2ος Ομιλος
Μεγάλο διπλό το Ανόβερο


Το Ανόβερο πέρασε με μεγάλο διπλό από την Δανία επί της Κοπεγχάγης και έκανε το μεγαλύτερο βήμα για την πρόκριση! Οι Γερμανοί κατάφεραν με ανατροπή να πάρουν τους τρεις βαθμούς και μαζί με την Σταντάρ Λιέγης βρίσκονται στην κορυφή. Το γκολ του Εντόι στο 67' δεν στάθηκε ικανό να δώσει τη νίκη στους γηπεδούχους, με τον Σλάουντραφ να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα πολύ γρήγορα μετά από 4'. Την ανατροπή ολοκλήρωσε με εκπληκτικό γκολ ο Στινλτ στο 75', με την Κοπεγχάγη να βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση...

Τι το ΄θελε να προηγηθεί;

Ως πρωτάρα είχε μόνο έναν βαθμό. Το ξεκίνημα όμως της Βόρσκλα κόντρα στη Σταντάρ Λιέγης ήταν άκρως ενθαρρυντικό. Μολις στο 5' ο Κουρίλοβ άνοιξε το σκορ για τους Ουκρανούς που όμως δεν το χάρηκαν για πολύ. Στο 17' ο Σέιχα εμφανίστηκε από το πουθενά και με βολίδα από 25 μέτρα έφερε το ματς στα ίσια. Αυτή ήταν και η αρχή του κακού για τους γηπεδούχους. Η προβολή του Κναού στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και η κεφαλιά του Τσιτέ καθάρισαν για τους Βέλγους που παρέμειναν στην κορυφή του γκρουπ.


Αποτελέσματα
Βόρσκλα – Σταντάρ Λιέγης 1-3

(5, Κουρίλοβ – 17' Σέιχας, 45'+4' Κανού, 74' Τσιτέ)
Κοπεγχάγη-Ανόβερο 1-2
(67' Εντόι - 71' Σλάουντραφ, 75' Στιντλ)

Βαθμολογία
(σε 4 αγώνες)


1. Σταντάρ Λιέγης 8 (6-1)
2. Ανόβερο 8 (6-4)
3. Κοπεγχάγη 4 (4-7)
4. Βόρσκλα 1 (2-6)

Επόμενη αγωνιστική (30/11)
Σταντάρ Λιέγης-Ανόβερο
Βόρσκλα-Κοπενχάγη

3ος ΟΜΙΛΟΣ
Check-in για δύο!


Η Αϊντχόφεν είχε να αντιμετωπίσει την ουραγό του ομίλου Χαποέλ Τελ Αβίβ, τα βρήκε σκούρα, όμως τελικά με γκολ του Στρούτμαν στο 87' πήρε τον βαθμό και μαζί την πρόκριση στην επόμενη φάση! Οι Ισραηλινοί με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ταμούζ, ο οποίος σκόραρε δύο φορές και έδωσε και μία ασίστ, πήραν το προβάδισμα μόλις στο 10' με τον Ντάμαρι. Ο Βάιναλντουμ με πολύ ωραίο πλασέ έφερε το παιχνίδι στα ίσα μόλις 2΄αργότερα στο 12', όμως ο Ταμούζ με δύο γκολ στο 33' και στο 48' έκανε το 3-1, με τους Ολλανδούς να δείχνουν... βραχυκυκλωμένοι. Ο Τοϊβόνεν μείωσε σε 3-2 στο 59' και ο Στρούτμαν λύτρωσε την Αϊντχόφεν στο 87' για το 3-3! Μεγάλο ρόλο έπαιξε η αποβολή του Γκόρντανα στο 72' με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η Λέγκια πήρε δύσκολα τη νίκη επί της Ραπίντ στην Πολωνία και μαζί με την Αϊντχόφεν την πρόκριση! Οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες από το 26', όταν ο Αλέξα αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και ο Ράντοβιτς έκανε το 1-0 στο 54'. Οι Ρουμάνοι κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα στο 65' με τον Τεϊξέιρα, όμως η χαρά τους κράτησε για λίγο, καθώς ο Ράντοβιτς με το δεύτερό του γκολ έδωσε ξανά το προβάδισμα στην Λέγκια στο 69'. Οι αριθμητικές ισορροπίες αποκαταστάθηκαν στο 80', όταν αποβλήθηκε ο Γκολ για τους γηπεδούχους, όμως ο Κούτσαρτσουκ στο 3' των καθυστερήσεων έκανε το 3-1 και έδωσε πανηγυρικό τόνο στην πρόκριση της ομάδας του!

Αποτελέσματα
Αίντχόφεν-Χαποέλ Τελ Αβίβ 3-3

(12' Βάιναλντουμ, 59' Τοϊβόνεν, 87' Στρούτμαν - 10' Ντάμαρι, 33', 48' Ταμούζ)
Λέγκια-Ραπίντ 3-1
(54', 69' Ράντοβιτς, 90+3' Κούτσρατσιουκ - 65' Τεϊξέιρα)

Βαθμολογία
(σε 4 αγώνες)

1. Αϊντχόφεν 10 (8-4)
2. Λέγκια 9 (7-4)
3. Ραπίντ 3 (3-7)
4. Χαποέλ Τελ Αβίβ 1 (5-8)

Επόμενη αγωνιστική (30/11)
Ραπίντ-Χαποέλ Τελ Αβίβ
Λέγκια-Αϊντχόφεν

4ος Ομιλος
Χρυσή λόμπα Μπρόκι


Ηταν η πρώτη νίκη της. Οχι μόνο για φέτος, αλλά εδώ και έξι αγώνες (μετρούν και τα δύο τελευταία της προηγούμενης φοράς που βρέθηκε σε φάση ομίλων). Το «τρίποντο» (1-0) κόντρα στην Ζυρίχη ήταν κάτι περισσότερο από ζωτικό για τη Λάτσιο. Ο Τζιμπρίλ Σισέ ήταν πολύ κακός σε όλο το παιχνίδι. Ωστόσο, έκανε ένα καλό και αυτό φάνηκε αρκετό. Στο 62' με τακουνάκι έξω από την περιοχή έστρωσε τη μπάλα στον Μπρόκι, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε μπει στο ματς. Εκείνος με καταπληκτική δυνατή λόμπα στην κίνηση από 25 μέτρα, κρέμασε τον Τζόνι Λεόνι που... τεντώθηκε, αλλά ήταν ανήμπορος να αντιδράσει.

Πλήρωσε την υπεροψία

Προφανώς ο Ντομίνγκος Πασιένσια δεν είχε σε ιδιαίτερη εκτίμηση τη Βασλούι. Επέλεξε να παρατάξει την ομάδα του με κάμποσους αναπληρωματικούς και τελικά η Σπόρτινγκ την πάτησε στη Ρουμανία. Οι Πορτογάλοι ηττήθηκαν με 1-0 χάρη στο γκολ του Ντένις Ζμέου (30') μέσα από τη μικρή περιοχή. Με αυτό τον τρόπο οι Ρουμάνοι υποχρέωσαν τα Λιοντάρια στην πρώτη τους ήττα (είχαν το 3 στα 3) στον όμιλο και την πρώτη ήττα έπειτα από 10 σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις.

Αποτελέσματα
Βασλούι – Σπόρτινγκ Λισσαβώνας 1-0

(30' Ζμέου)
Λάτσιο – Ζυρίχη 1-0
(62' Μπρόκι)

Βαθμολογία
(σε 4 αγώνες)


1. Σπόρτινγκ Λισσαβώνας 9 (6-2)
2. Βασλούι 5 (5-6)
3. Λάτσιο 5 (5-5)
4. Ζυρίχη 2 (3-6)

Επόμενη αγωνιστική (01/12)
Σπόρτινγκ Λισσαβώνας – Ζυρίχη
Βασλούι - Λάτσιο

5ος ΟΜΙΛΟΣ
«Καθάρισε» η Στόουκ


Η Στόουκ δεν σταμάτησε ούτε στο Τελ Αβίβ απέναντι στην Μακάμπι. Οι Άγγλοι συνεχίζουν αήττητοι και μόνο με... αυτοκτονία θα χάσουν την πρώτη θέση του ομίλου. Ο Γουάιτχεντ έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του Πούλις στο 51', ενώ ο Κράουτς έκανε το 2-0 στο 64', με τους φιλοξενούμενους να είναι καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και να φτάνουν δίκαια στη νίκη. Το μόνο που κατάφεραν οι Ισραηλινοί ήταν να μειώσουν στο τελικό 2-1 στο 90' με τον Κολαούτι.

Προβάδισμα για Μπεσίκτας

Πολύ μεγάλο παιχνίδι στην Κωνσταντινούπολη, όπου η Μπεσίκτας υποδέχθηκε την Ντιναμό Κιέβου. Οι Ουκρανοί ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, έχασαν κάποιες καλές ευκαιρίες, όμως δεν κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ και τελικά... τιμωρήθηκαν. Οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν πολύ παθιασμένοι στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη χάρη στο γκολ του Κορκμάζ στο 68' με κεφαλιά. Οι παίκτες του Σέμιν δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν στο καυτό «Ινονού» και η Μπεσίκτας έφτασε τους 6 βαθμούς, ανεβαίνοντας στην 2η θέση του ομίλου, πάνω από την Ντιναμό που έμεινε στους 5.

Αποτελέσματα
Μακάμπι-Στόουκ 1-2

(90' Κολαούτι - 51' Γουάιτχεντ, 64' Κράουτς)
Μπεσίκτας-Ντιναμό Κιέβου 1-0
(68' Κορκμάζ)

Βαθμολογία
(σε 4 αγώνες)

1. Στόουκ 10 (8-3)
2. Μπεσίκτας 6 (7-4)
3. Ντιναμό Κιέβου 5 (3-3)
4. Μακάμπι Τελ Αβίβ 1 (3-11)

Επόμενη αγωνιστική (01/12)
Στόουκ-Ντιναμό Κιέβου
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Μπεσίκτας

6ος Ομιλος
Πρωτάρης Ερέρα


Η Αυστρία της ταιριάζει. Στις δύο προηγούμενες επισκέψεις της εκεί, η Αθλέτικ είχε μία νίκη και μία ισοπαλία (και οι δύο κόντρα στην Αούτσρια). Και με τη Ζάτσμπουργκα πάντως οι Βάσκοι δεν χάλασαν την παράδοση του. Χάρη στο πρώτο γκολ του Αντερ Ερέρα (37') σε εννέα παρουσίες με τα χρώματα της, η Μπιλμπάο νίκησε 1-0 την ομάδα της Red Bull και προκρίθηκε στην επόμενη φάση. Ηταν η 59η επικράτηση της σε ευρωπαϊκή αναμέτρηση.

Καθάρισε ο Παστόρε

Πολύ πιο δύσκολο απ' ότι αρχικά υπολόγιζε ήταν το βράδυ της Παρί στο «Παρκ ντε Πρενς». Το 1-0 επί της Σλόβαν Μπρατισλάβας ήρθε από το πόδι του Χαβιέρ Παστόρε, ο οποίος έπειτα από ασίστ του Νενέ, σκόραρε για πρώτη φορά στην Ευρώπη με τους Παριζιάνους που θα παλέψουν για την πρόκριση την επόμενη αγωνιστική κόντρα στην Ζάλτσμπουργκ.

Αποτελέσματα
Ζάλτσμπουργκ – Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-1

(37' Αντερ Ερέρα)
Παρί Σεν Ζερμέν – Σλόβαν Μπρατισλάβας 1-0
(63' Παστόρε)

Βαθμολογία
(σε 4 αγώνες)


1. Αθλέτικ Μπιλμπάο 10 (7-3)
2. Παρί Σεν Ζερμέν 7 (4-3)
3. Ζάλτσμπουργκ 4 (6-6)
4. Σλόβαν Μπρατισλάβας 1 (1-6)

Επόμενη αγωνιστική (01/12)
Αθλέτικ Μπιλμπάο - Σλόβαν Μπρατισλάβας
Ζάλτσμπουργκ - Παρί Σεν Ζερμέν

Πηγή: gazzetta.gr