Η απόφαση του κ. Νίκου Κωστένογλου να ξεκουράσει βασικούς (κι εν πολλοίς αναντικατάστατους) ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ στο αποψινό (22.05, ΑΝΤ1) ματς απέναντι στη Λοκομοτίβ Μόσχας στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ενδέχεται να δώσει την ευκαιρία σε πρωτοεμφανιζόμενους παίκτες της ομάδας να ζήσουν το ευρωπαϊκό όνειρό τους.

Εξαιρουμένου του 18χρονου αμυντικού μέσου Βίκτορα Κλωναρίδη ο οποίος αγωνίστηκε στον αγώνα της δεύτερης αγωνιστικής με αντίπαλο την αυστριακή Στρουμ Γκρατς, στην αποστολή της Ενωσης έχουν συμπεριληφθεί τρεις ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν έχουν φορέσει ποτέ την κιτρινόμαυρη φανέλα σε επίσημο αγώνα!

Ο κ. Κωστένογλου εξεδήλωσε την επιθυμία κάποιος (ή κάποιοι από αυτούς) που ενδέχεται να αγωνιστούν, να τον πείσουν ότι δικαιούνται περισσότερες ευκαιρίες στη συνέχεια, κάτι που ασφαλώς ισχύει και για τους πολύ εμπειρότερους Ρότζερ Γκερέιρο, Νέιθαν Μπερνς, Χοσέ Κάρλος και Δημήτρη Σιαλμά οι οποίοι επίσης προσπαθούν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του προπονητή τους. Ποιοι είναι όμως οι τρεις νεαροί που ελπίζουν απόψε να πραγματοποιήσουν το επίσημο ντεμπούτο τους με την κιτρινόμαυρη φανέλα;

- Ο 22χρονος ισλανδός στόπερ Ελφαρ Χέλγκασον αποτελεί (άθελά του) την πέτρα του σκανδάλου τις τελευταίες ημέρες καθώς η πρώην ομάδα του (Μπρέινταβλικ) προσέφυγε στη FIFA επειδή η ΑΕΚ της οφείλει χρήματα από την καλοκαιρινή μεταγραφή του. Ο κ. Κωστένογλου (όπως ο και προκάτοχός του κ. Μανόλο Χιμένεθ) τον βρίσκει πολύ διστακτικό και χωρίς την απαραίτητη τακτική παιδεία, ωστόσο κάποια στιγμή πρέπει να του δοθεί και μία ευκαιρία.

- Ο 19χρονος δεξιός μπακ Σωκράτης Τσουκαλάς αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από την ιταλική Παλέρμο αλλά έχοντας μπροστά του τον Γιάννη Κοντοέ και τον Νίκο Γεωργέα, δεν έχει βρει ακόμα χώρο στην ενδεκάδα, ούτε ως αλλαγή! Ωστόσο κατά τη διάρκεια της θερινής προετοιμασίας είχε δείξει καλά στοιχεία και ήταν από τους νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές που έπειθαν ότι αξίζουν ευκαιριών.

- Ο 18χρονος αριστερός μπακ-χαφ Νικόλας Εγγλέζου (εν ενεργεία διεθνής με την εθνική Ελπίδων της Κύπρου) βρίσκεται στην ΑΕΚ από τα 15 του κι εφέτος προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα. Θεωρείται πολύ γρήγορος, έχει καλή τεχνική κατάρτιση, όμως του λείπει η απαραίτητη μυϊκή μάζα ώστε να σταθεί απέναντι σε ακραίους παίκτες με εμπειρία και δύναμη.

Πηγή: tovima.gr