Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στα μπαράζ του Europa League και θα διεκδικήσει την πρόκριση στη φάση των 16.

Μπορεί οι Ερυθρόλευκοι να μην κατάφεραν να πάρουν την πρωτιά, που θα τους έδινε απευθείας το εισιτήριο για τους 16, όμως ακόμα και έτσι βγαίνουν ωφελημένοι σε οικονομικό επίπεδο από την μέχρι στιγμής πορεία τους στη διοργάνωση.

Οι Πειραιώτες εξασφάλισαν το ποσό των 3.630.000 ως μπόνους για τη συμμετοχή τους στους ομίλους. Αρχικά θα υπάρξει μια προκαταβολή 3.400.000 και το εναπομείναν ποσό των 230.000 θα καταβληθεί στο τέλος της σεζόν και μπορεί να αυξηθεί κατάτι. Επιπλέον στο ποσό προστίθενται ακόμα 1.900.000 από τις τρεις νίκες που πήρε ο Ολυμπιακός (κάθε νίκη στους ομίλους δίνει 630.000 ευρώ, ενώ κάθε ισοπαλία 210.000).Επίσης, η δεύτερη θέση και η πρόκριση στα μπαράζ πριμοδοτείται με 500.000 ευρώ από την UEFA (η πρώτη θέση δίνει 1.200.000 ευρώ).

Στα χρήματα που προαναφέραμε θα πρέπει να προστεθούν επίσης τα έσοδα που θα έχει ο Ολυμπιακός από το market pool και τα τηλεοπτικά έσοδα, τα οποία θα μοιράσει η UEFA στις ομάδες. Η φετινή σεζόν (2021-2022) μάλιστα είναι η είναι η πρώτη του νέου τριετούς κύκλου συμφωνιών της UEFA με τους τηλεοπτικούς παρόχους. Συνολικά, στις ομάδες που συμμετέχουν στο φετινό Europa League θα μοιραστούν 139.500.000 ευρώ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο Ολυμπιακός θα πάρει πάνω από 3.000.000 ευρώ.

Συνολικά οι Ερυθρόλευκοι μέχρι τώρα έχουν εξασφαλίσει τουλάχιστον 13.818.000 ευρώ, χωρίς σε αυτό το ποσό να συμπεριλαμβάνονται τα έσοδα από τα εισιτήρια.

Τα χρήματα που μπαίνουν στα ταμεία του Ολυμπιακού ασφαλώς και δεν είναι εφάμιλλα με τα αντίστοιχα που εξασφαλίζουν οι σύλλογοι στο Champions League, μπορούν όμως να χρησιμοποιηθούν για 1-2 ποιοτικές μεταγραφικές προσθήκες στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας πρέπει να καλύψουν τις απουσίες των παικτών που θα φύγουν για το Κύπελλο Εθνών και θέλουν σίγουρα την προσθήκη ενός αριστερού μπακ, ενός μέσου και ίσως ενός στόπερ. Ο ανταγωνισμός στο Europa League έχει αυξηθεί, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς ενδέχεται να συναντήσει κάποιο "μεγαθήριο" στα μπαράζ και η μεταγραφική ενίσχυση θα αυξήσει τις ελπίδες της για ευρωπαϊκή διάκριση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Όνειρο" με Ονιεκούρου, αδικία με Ρόνι - Άφαντος Τικίνιο-Έπιασε το τρικ Μαρτίνς, ξύπνησε ο παικταράς