Πρόσφατα μάλιστα εκδόθηκε μια απόφαση από τον Αρειο Πάγο που μπορεί να λειτουργήσει ως μπούσουλας.
Οταν χάλασε κάποιος αρραβώνας, ο μνηστήρας ζήτησε από τη μνηστή να του επιστρέψει τα δώρα. Βραχιόλια, δαχτυλίδια, ρολόγια κτλ. Αυτή αρνούταν και σαν πολιτισμένοι άνθρωποι πήγαν για να λύσουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια.
Ο Αρειος Πάγος, λοιπόν, απεφάνθη: «Αφού ο αρραβώνας χάλασε και δεν πρόκειται να έλθουν εις γάμου κοινωνία, τα δώρα πρέπει να επιστραφούν». Κάπως έτσι, λοιπόν, την πάει τη δουλειά ο Αδαμάντιος: Αφού δεν γίνεται αύξηση, δώστε μου τα λεφτά μου πίσω. Κι αν δεν τα δώσει ο Γόντικας με το καλό, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να τα ζητήσει δικαστικώς. Ετσι είναι. Επειδή κάποιος έχει τον τρόπο του και την άνεση να βάλει πέντε δραχμές στην ομάδα που αγαπάει, δεν σημαίνει ότι πετάει τα λεφτά του. Υπάρχει όμως αντίλογος και σοβαρός μάλιστα.
Εδώ και κάτι μήνες ο Πολέμης τη λεζάντα του την έκανε: Και τη φωτογραφία του έβλεπε στις εφημερίδες και τη φάτσα του στην τηλεόραση. Αυτά δεν γίνονται τσάμπα. Η προβολή δεν είναι δωρεάν. Πληρώνεται. Είτε άμεσα είτε έμμεσα. Ποιος ήξερε δηλαδή τον Πατέρα πριν γίνει πρόεδρος στον Παναθηναϊκό; Οπως είναι μάλιστα και αγοραφοβικός και δεν κυκλοφοράει, ελάχιστοι. Μέσα σε λίγους μήνες, όμως, τον μάθανε όλοι.
Δυο χρόνια και κάτι ψιλά πρόεδρος, εξασφάλισε τη διά βίου δημοσιότητα. Οπως ελάχιστοι ξέρανε τον Μαρινάκη. Σαν πρόεδρος του Ολυμπιακού εδώ κι ένα χρόνο είναι πασίγνωστος. Ετσι, λοιπόν, κι ο Πολέμης. Αυτά τα 256 χιλιάρικα, που για το ποδόσφαιρο και το μέγεθος του Παναθηναϊκού θεωρούνται ψιλά, τα έχει «εισπράξει». Τα έχει εξαργυρώσει σε δημοσιότητα. Μέχρι και δηλώσεις σαν υποψήφιος πρόεδρος έκανε. Οπως, λοιπόν, δεν επιστρέφεται η λεζάντα, δεν επιστρέφονται και τα λεφτά.
Από την απόφαση-θάνατος στην απόφαση-χάδι
ΩΔΙΝΕΝ όρος και έτεκε μυν. Για να το πούμε στη νεότερη ελληνική γλώσσα, πολλή φασαρία για το τίποτα. Και η πρώτη δουλειά σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να δεις την περυσινή τελική βαθμολογία. Για να διαπιστώσεις κατά πόσο το μείον δέκα του Ολυμπιακού Βόλου και το μείον οκτώ της Καβάλας είναι θανατηφόρα.
Εχουμε και λέμε, λοιπόν, μετρώντας ανάποδα: Τελευταίος ο Πανσερραϊκός με 24 βαθμούς. Μία θέση πιο πάνω η Λάρισα με 25 κι ακριβώς κάτω από τη γραμμή ο Αστέρας Τρίπολης με 31. Αυτό ήταν αγωνιστικά το όριο παραμονής στην κατηγορία. Οι 31 βαθμοί. Κι αυτό θα είναι πάνω κάτω και του χρόνου. Οι 30 βαθμοί αν κατέβει λίγο το όριο, οι 32 αν ανέβει λίγο.
Με -10, λοιπόν, που έφαγε ο Βόλος και με -8 που ρίξανε της Καβάλας, αν κάνουνε την περυσινή τους πορεία δεν τρέχει κάστανο. Ο Ολυμπιακός Βόλου έκανε πέρυσι 47 βαθμούς και η Καβάλα 40. Με βάση δηλαδή τους 31 του Αστέρα Τρίπολης, που ήταν η τρίτη ομάδα που έπεσε αγωνιστικά, ο Βόλος είχε περίσσευμα 16 βαθμούς και η Καβάλα εννιά. Μπορούν δηλαδή να σωθούν αν επαναλάβουν την περυσινή τους πορεία.
Δεν είναι εύκολο, αλλά δεν είναι και αδύνατο. Είναι εφικτό. Και το κυριότερο απ' όλα: Δεν διαλύονται. Δεν φεύγουν οι ποδοσφαιριστές τους. Το αντίθετο μάλιστα: Συσπειρώνονται. Και σαν ομάδες και σαν κόσμος. Και γι' αυτό αν πάμε στην ουσία η μία απόφαση με την άλλη είναι η μέρα με τη νύχτα.
Η πρώτη απόφαση ήταν θάνατος, η χθεσινή είναι χάδι. Εκεί που ήτανε κάποιος για λαιμητόμο, του ρίχνουνε οκτώ ή δέκα χρόνια φυλακή. Και μέχρι τώρα σκόπιμα δεν είχα γράψει κάτι σχετικό. Τώρα που βγήκε και η δευτεροβάθμια τελεσίδικη απόφαση, λέω ότι ακόμα κι αυτές οι ποινές των -10 και -8 βαθμών είναι αυστηρές. Επειδή από τον φάκελο της δικογραφίας δεν προκύπτει κάποιο χειροπιαστό αδίκημα. Ούτε για τον Βόλο του Μπέου (φωτό) ούτε για την Καβάλα του Ψωμιάδη. Χαίρετε.
Ο θεματοφύλακας προειδοποίησε
ΣΤΟ κλαρί βγήκε ο Μπιτσαξής. Εκανε μεγάλο ρεπό φαίνεται το προηγούμενο διάστημα και θέλει να επιστρέψει δριμύτερος. Με τη δήλωση που έκανε σχετικά με τις αλλαγές στη μετοχική σύνθεση κάποιων ομάδων. Φωτογραφίζοντας τρεις περιπτώσεις: Τον ΠΑΟΚ με Φλωρίδη-Σαχπατζίδη (φωτό).
Τον Ηρακλή με το ομορφόπαιδο από την Κύπρο, τον Παντελή. Και τον Ολυμπιακό Βόλου για το ενδεχόμενο ν' αλλάξει χέρια. Σαν θεματοφύλακας, λοιπόν, της έννομης ποδοσφαιρικής τάξης δήλωσε και προειδοποίησε: Οι όποιες μεταβιβάσεις μετοχών για να είναι νόμιμες, θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Χαρακτηρίζοντας μάλιστα τις υπό διαπραγμάτευση ομάδες σαν ιστορικές. Λες κι αν πρόκειται για ομάδες με μικρή ιστορία, ισχύουν άλλοι νόμοι.
Τονίζει συνέχεια το αυτονόητο
ΤΙ σκοπιμότητα είχε, λοιπόν, αυτή η δήλωση; Θα μπορούσε δηλαδή να γίνει κάτι το διαφορετικό ή το αντίθετο; Να αλλάζουν οι ομάδες χέρια αέρα πατέρα, χωρίς κανέναν έλεγχο; Να μεταβιβάζονται μετοχές εκατομμυρίων ευρώ χωρίς τους ελέγχους που ορίζει η νομοθεσία; Για ποιο λόγο λέει ο Μπιτσαξής ότι «η πρακτική αχυρανθρώπων και χρημάτων ύποπτης προέλευσης, θα έχουν απέναντί τους το σύνολο των ελεγκτικών μηχανισμών της πολιτείας»;.
Υπήρχε δηλαδή περίπτωση να γίνουν και στραβά μάτια; Κι αν γίνονταν μέχρι τώρα, όπως υπαινίσσεται ο Μπιτσαξής, ποιοι τιμωρήθηκαν γι' αυτό; Και ποιος τον εμπόδιζε να διατάξει επανέλεγχους; Είναι τουλάχιστον εκνευριστικό να τονίζεται το αυτονόητο. Να φωνάζει κάποιος και να προειδοποιεί ότι θα κάνει τη δουλειά του. Κι ότι «θα γίνει πλήρης έλεγχος για τη φερεγγυότητα και την προέλευση των χρημάτων». Υπερβολές. Τον Παντελή, δηλαδή, που πήρε τον Ηρακλή τσάμπα, τι έλεγχο του κάνουνε;
Γάμος στον Bόλο, κηδεία στη Λάρισα.
-Observer.
Το να κρατηθεί είναι το δύσκολο
Τραβάτε με κι ας κλαίω. Για να το πούμε καλύτερα, το να ανέβει ο ΟΦΗ από τη Football League στη Super League ήταν δύσκολο, αλλά έγινε. Το να κρατηθεί είναι πολύ πιο δύσκολο. Γι' αυτό κι ο Μαχλάς έκανε την πρώτη κίνηση ότι δήθεν φεύγει. Με τι λεφτά θα πορευτεί από δω και πέρα ο ΟΦΗ; Πώς θα πληρώσει αυτά που ήδη χρωστάει και πώς θα καλύψει τις καινούργιες υποχρεώσεις που θα δημιουργήσει;
Μίνιμουμ θα πρέπει να κάνει δέκα μεταγραφές. Πώς θα πληρωθούν; Με κουμπιά; Ο Μαχλάς λοιπόν μπορεί να έκανε «μπρος πίσω» και να επέστρεψε, αλλά είναι σαν να τους λέει: «Αφού δεν υπάρχουν λεφτά, να μην υπάρχουν και απαιτήσεις».
ΕΡΩΤΗΣΗ: Σχετικά με τον Ηρακλή, τι έλεγχο θα κάνει ο Μπιτσαξής; Στην προέλευση του... αέρα που θα βάλει ο Ανδρέας Παντελή;
Πηγή: sentragoal.gr