Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Βιγιαρεάλ: O Panathinaikos επέστρεψε! Τρομακτικός ΠΑΟ σάρωσε τη Βιγιαρεάλ με γκολάρες Ιωαννίδη-Σπόραρ - Παροξυσμός στο ΟΑΚΑ (Vids)
Ποδόσφαιρο
| 2023-09-21 21:41:00

O Panathinaikos επέστρεψε! Τρομακτικός ΠΑΟ σάρωσε τη Βιγιαρεάλ με γκολάρες Ιωαννίδη-Σπόραρ - Παροξυσμός στο ΟΑΚΑ (Vids)

του Δημήτρη Σκούφου
O Panathinaikos επέστρεψε! Τρομακτικός ΠΑΟ σάρωσε τη Βιγιαρεάλ με γκολάρες Ιωαννίδη-Σπόραρ - Παροξυσμός στο ΟΑΚΑ (Vids)

Με δύο γκολάρες από Ιωαννίδη και Σπόραρ ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-0 τη Βιγιαρεάλ και επέστρεψε με ηχηρό τρόπο στην Ευρώπη μετά από επτά χρόνια. Χαμός με ρεκόρ προσέλευσης στο ΟΑΚΑ, σε ματς Europa League!

Τρομακτική ήταν η επιστροφή του Παναθηναϊκού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έπειτα από επτά χρόνια! Οι Πράσινοι πραγματοποίησαν σπουδαία εμφάνιση, σε κατάμεστο ΟΑΚΑ από 58.000 φίλους της ομάδας, επικράτησαν με 2-0 της Βιγιαρεάλ και πήραν από νωρίς προβάδισμα στον όμιλο του Europa League.

Το Τριφύλλι δεν απειλήθηκε σημαντικά, σχεδόν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης και με δύο εκπληκτικά τέρματα από Ιωαννίδη (38') και Σπόραρ (78') έφτασε στην μεγάλη νίκη.

Πώς παρατάχθηκαν

Κάτω από τα δοκάρια για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Μπρινιόλι, στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά πήραν θέση οι Μλαντένοβιτς, Μάγκνουσον, Σένκεφελντ και Κώτσιρας. Στην μεσαία γραμμή έπαιξαν οι Πέρεθ, Τσέριν και Μπερνάρ. Στην κορυφή βρισκόταν ο Ιωαννίδης, στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής ο Μαντσίνι και στο δεξί ο Παλάσιος.

Όσο για την Βιγιαρεάλ, η ισπανική ομάδα ξεκίνησε την αναμέτρηση με τους Ρέινα, Μαντί, Γκάμπια, Κίκο, Πεντράθα, Καπουέ, Κομεσάνα, Σουάρεθ, Τριγκέρος, Μοράλες και Μπρερετόν Ντίαζ.

 

Το ματς

Αρκετά πιεστικός εμφανίστηκε στα πρώτα λεπτά του αγώνα ο Παναθηναϊκός, παίζοντας με τις γραμμές του ψηλά, αφού προσπαθούσε να πιέσει στην πρώτη πάσα των παικτών της Βιγιαρεάλ. Οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήθελαν να κοντρολάρουν τον ρυθμό και γι' αυτό οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες ήταν ελάχιστες, με πρώτη καλή αυτή για τους Ισπανούς στο 18', όταν ο Μοράλες βγήκε στην αντεπίθεση και έχοντας πολύ χώρο μέσα από την περιοχή, σούταρε άουτ.

Οι Πράσινοι επιχειρούσαν κυρίως από την δεξιά πλευρά, από την οποία και ήρθε η καλή στιγμή στο 20', όταν ο Παλάσιος πήρε την μπάλα από τον Μαντσίνι, αλλά από δύσκολη γωνία πλάσαρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Ρέινα. Το παιχνίδι κυλούσε ισορροπημένα, καθώς η Βιγιαρεάλ είχε καταφέρει να κυκλοφορήσει λίγο καλύτερα τη μπάλα σε σχέση με το ξεκίνημα, όμως ο Παναθηναϊκός ευτύχησε στην πρώτη πραγματικά μεγάλη φάση του να προηγηθεί!

Στο 38' ο Κώτσιρας έβγαλε αδιανόητη κάθετη μπαλιά στον Ιωαννίδη, που έφυγε στην πλάτη της ισπανικής άμυνας και από πλάγια δεξιά έκανε ένα υπέροχο "σκαφτό" πλασέ για να βάλει μπροστά το Τριφύλλι, κάνοντας το ΟΑΚΑ να... σειστεί! Το γκολ για το Τριφύλλι ήρθε σε καίριο σημείο λίγο πριν την ανάπαυλα, με τους παίκτες του Γιοβάνοβιτς να κρατούν άνετα το υπέρ τους σκορ στα εναπομείναντα λεπτά μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

 

Εκεί που περίμεναν όλοι να βγάλει κάποια αντίδραση η Βιγιαρέλ στο δεύτερο μέρος, ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που μπήκε με διάθεση να "καθαρίσει" το παιχνίδι. Στο 50' ο Ιωαννίδης πέρασε... όλη την άμυνα των Ισπανών, αλλά πριν βάλει το γκολ της καριέρας του, ο Μαντί έπεσε στα πόδια του με τάκλιν και του πήρε τη... μπουκιά από το στόμα.

Τρία λεπτά μετά οι Πράσινοι είχαν διπλή ευκαιρία, αρχικά με ένα σουτ του Παλάσιος που απέκρουσε ο Ρέινα, ενώ στο ριμπάουντ ο Μλαντένοβιτς σούταρε αδύναμα πάνω στα σώματα. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τις καλύτερες στιγμές, αφού η Βιγιαρεάλ προσπαθούσε να γυρίσει περισσότερο την μπάλα, όμως ήταν αρκετά φλύαρη και ο Παναθηναϊκός πιο ουσιαστικός.

Στο 62' ο Κώτσιρας βρέθηκε σε καλή θέση απέναντι από τον Ρέινα, αλλά σούταρε άουτ, με τους Πράσινους να μην απειλούνται καθόλου από τους Ισπανούς και μάλιστα να φτάνουν σε δεύτερο γκολ στο 78' με.. δράστη τον Σπόραρ. Ο Σλοβένος μπήκε στο ματς ως αλλαγή στο 69' και στην πρώτη επαφή του με τη μπάλα έκανε μια εξαιρετική κίνηση και με υπέροχο σουτ από το ύψιος της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Ρέινα (την ακούμπησε με τα ακροδάχτυλα) για το 2-0 υπέρ του Τριφυλλιού.

Οι γηπεδούχοι δεν απειλήθηκαν καθόλου στα λεπτά μέχρι τη λήξη και μάλιστα ήταν αυτοί που έφτασαν κοντά και σε τρίτο γκολ, αρχικά με τον Βιλένα στο 90' και δύο λεπτά μετά με τον Αϊτόρ, όμως ακόμα κι έτσι η νίκη του Παναθηναϊκού ήταν τεράστια και ο κόσμος που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ θα έφυγε πέρα ως πέρα ικανοποιημένος με αυτό που είδε.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μλαντένοβιτς, Μάγκνουσον, Πέρεθ (76' Αράο), Τσέριν, Παλάσιος (88' Αϊτόρ), Μπερνάρ (77' Τζούριτσιτς), Μαντσίνι (68' Βιλένα), Ιωαννίδης (68' Σπόραρ).

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ρέινα, Πεντράζα, Γκάμπια, Μαντί, Φερμένια, Τριγκέρος (61' Μορένο), Κομεσάνια, Καπού, Σουάρεθ (30' Πίνο), Ντίας, Μοράλες.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags