Γράφει ο Γιάννης Νικολακάκης...

Θα πει κάποιος ότι τον ήξερε από τις ακαδημίες. Σύμφωνοι.

Ωστόσο ο Ανδαλουσιανός προπονητής –αλλά και πολλοί άλλοι συνάδελφοί του ανά την Ευρώπη– δεν έχουν κατά νου τη λέξη «ρίσκο» κάθε φορά που είτε λόγω επιλογής είτε εξ ανάγκης καλούνται να ρίξουν στη μάχη κάποιον πιτσιρικά. Το σκεπτικό τους αλλού εδράζει. Στο ότι από τη στιγμή που κάποιος αποτελεί ενεργό μέλος μιας ομάδας, θα πρέπει να υπολογίζεται ως ισότιμη μονάδα, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Η πεπατημένη των ξένων προπονητών θα πρέπει να αποτελέσει και τον οδηγό για τον Νίκο Κωστένογλου. Ο νέος προπονητής της ΑΕΚ προβληματίζεται για το αν θα πρέπει να ρίξει στη μάχη με τη Λοκομοτίβ Μόσχας αρκετούς από τους πιτσιρικάδες. Τέτοιο δίλημμα δεν θα έπρεπε να υφίσταται, εάν και εφόσον (βέβαια) τους εμπιστεύεται.

Για παράδειγμα τόσο ο Μαυρουδής Μπουγαΐδης όσο και ο Βίκτωρ Κλωναρίδης –που σύμφωνα με το ρεπορτάζ υπάρχει ανοικτό ενδεχόμενο να πάρουν χρόνο συμμετοχής– μόνο ωφελημένοι μπορεί να βγουν μέσα από μια τέτοια διαδικασία. Ακόμα και στο απευκταίο σενάριο, όπου το ματς «στραβώσει», δεν θα έχουν «εκτεθεί», αλλά θα έχουν «ωριμάσει». Θα έχουν πάρει άρωμα από έναν επίσημο ευρωπαϊκό αγώνα που θα αποτελέσει παρακαταθήκη για την επόμενη φορά.

Αμφότεροι γεύτηκαν το σκωτζέζικο ντους στον εντός αγώνα με τη Στουρμ Γκρατς (χρησιμοποιήθηκαν ως αλλαγή).Από τη συμμετοχή αυτή κέρδισαν και δεν έχασαν. Το ίδιο ισχύει και για αρκετά άλλα μέλη της «nouvelle vague» της ΑΕΚ. Μόνο μέσα από επίσημα παιχνίδια θα ωριμάσουν. Επομένως καλό θα ήταν και ο «Κωστέ» να τους δώσει… βήμα.

Πηγή: Εξέδρα