Και γράφω ωραιοτατο γιατί σκέπτομαι τι καλα που θα ταν αν όλα τα θρίλερ της ζωής μας είχαν να κάνουν με το... αν θα γίνει (και πότε) ένας ποδοσφαιρικός αγώνας. Αυτό λοιπόν ειναι το διακύβευμα της 14ης Αγιοβαλεντίνικης Τρίτης του 2012. Θα παίξουν σήμερα Ρουμπίν-Ολυμπιακός στην κατεψυγμένη Μόσχα ή κι αύριο το πρωί θα λέμε τα ίδια;

Μια πρώτη προσέγγιση κλίνει προς το "ναι". Καταρχήν να σας ενημερώσω ότι η τεχνική σύσκεψη ξεκινά στις δέκα και μισή το πρωί (οκτώμιση Ελλλαδος) στο γήπεδο Λουζνίκι. Θα πάρουν μέρος όλοι οι εμπλεκόμενοι στη διεξαγωγή του ματς των 32 του EUROPA LEAGUE και φυσικά οι άνθρωποι της ΟΥΕΦΑ.

Όσον αφορά τους τελευταίους είναι απολύτως καθαρο ότι ΘΕΛΟΥΝ να διεξαχθεί το παιχνίδι. Ανθρωπος του Ολυμπιακου που μίλησε μαζι τους μου έλεγε ότι πιέζονται πολυ επειδή δεν υπάρχουν ημερομηνίες διαθέσιμες λόγω και της διεξαγωγής (στο τέλος του μήνα) των φιλικών Αγώνων των Εθνικών ομάδων-της δικής μας συμπεριλαμβανομένης- που προετοιμάζονται για την τελική φάση του ΕURO. Γύρω στις δέκα λοιπόν θα έχουμε την πρώτη εικόνα που λογικά θα επιβεβαιώνει ότι το ματς θα ξεκινήσει στη μια το μεσημέρι Ελλάδας.

Όμως αυτο δε θα ναι το τελικο όρντινο. Στις δώδεκα Ελλάδας οι αρμόδιοι της ΟΥΕΦΑ και φυσικά ο διαιτητής θα μετρήσουν τη θερμοκρασία στις δυο εστίες και στη σέντρα του γηπέδου. Αν το ....ευλογημένο θερμόμετρο δείξει απο -14 και πάνω το ματς θα γίνει.....χιονίσει δε χιονίσει!!! Αν όχι-ανάλογα με τη θερμοκρασία-ο λόγος θα περάσει στους δυο προπονητές οι οποίοι θα συναποφασισουν με το διαιτητη για τη διεξαγωγη του παιχνιδιού.

Ο Βαλβέρδε θέλει να παίξει οπωσδήποτε. Ο Μπερντίγιεφ πάλι δεν είναι πάλι και πολυ ζεστός...Αν και να γίνεται λόγος για ζέστη σε τέτοιες θερμοκρασίες φαντάζει αστείο!! Αν παίξουμε έχει καλώς. Οι παίκτες τα δίνουν όλα,ο REAL μεταδίδει το ματς κι αργά τη νύχτα επιστρέφουμε. Αν όχι πάλι στο γήπεδο την Τετάρτη την ίδια ώρα!! Τότε θα γίνει λογικά ο αγωνας γιατί η άνοδος της θερμοκρασίας θα είναι εντυπωσιακή: Μόνο -3 με -13 δίνει η πρόγνωση!! Θα σκασουμε δηλαδή!!

Τώρα αν γίνει το ματς δεν έχω ακριβή εικόνα πως θα παίξει ο Βασκος. Στη συνέντευξη μας είπε οτι θ αγωνιστούν οι πιο δυνατοί!! Τι σημαίνει αυτο ο Θεός (που δεν είναι θρησκος ο Βαλβερδε)κι η ψυχή του.

Η άμυνα λογικά θα ναι Μέγερι Τοροσιδης Χολέμπας Μελμπεργκ και (λόγω τιμωρίας Αβραάμ Παπαδοπούλου) Μαρκάνο. Στο κέντρο πιστεύω θα παίξουν ο Ορμπάιθ και ο Μανιάτης και μπροστά ο Τζεμπούρ. Λογικά θα ξεκινήσει ο Καζίμ κοντα στον Αλγερινο. Για τον Μιραλας δεν είμαι σίγουρος. Ο προσαγωγός είναι άτιμο πράγμα και γίνεται ακόμη πιο άτιμο στους -15. Ο Ιμπαγασα είναι σε καλο φεγγάρι αλλα οι συνθήκες σκληρές.

Οι Ρώσοι καλη ομάδα δε λέω, αλλα όπως τους είδα στο φιλικό τουρνουά της Ισπανίας (γιατί επισημο ματς σήμερα θα παίξουν,αν παίξουν) μετα το 60´ δε μπορούσαν να πάρουν τα πόδια τους,πράγμα λογικό για ομάδες που κάνουν ακόμη προετοιμασία. Άρα αν ο Βαλβερδε παει να τους βγαλει τη γλωσα μπορεί να βάλει Μιραλας και Ιμπαγασα αργότερα και να προτιμήσει στην αρχή Μακούν η Μοδεστο η Αμπντούν....η και τον Φουστέρ που τον έχει καιρο στα πιτς!!

Ανάλογα με το όνειρο που θα δει και με το θερμόμετρο ως τελευταίο σύμβουλο... Καιρού επιτρεποντος που λέμε!! Το παν είναι αυτοί που θα παίξουν να κρυωνουν και να...τρέξουν δαιμονισμενα!! Αν το κάνουν μιλάμε για δυνατο Χ2 που θα φτιάξει τα πράγματα ενόψει της ρεβάνς!!Όχι τίποτε άλλο θα ναι και καμμιά εκατοστή Ελληνάρες κι Ολυμπιακαρες στη εξέδρα που θα ψάχνουν αφορμή να χοροπηδάνε για να ζεσταθουν!!!

Πηγή: pamesports.gr