Ολυμπιακός: Σε θέματα υγείας, λίγα μπορείς να κάνεις. Πόσο μάλλον όταν η υφήλιος πλέον αντιμετωπίζει καταστάσεις αχαρτογράφητες όπως είναι η έξαρση του νέου κορωνοϊου. Η απόφαση της κυβέρνησης για δύο εβδομάδες διεξαγωγή όλων των παιχνιδιών των επαγγελματικών κατηγοριών σε όλα τα αθλήματα κεκλεισμένων των θυρών, λογική αν δει κανείς τη διεθνή πρακτική. "Πονάει" τις ομάδες, "πονάει" τις διοργανώσεις, αλλά κάτι διαφορετικό τη δεδομένη στιγμή προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού δεν μπορεί να γίνει.

Το πλέον άμεσο "θύμα" αυτής της απόφασης, ο Ολυμπιακός, ο οποίος καλείται να δώσει το πρώτο του παιχνίδι με τη Γουλβς την ερχόμενη Πέμπτη χωρίς την στήριξη των οπαδών του. Αρκετές οι αναφορές που έρχονται για το σοκ που προκάλεσε η απόφαση στις τάξεις των "ερυθρόλευκων" και παρότι ομολογουμένως είναι λίγο υπερβολικές ως προς την έκταση του σοκ, άπαντες στον Πειραιά αναγνωρίζουν πως για λόγους τόσο σημαντικούς, για λόγους υγείας, τα περιθώρια είναι ελάχιστα.

Σε κάθε περίπτωση, από τη στιγμή που έγινε γνωστή η κυβερνητική απόφαση, οι υπεύθυνοι του Ολυμπιακού βρίσκονται σε επαφές τόσο με τη Γουλβς όσο και την ΟΥΕΦΑ. Από την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία άλλωστε θα εξαρτηθεί και η επικύρωση της απόφασης. Σπάνια, ως πότε, η ΟΥΕΦΑ έχει αντιτεθεί σε ανάλογες αποφάσεις ειδικά για τόσο σοβαρούς λόγους, ωστόσο σε κάθε περίπτωση επειδή η ίδια είναι υπεύθυνη για τον τρόπο διεξαγωγής των παιχνιδιών που τελούν υπό την αιγίδα της, ο τελικός λόγος ανήκει στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

Το ζήτημα είναι πολύ λεπτό και σε κάθε περίπτωση ο Oλυμπιακός προσπαθεί... διακριτικά για να προσφέρει τα όσα απαιτούνται για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, είναι όμως δεδομένο ότι γνώσεις... λοιμοξιολογίας, κανείς και σε καμία ομάδα δεν μπορεί να διαθέτει. Σύμμαχος των "ερυθρόλευκων" και η αγγλική ομάδα, οι εκδρομείς οπαδοί της οποίας που θα έρχονταν στην Αθήνα έχουν ήδη αντιδράσει στην απόφαση για κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδι, αφού έχουν προπληρώσει εισιτήρια ταξιδιού και παιχνιδιού. Πόσο μάλλον όταν και η ρεβάνς της ερχόμενης εβδομάδας έχει τεθεί εν αμφιβόλω -και σε κάθε περίπτωση υπό την κρίση της ΟΥΕΦΑ- για το αν θα γίνει με κόσμο ή χωρίς, αφού στο Γούλβερχαμπτον καταγράφτηκε χθες το πρώτο κρούσμα του νέου ιού.

Πέραν του αγωνιστικού, το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Ολυμπιακό είναι και το οικονομικό από την προοπτική του να γίνει το παιχνίδι χωρίς κόσμο. Σημαντική η απώλεια εσόδων για τους "ερυθρόλευκους", η οποία δεδομένα θα ξεπεράσει τα 5 εκατ. ευρώ, με διάφορες εκτιμήσεις να την φέρνουν ως και τα 8, παρότι το συγκεκριμένο ποσό είναι μάλλον υπερβολικό.

Σε κάθε περίπτωση, εντός της ημέρας, αναμένεται και η οριστικοποίηση της τύχης του παιχνιδιού της Πέμπτης με την απόφαση της ΟΥΕΦΑ, η οποία -επαναλαμβάνουμε- σπάνια για τόσο σημαντικούς λόγους πηγαίνει κόντρα σε κυβερνητικές αποφάσεις, ειδικά όταν υπάρχουν και άλλες αναμετρήσεις που ήδη έχουν γίνει με ανάλογο στάτους (Ιντερ-Λουντογκόρετς στον προηγούμενο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ), αλλά και εκκρεμούν να γίνουν χωρίς κόσμο στις εξέδρες (Παρί-Ντόρτμουντ, Μπαρτσελόνα-Νάπολι στο Τσάμπιονς Λιγκ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μόνο ο Μαρινάκης! Αδιανόητο deal με το... παλτό - Δε φαντάζεσαι από ποιον θα βγάλει τρελά λεφτά!