«Η φιλοσοφία της Ρούμπιν είναι αμυντική. Η ομάδα χτίστηκε πάνω στην άμυνα και γι’ αυτό το κύριο πράγμα που κοιτάζει στο παιχνίδι είναι να διασφαλίσει το μηδέν στα μετόπισθεν. Το κύριο πρόβλημά της είναι ότι η ομάδα προσπαθεί τώρα να αλλάξει. Επιχειρούν να παίξουν διαφορετικό ποδόσφαιρο, να γίνουν πιο ελκυστικοί για τους φιλάθλους και να προσφέρουν θέαμα. Βεβαίως, αυτό δεν έχει πάντα τα ανάλογα αποτελέσματα», ήταν το αρχικό σχόλιο του Ράβιλ Σάμπιτοφ για να συμπληρώσει στη συνέχεια:

«Παρ’ όλα αυτά είναι σε ένα καλό επίπεδο. Καλύτερα λειτουργεί, όταν η ομάδα παίζει με δύο επιθετικούς και όχι με έναν».

Ερωτηθείς για τον προπονητή της Ρουμπίν Κούρμπαν Μπερντίγιεφ, ο Σάμπιτοφ είχε μόνο κολακευτικά λόγια να πει για την μεθοδική δουλειά και το έργο του: «Είναι ένας προπονητής σχολαστικός, που ξέρει πώς να χρησιμοποιήσει την ομάδα του. Πρόκειται για φιλόδοξο άτομο και θέλει να έχει τη Ρούμπιν στην κορυφή. Μπορεί να φέρει την ομάδα ακόμα σε υψηλότερο επίπεδο».

Στο τέλος ρωτήθηκε για τις επικείμενες αναμετρήσεις της με τον Ολυμπιακό: «Νομίζω ότι η Ρούμπιν δεν θα έχει πρόβλημα με τον Ολυμπιακό. Πιστεύω ότι θα προκριθεί».