Η κατάσταση είναι εκτός ορίων και είναι αστείο να απαιτεί κάποιος από ποδοσφαιριστές να μπουν στο γήπεδο και να παίξουν μπάλα.

Είναι άλλο να το διαβάζει κάποιος στο Internet και άλλο να το αντιμετωπίζει στο πετσί του. Διαφορετικό πράγμα να σου λένε ότι στη Μόσχα το θερμόμετρο δείχνει -24 και να απαντάς «εντάξει, θα ντυθούμε καλά» και διαφορετικό να βγαίνεις από το αεροδρόμιο, να καίγονται χέρια και πόδια από το κρύο και να μην μπορείς να αναπνεύσεις κανονικά.

Για τέτοιες συνθήκες, πραγματικά οριακές, μιλάμε από την ώρα που το τσάρτερ που μετέφερε τον Ολυμπιακό προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Μόσχας. Πολικό ψύχος, που θέτει θέμα επιβίωσης και όχι πια διασκέδασης και ψυχαγωγίας. Για να το πω όσο πιο απλά γίνεται, εδώ όχι ποδόσφαιρο δεν γίνεται να παίξει κανείς με αυτό τον καιρό, αλλά ούτε στον δρόμο δεν μπορεί να περπατήσει αν δεν φορά 15 ισοθερμικά για να κρατάνε τη θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα.

Υπό αυτές τις συνθήκες, πιστεύω ότι είναι πολύ δύσκολο να γίνει αύριο το ματς του Ολυμπιακού με τη Ρούμπιν, ακόμη και το μεσημέρι. Νομίζω ότι δεν αποκλείεται τελικά η UEFA να μεταφέρει το παιχνίδι την Τετάρτη, όταν (σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού) ο καιρός «θα ζεστάνει» και το θερμόμετρο προβλέπεται να ανέβει λιγάκι και να δείξει... -12 βαθμούς κατά το μεσημεράκι. Αύριο πάντως δύσκολα βλέπω να γίνεται ματς.

Η θερμοκρασία στη Μόσχα ήταν και το κεντρικό θέμα συζήτησης μεταξύ των παικτών στο αεροπλάνο, αν και δεν έδειχναν να τους πτοεί ιδιαιτέρως η όλη κατάσταση. Οι περισσότεροι κατά την διάρκεια της πτήσης κοίταζαν έξω από τα παράθυρα χαζεύοντας το χιόνι που είχε σκεπάσει τα πάντα και παγώνοντας λίμνες και ποτάμια στην Ουκρανία και τη Ρωσία. Αν μη τι άλλο, το θέαμα ήταν εντυπωσιακό από ψηλά.
Οπως πάντως είπε και ο Βαλβέρδε, οι ομάδες είναι αναγκασμένες να αγωνιστούν έστω και υπό αυτές τις συνθήκες και ό,τι ισχύει για τον Ολυμπιακό, ισχύει και για τη Ρούμπιν.

Το ευχάριστο για τους Ερυθρόλευκους είναι ότι ο Μιραλάς και ο Μανιάτης έκλειναν το μάτι και δήλωναν πανέτοιμοι για το ματς κι αυτό είναι εξαιρετικό νέο, αφού μιλάμε για δύο από τους καλύτερους και πιο φορμαρισμένους παίκτες, πάνω στους οποίους ο Ολυμπιακός στηρίζει πολλά σ’ αυτό το παιχνίδι.

Πηγή: Εξέδρα