Χωρίς βαθμό και χωρίς ελπίδες πλέον για πρόκριση στην επόμενη φάση (εκτός αν συντελεστεί ένα μεγάλο θαύμα στις επόμενες τρεις αγωνιστικές), μοιάζει να αντιμετωπίζει την ευρωπαϊκή υπόθεση σαν ένα αναγκαίο κακό.

Και τι να κάνει πλέον ο Κωστένογλου με αυτό το «κοντό» και τόσο ελλιπές σε όλες τις γραμμές ρόστερ, όταν ακολουθεί ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και η ΑΕΚ προσπαθεί με κάθε τρόπο να μην της συμβεί αυτό που τείνει να γίνει νόμος τα τελευταία χρόνια, το να μένει δηλαδή από τα τέλη Οκτωβρίου εκτός διεκδίκησης του τίτλου; Να ρισκάρει βάζοντας τους βασικούς για να κυνηγήσει η (περιορισμένων δυνατοτήτων) ομάδα του μία ουτοπία;

Θα πείτε ότι υπάρχει και η αξιοπρέπεια στη μέση. Ότι δεν είναι δυνατόν η Ένωση να πετάει λευκή πετσέτα ύστερα από τρία ματς στην Ευρώπη. Ορθόν! Γι αυτό λοιπόν εκείνοι που αύριο στο ΟΑΚΑ θα πάρουν την ευκαιρία να φορέσουν την κιτρινόμαυρη φανέλα, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τέτοιες ευκαιρίες δεν είναι για να ξοδεύονται δίχως μεγάλη προσπάθεια και καλό αποτέλεσμα.

Ο Μπερνς, ο Σιαλμάς, ο Κάρλος ενδεχομένως ο Τσουκαλάς και τέλος πάντων όποιος άλλος από εκείνους που δεν παίζουν συχνά χρησιμοποιηθεί στο αρχικό σχήμα, θα πρέπει να είναι συνειδητοποιημένοι. Δεν είναι ένα φιλικό τεστ, αλλά μία ευρωπαϊκή μάχη, μία ευκαιρία να αποδείξουν ότι έχουν θέση στα πλάνα του προπονητή και ότι μπορούν να σηκώσουν το βάρος της ευθύνης σε ματς υψηλών απαιτήσεων.

Η ΑΕΚ θέλει τη νίκη αύριο απέναντι στη Λοκομοτίβ Μόσχας. Στη χειρότερη περίπτωση θα δικαιούνται να λέει ότι είναι ικανοποιημένη με την ισοπαλία εφόσον όμως αυτή έχει συνδυαστεί με θελκτικό ποδόσφαιρο, εφόσον έχει θυμηθεί ξανά πώς να είναι φοράς το ευρωπαϊκό κοστούμι με αξιοπρέπεια, εφόσον εν κατακλείδι έχει ικανοποιήσει με την απόδοσή της τους οπαδούς της. Διότι το ως σήμερα «μηδέν» στη συγκομιδή βαθμών δεν τιμάει κανέναν. Και ασφαλώς δεν ταιριάζει στην ΑΕΚ.

Εξυπακούεται επίσης ότι κάθε άσχημο αποτέλεσμα από εδώ και στο εξής θα δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο κάθε μελλοντική ευρωπαϊκή εξόρμηση της ομάδας αφού η κατρακύλα στην ειδική βαθμολογία της UEFA συνεχίζεται. Δεν είναι μακριά η ημέρα που η ΑΕΚ θα πέσει στο πιο χαμηλό γκρουπ δυναμικότητάς και κατά συνέπεια θα έχει ακόμα πιο δύσκολες κληρώσεις αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

Το Sport24.gr ανέτρεξε στο πρόσφατο παρελθόν και διαπίστωσε αυτή την θλιβερή για την Ένωση αλήθεια. Τουλάχιστον τις προηγούμενες φορές στα πρώτα τρία ματς είχε καταφέρει να κατακτήσει τουλάχιστον μία νίκη. Ιδού τα πεπραγμένα της σε προηγούμενες παρουσίες τους στους ομίλους του Europa League ύστερα από 3 αγωνιστικές:

Σεζόν 2011-12

15/9/2011, Άντερλεχτ - ΑΕΚ 4-1

29/9/2011, ΑΕΚ - Στουρμ Γκρατς 1-2

20/10/2011, Λοκομοτίβ Μόσχας - ΑΕΚ 3-1

Βαθμοί: 0

Σεζόν 2010-11

12/9/2010, ΑΕΚ - Χάιντουκ Σπλιτ 3-1

30/9/2010, Ζενίτ - ΑΕΚ 4-2

21/10/2010, Άντερλεχτ - ΑΕΚ 3-0

Βαθμοί: 3

Σεζόν 2009-10

17/9/2010, Έβερτον - ΑΕΚ 4-0

1/10/2009, ΑΕΚ - Μπενφίκα 1-0

22/10/2009, Μπάτε Μπορίσοφ - ΑΕΚ 2-1

Βαθμοί: 3.

Πηγή: Sport24.gr