πλέον, οι «δράκοι» βρίσκονται πολύ κοντά στο «Triple Crown», καθώς ήδη έχουν κατακτήσει το πρωτάθλημα Πορτογαλίας, ενώ στις 22 Μαΐου παίζουν με την Γκιμαράες στον τελικό του Κυπέλλου.

Όσον αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, η Πόρτο ξεκίνησε καλύτερα στο παιχνίδι και μόλις στο 6’ οι «δράκοι» έχασαν και την πρώτη τους καλή ευκαιρία. Ο Χουλκ έκανε την κούρσα από δεξιά, πέρασε δύο αντιπάλους, όμως το σουτ που επιχείρησε έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι. Παρά το δυνατό ξεκίνημα όμως, στα επόμενα λεπτά δεν έγινε απολύτως τίποτα. Η Μπράγκα αμυνόταν σωστά και η Πόρτα παρά την κατοχή που είχε, δεν απειλούσε. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε και σήμερα, καμία άμυνα δεν μπορεί να κρατήσει τον Φαλκάο. Στο 44’ ο Χουλκ έκανε την μακρινή σέντρα και ο Φαλκάο με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπράγκα ανέβηκε, έπαιξε πιο επιθετικά, ωστόσο δεν μπόρεσε να πετύχει το πολυπόθητο γκολ. Η Πόρτο από την πλευρά της έπαιξε πιο αμυντικά και χωρίς να δυσκολευτεί κράτησε το 1-0 μέχρι το τέλος. Μάλιστα, στο 86’ οι «δράκοι» έφτασαν κοντά και στο 2-0, όταν ο Μπελούτσι με μακρινό σουρ έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ. Η φάση του πρώην άσου του Ολυμπιακού, ήταν και η μοναδική αξιόλογη των Κυπελλούχων Ευρώπης στο δεύτερο ημίχρονο.

Οι συνθέσεις:

ΠΟΡΤΟ (Βίλας Μπόας): Έλτον, Σαπουνάρου, Ρολάντο, Οταμέντι, Αλβάρο Περέιρα, Φερνάντο, Ζοάο Μουτίνιο, Γκουαρίν (73' Μπελούτσι), Χουλκ, Βαρέλα (79' Ροντρίγκες), Χαλκάο

ΜΠΡΑΓΚΑ (Ντομίγκος Πατσιέντσια): Αρτούρ, Μιγκέλ Γκαρσία, Παουλάο, Αλμπέρτο Ροντρίγκες (46' Κακά), Σίλβιο, Κουστόδιο, Βαντίνιο, Ούγκο Βιάνα (46' Μοσορό), Άλαν, Πάουλο Σέζαρ, Λίμα (66' Μεγιόνγκ)