Την άποψη, ότι ο Ολυμπιακός αδίκησε τον εαυτό του με την Άντβερπ εξέφρασε ο Ηλίας Σαββίδης. Ο βετεράνος άσος της ομάδας του Πειραιά μίλησε στο Sportdog για την ήττα την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League, τον αντίπαλο που θέλει στα μπαράζ, αλλά και το ματς με τον Άρη που έρχεται.

Ο Σερραίος παλαίμαχος στάθηκε στην πληθώρα παικτών στο ερυθρόλευκο ρόστερ, εξήγησε γιατί θέλει Μπαρτσελόνα και δήλωσε Ολυμπιακός μέχρι το κόκκαλο για την αναμέτρηση στο Καραϊσκάκη, την Κυριακή, παρότι έχει φορέσει τη φανέλα του συλλόγου της Θεσσαλονίκης. Διαβάστε όσα μας είπε.


Πώς σας φάνηκε ο Ολυμπιακός με Άντβερπ;


«Ήταν πολύ σημαντικό το παιχνίδι για την ομάδα. Δυστυχώς όμως παρουσιάστηκε νωθρός και μέτριος κάτι που αδικεί τους παίκτες, την ομάδα και αυτό που πάει να χτίσει ο πρόεδρος με τον προπονητή και τον κόσμο. Αδικεί την ίδια την ομάδα. Μπορεί να παίξει πολύ καλύτερα και να κάνει σπουδαία πράγματα».


Ο Μαρτίνς στο σχήμα του έπελεξε Τικίνιο, Ονιεκούρου, Ρόνι Λόπες και κράτησε στον πάγκο Ελ Αραμπί- Μασούρα. Η δοκιμή δεν έπιασε. Αλλά τα συμπεράσματα ήταν χρήσιμα. Ποιά είναι η γνώμη σας;


«Έχει πληθώρα παικτών ο Ολυμπιακός. Μεγέθη όπως ο Ολυμπιακός δεν μπορούν να βασίζονται μόνο σε δύο παίκτες. Πρέπει να υπάρχουν από πίσω άλλοι δύο ισάξιοι των βασικών. Ο Τικίνιο είναι πολύ μεγάλος παίκτης. Αυτός έβαλε το γκολ στο Καραϊσκάκη με την Αντβερπ. Ο Ρόνι Λόπες αρέσει. Έχει καλή επαφή με τη μπάλα, έχει ταχύτητα και είναι καλός παίκτης. Καλά έκανε ο Μαρτίνς και τους έβαλε. Στο κάτω κάτω δεν έπαιζε με τη Γιουβέντους. Έπαιζε με την Αντβερπ η οποία είναι υπολογίσιμο μέγεθος. Όταν όμως έχεις τέτοια ποιότητα σε μεσοεπιθετικό υλικό, θα δοκιμάσει και αυτούς τους παίκτες. Εντάξει. Ο Μασούρας είναι καλός και ο Ελ Αραμπί ξελασπώνει τον Ολυμπιακό. Αλλά έχει και άλλη τριάδα που είναι καλή. Γι'αυτό και τους δοκιμάζει. Ο προπονητής “δοκάρι και έξω” είναι αποτυχημένος. “δοκάρι και μέσα” επιτυχημένος. Αν του έβγαινε η τριπλέτα θα αποθεωνόταν».

 


Σας προβλημάτισε ότι ο Ολυμπιακός δεν έβγαλε συνεργασίες επιθετικά και κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα;


«Προβλημάτισε γιατί είναι πολύ καλός στο επιθετικό κομμάτι. Η γενική εικόνα λέει, ότι μεσοεπιθετικά είναι πολύ καλός και πίσω έχει θέμα. Την Πέμπτη όμως ήταν και μπροστά πολύ μέτριος. Ήταν ένα κακό ματς».
 

Λειψία, Πόρτο, Ντόρτμουντ, Σέριφ, Μπαρτσελόνα, Αταλάντα, Σεβίλλη, Ζενίτ είναι οι υποψήφιοι αντίπαλοι της ομάδας του Πειραιά στα μπαράζ της διοργάνωσης. Ποιά ομάδα προτιμάτε;


«Είναι δύσκολες οι ομάδες, γιατί έρχονται οι τρίτες από το Champions League που έχουν φοβερό ρυθμό. Ξέρουμε όμως, ότι ο Ολυμπιακός όταν είναι με την πλάτη στον τοίχο αποδίδει καλύτερα. Η Μπαρτσελόνα είναι το όνομα. Αλλά σε απόδοση δεν ξεπερνά ούτε το “4” με άριστα το “10”. Τεχνικά είναι πολύ καλή αλλά δεν έχουν τρεξίματα οι παίκτες. Θα ήθελα να κληρωθούμε με Μπαρτσελόνα».


Πως σας φαίνεται φέτος ο Άρης, τον οποίο ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Κυριακή για τη 13η αγωνιστική της Super League;


«Ο Άρης αυτήν τη στιγμή, αν δεν είχε τους -6, θα ήταν τρίτος. Αυτό αποτελεί σημαντικός παράγων για το ψυχολογικό κομμάτι. Αλλιώς ξεκινάς το πρωτάθλημα όπως όλοι και αλλιώς με λιγότερους βαθμούς. Όταν μπαίνεις στο γήπεδο η ψυχολογία σου είναι πεσμένη. Το 5-0 από τον ΠΑΣ ήταν μία παρένθεση. Και ο τελευταίος φίλαθλος στην ομάδα αναρωτήθηκε “τί γίνεται εδώ, ξεφτιλιζόμαστε;”. Ο Άρης έχει ρυθμό και είναι αρκετά καλή ομάδα. Είναι πάνω από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Μετά τον Ολυμπιακό είναι σε καλύτερη συγκυρία από τις άλλες μεγάλες ομάδες, με εξαίρεση το ματς με τα Γιάννινα. Φέτος έχει αποδείξει, ότι σε κάποια παιχνίδια ξέρει να ξεπερνά την κρίση. Αυτό πιστώνεται στον προπονητή, τον Άκη Μάντζιο».


Πως βλέπετε να πηγαίνει το ματς;


«Δεν νομίζω, ότι θα έχει πρόβλημα ο Ολυμπιακός. Ο Άρης θα πάει να το χτυπήσει. Αν κάτσει άμυνα και παίξει έναν αρνητικό ρόλο, μήπως του βγει κάποια αντεπίθεση, μήπως και κλέψει κάποιον πόντο, αυτό θα είναι χειρότερα. Όποιος το έκανε αυτό μέσα στο Καραϊσκάκη το πλήρωσε. Γιατί έτσι βάζεις τον Ολυμπιακό μέσα στην περιοχή σου».


Εσείς έχετε φορέσει τις φανέλες και των δύο ομάδων! Ποιά θα υποστηρίξετε στην αναμέτρηση;


«Εγώ είμαι Ολυμπιακός από μωρό παιδί. Δεν φόρεσα απλά τη φανέλα. Είμαι Ολυμπιακός οπαδός. Σέβομαι τον Άρη, γιατί έπαιξα εκεί. Όμως την Κυριακή θα φορώ ερυθρόλευκο κασκόλ».

 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιστροφή Ανιγκό στου Ρέντη - Μεταγραφές από Γαλλία, Αφρική - Φήμες για... μεγάλη αλλαγή στο Λιμάνι