Με το βάρος των οικονομικών προβλημάτων και την κούραση να έχουν συσσωρευθεί στην πλάτη και στα πόδια τους, είναι υποχρεωμένοι να δώσουν ένα εξαιρετικά δύσκολο παιχνίδι με τη Λοκομοτίβ στα πλαίσια του Γιουρόπα Λιγκ.

Ενα παιχνίδι που και τι δεν θα έδιναν να λείπει αυτήν τη στιγμή από το πρόγραμμά τους, καθώς την Κυριακή έχουν μπροστά τους έναν αναγεννημένο και ξεκούραστο Παναθηναϊκό. Αυτό όμως δεν είναι δυνατό, οπότε απόψε πρέπει να μπουν στο γήπεδο και να παίξουν όπως επιβάλλουν το όνομα και η ιστορία της ομάδας τους. Για την ΑΕΚ εκείνο που απέμεινε ως στόχος από τη συμμετοχή της σε αυτή την ευρωπαϊκή διοργάνωση είναι η συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων βαθμών στα τρία ματς που υπολείπονται, έτσι ώστε να μπουν στο ταμείο της τα σχετικά μπόνους που προβλέπει η UEFA, αλλά και να μην κατρακυλήσει κι άλλο στην κατάταξη των ευρωπαϊκών ομάδων.

Θεωρητικά θα μπορούσε να διεκδικήσει ακόμη κι εννιά βαθμούς στα υπολειπόμενα τρία παιχνίδια, με τη Λοκομοτίβ απόψε στο ΟΑΚΑ, τη χειρότερή της Στουρμ εκτός έδρας και την αδιάφορη βαθμολογικά Αντερλεχτ πάλι στην Αθήνα. Ομως οι πιθανότητες να πετύχει κάτι τέτοιο μειώνονται σημαντικά, με δεδομένο ότι δεν διαθέτει τόσο πλούσιο ρόστερ ώστε να ανταποκρίνεται σε βαρύ αγωνιστικό πρόγραμμα. Απόλυτα λογικό είναι, λοιπόν, που ο Κωστένογλου «κρατάει» βασικούς ποδοσφαιριστές για το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Παρ' όλα αυτά το αποψινό ματς δεν είναι χαμένο «από χέρι», με την προϋπόθεση ότι όσοι μπουν στο γήπεδο θα βγάλουν όσο ποδοσφαιρικό εγωισμό διαθέτουν. Το αν αυτό θα είναι αρκετό κανείς δεν μπορεί να το προεξοφλήσει, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι στο ποδόσφαιρο τίποτε δεν είναι αδύνατο. Αν ήταν διαφορετική η εποχή, η ΑΕΚ θα μπορούσε να ποντάρει και στον κόσμο της. Ομως τα 6.573 εισιτήρια που διατέθηκαν στον αγώνα με τον Αρη δείχνουν καθαρά τη διάθεση των οπαδών της απέναντι στην ομάδα. Τουλάχιστον όσοι πάνε ας μην της προκαλέσουν ζημιά με ενέργειες που θα επιφέρουν χρηματική τιμωρία από την UEFA. Γιατί μερικοί ηλίθιοι -όχι λίγοι δυστυχώς- είναι ικανοί ακόμη και γι' αυτό.

Πηγή: Goal