Νομίζω πως δεν υπάρχει έλληνας φίλαθλος που δεν χάρηκε το παιχνίδι παρακολουθώντας το από την τηλεόραση. Δεν υπάρχει επίσης έλληνας φίλαθλος, που να είδε και τα τρία ευρωπαϊκά παιχνίδια των ομάδων της χώρας και να μη παραδέχτηκε πως ο ΠΑΟΚ είναι σε καλύτερη κατάσταση από τις άλλες δύο. Ο ΠΑΟΚ που επί της ουσίας, δεν είναι σε καλή κατάσταση.

Η αλήθεια είναι πως σήμερα είδαμε ποδοσφαιριστές που έκαναν αυτό που μπορούσαν σοβαρά, χωρίς τραβηγμένες ενέργειες, χωρίς καμία υπερβολή.

Θα μου πει κάποιος «μα παίζαμε με τα δεύτερα της Τότεναμ» και τότε θα φανεί η γύμνια του ποδοσφαιρικά. Τα δεύτερα της Τότεναμ, παίζουν για χαβαλέ στην ενδεκάδα των κορυφαίων ελληνικών ομάδων. Και μέσα στα δεύτερα, ήταν ο βασικός φορ της εθνικής Ρωσίας, ένας βασικός διεθνής Μεξικάνος, δύο κανονικά στόπερ υψηλού επιπέδου και ένας μπαρουτοκαπνισμένος τερματοφύλακας.

Δεν παίζαμε απέναντι στη πρώτη τους ομάδα, όμως δεν ήταν εύκολο να βγάλεις τόσες φάσεις, έχοντας μάλιστα τον Βιεϊρίνια σε κακή μέρα.

Η αλήθεια είναι πως ο ΠΑΟΚ βρήκε ισορροπία για πρώτη φορά φέτος. Παίζοντας απέναντι σε ομάδα υψηλού επιπέδου κατάφερε να ανεβάσει πολλές φορές ψηλά τα ακραία του μπακ, κατάφερε να παίξει το τρανσίσιον γκέιμ αρκετές φορές σε πολύ καλό χρόνο, κατάφερε να φτάσει με αξιόλογους και ποικίλους τρόπους στη πηγή χωρίς όμως να καταφέρει να πιεί νερό.

Η αλήθεια που είπε ο Μπόλονι, για αυξημένο κίνητρο των παικτών που οδήγησε σε αυτή την καλύτερη σε σχέση με το Σαββάτο εικόνα, είναι και το κλειδί στη κουβέντα που πρέπει να ανοίξει.

Γιατί να έχουν οι παίκτες μας υψηλότερο κίνητρο στην Ευρώπη; Σίγουρα οι συνθήκες οι ποδοσφαιρικές είναι ανώτερες. Αλλά αυτό τους νομιμοποιεί να χαλαρώνουν στην Ελλάδα; Γιατί αδικούν εαυτούς και ομάδα;

Η ομάδα θα παίξει καλό ποδόσφαιρο, γιατί ο Μπόλονι θα επιμένει έχοντας την εμπειρία στο να μάθει τα βασικά ακόμη και στους Αρίας – Έτο. Σήμερα οι δυο τους για παράδειγμα, δεν ήταν αρνητικοί, ιδιαίτερα ο Κολομβιανός.

Σήμερα, ο Σαλπιγγίδης ήταν ως εξτρέμ αυτός που πρέπει να είναι. Το μυστικό του, είναι να μπορέσει να βγάλει έναν εγωισμό κόντρα στις ακραίες κρίσεις που γίνονται για τον ίδιο. Τις οποίες, ενίσχυσε πχ με την αγωνιστική του συμπεριφορά στον αγώνα της Κρήτης περισσότερο και σε άλλους λιγότερο. Αλλά σήμερα, ήταν απολαυστικός.

Η αλήθεια είναι πως ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη – μεγάλη μάλιστα – ακόμη τον βετεράνο – σύμφωνα με δική του ομολογία – Πάμπλο Γκαρσία. Ο Ουρουγουανός, δίνει προσωπικότητα στον ΠΑΟΚ. Καμιά φορά, λειτουργεί σα να είναι δικός του.

Διάβασα μια φορά έναν συνάδελφο, που έγραφε πως απορεί που φεύγει ο Σακελλαρίου για να παίζει ο 35χρονός Λίνο. Είναι αυτές οι κρίσεις που με κάνουν να απορώ πως είναι δυνατόν να γράφει κάποιος για ποδόσφαιρο όταν δεν το καταλαβαίνει καθόλου.

Γέλασα με την ψυχή μου στο Ολυμπιακός – Μαρσέιγ, που το έδειχνε μάλιστα ιδιωτικό κανάλι, με τον ρεπόρτερ των γηπεδούχων να λέει ο Βαλβέρδε είπε στον Κονστάντζο πως πρέπει να κάνει βολέ. Ήταν ένα σημείο που οι Γάλλοι είχαν κάνει τρία κλεψίματα στα δύο τρίτα και ο Ολυμπιακός πιεζόταν να κατεβάσει ορθολογικά την μπάλα. Το πόρισμα του ρεπόρτερ ήταν πως ο Βαλβέρδε ζήτησε βολέ από τον τερματοφύλακά του, γιατί διαπίστωσε πως τα… στόπερ της Μαρσέιγ δεν κάνουν καλά… κοντρόλ.

Αυτή τη πόρνη την μπάλα, δεν την καταλαβαίνουν στην Ελλάδα ούτε αυτοί που βγάζουν χρήματα από αυτή.

Για να κλείσω το κεφάλαιο Λίνο, ο Βραζιλιάνος είναι απλά ο τέταρτος καλύτερος αριστερός μπακ της ιστορίας του ΠΑΟΚ. Ο Κώστας Ιωσηφίδης είναι ο πρώτος, ο Πέρσι Ολιβάρες με τον Στέλιο Βενετίδη είναι οι δευτεροτρίτοι και ο Λίνο είναι ο τέταρτος. Έτσι ενημερωτικά…

Η ομάδα θα στρώσει, θα βρει ρυθμό, θα μοιραστούν πιο καλά οι ρόλοι, αλλά δεν είμαι σε θέση να απαντήσω σε τι φάση θα είναι όταν θα συμβεί αυτό. Τι βήματα θα έχουν γίνει προς τα πίσω και από τη δική μας ομάδα, αλλά και από τους υπόλοιπους.

Πηγή: paok24.gr