Ο ΠΑΟΚ έκανε ένα απολαυστικό παιχνίδι με τη Σάμροκ Ρόβερς και βρίσκεται μιαν ανάσα από την πρόκριση στη Ligue Phase του Europa League, σε σημείο το 4-0 να φαντάζει πολύ φτωχό μπροστά στις φάσεις που έχασε ο «Δικέφαλος» του Βορρά. Και δεν ήταν μόνο οι ευκαιρίες που οι Θεσσαλονικείς θα μπορούσαν να νιώθουν αδικημένοι από το σκορ. Τους ακυρώθηκε γκολ του Μπάμπα στο 41', το οποίο ακόμα δεν μποροούμε να καταλάβουν που είδε ο Αλβανός Τζιόρτζι και ο Ιταλός VARίστας το φάουλ του Γιόνι Ότο. Επίσης αν ο Τσάλοφ ήταν εύστοχος στο πέναλτι στις καθυστερήσεις, δεν ξέρουμε αν θα ερχόταν μετά το τέρμα του Ράχμαν. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Από τις Σέρρες ήθελε Τόμας ο Λουτσέσκου

Ο Λουτσέσκου ακολούθησε την πεπατημένη. Για κάποιους θεωρήθηκε έκπληξη ότι άφησε στον πάγκο τον Καμαρά και τον Τσάλοφ που άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις ως βασικοί με Πανσερρραϊκό. Για τον Ρουμάνο όμως η σταθερότητα ισούται με εμπισοσύνη στους παίκτες με τους οποίους έχει δουλέψει από πέρσι. Για τον Ρώσο επιθετικό εξάλλου είχε πει τη γνώμη του μετά το παιχνίδι της πρεμιέρας της Super League, ότι είναι εκτελεστής, ενώ ο Μπράντον Τόμας παίζει περισσότερο για την ομάδα, μία δήλωση που μαρτυρούσε τις σκέψεις του. Έτσι τον καθάρισε από το αρχικό σχήμα και επέλεξε τον Ισπανό που είχε μία φοβερή ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο που έβγαλε με δυσκολία ο Πολς στο πρώτο μέρος και στάθηκε άτυχος στο δεύτερο που υποχώρησε με διάστρεμμα στον αστράγαλο.

Μαγεία «Ντέλια» και Τάισον

Από εκεί και πέρα τρεις είναι οι παίκτες, στους οποίους πρέπει να σταθούμε στο ματς με τη Σάμροκ Ρόβερς. Πρώτος ο Ζίβκοβιτς! Απίστευτη ενέργεια και πάθος στο παιχνίδι του. Ο Σέρβος αποτελεί πλέον μια σταθερή αξία του ΠΑΟΚ και δεν υπάρχει κρίσιμο ματς που να μην υπολογίζεται για βασική επιλογή. Ήταν κινητικότατος, είχε ευκαιρίες να σκοράρει, έφτιαξε ευκαιρία για τους συμπαίκτες του και από ατυχία δεν είδε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερς.

Από εκεί και πέρα «Ντέλιας» και Τάισον έβγαλαν μαγεία. Ήταν δύο παίκτες που είχαν συνεργασίες και εμπνεύσεις στο χορτάρι. Αμφότεροι σκόραραν με καταπληκτικό τρόπο, αμφότεροι θα μπορούσαν να είχαν σημειώσει παραπάνω από ένα τέρμα και το σκορ τώρα να ήταν διαστημικό.

Απίστευτο σκηνικό με Κουλιεράκη

Και όμως σε αυτό το παιχνίδι κεντρικό πρόσωπο δεν ήταν οι σκόρερς. Δεν ήταν αυτοί που έδωσαν την ασίστ. Ο πρωταγωνιστής ήταν ένας ποδοσφαιριστής αμυντικός, ο οποίος δεν απειλήθηκε ούτε σε ένα χρονικό σημείο της αναμέτρησης. Αναφερόμαστε στον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη, για τον οποίο ο ΠΑΟΚ ήρθε σε συμφωνία με τη Βόλφσμπουργκ.

Ο 20χρονος κεντρικός αμυντικός άκουσε όλη την Τούμπα να φωνάζει το όνομά του, μιας και το παιχνίδι αυτό ήταν το τελευταίο μπροστά στον κόσμο του ΠΑΟΚ. Μετά τη ρεβάνς με τη Σάμροκ Ρόβερς θα αποχαιρετήσει με προορισμό τη Γερμανία. Στις καθυστερήσεις ο Ντεσπότοφ κερδίζει πέναλτι, ο Κουλιεράκης κάνει νόημα στον πάγκο να το χτυπήσει και ο Ρουμάνος δίνει το ΟΚ. Ο Μπάμπα όμως έδειξε... Τσάλοφ, με τον Κουλιεράκη να υποχωρεί, παρότι ο κόσμος συνέχιζε να φωνάζει το όνομά του.

Τσάλοφ-Μπάμπα και μεταγραφές

Ο Τσάλοφ πάντως είναι ο παίκτης από την πίεση του οποίου προέρχεται το 3-0 του Κωνσταντέλια. Απλά δεν ήταν συγκεντρωμένος στο πέναλτι, με την εκτέλεση να πάει πάνω στον τερματοφύλακα και στη συνέχεια παρότι πήρε το ριμπάουντ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Προφανώς ο Μπάμπα που πήρε την εκδίκησή του για το ακυρωμένο γκολ γράφοντας το τελικό 4-0 έδειξε τον Ρώσο στο πέναλτι, προκειμένου να τον βοηθήσει να πάρει ψυχολογία με ένα γκολ.

Εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται, ότι ο κόσμος κάτι ήξερε που φώναζε για τον Κουλιεράκη. Και όμως σε αυτήν τη στιγμή, ο πιτσιρικάς έβαλε πάνω απ' όλα το ομαδικό καλό και έδωσε τη θέση του. Αυτά πρέπει να τα βλέπουν στη Βόλφσμπουργκ και μακάρι να κάνει καριέρα το παιδί, γιατί το αξίζει, για τη δουλειά που έχει κάνει και τον χαρακτήρα του.

Από εκεί και πέρα ο μεταγραφικός σχεδιασμός συνεχίζεται στον ΠΑΟΚ! Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει σταντ μπάι να ανακοινώσει τον Αμερικανό αριστερό μπακ, Τζόναθαν Γκόμεζ, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι σύντομα θα υπάρξουν περισσότερες εξελίξεις που αφορούν την ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας και τη μεσαία γραμμή. Αυτό σημαίνει, ότι θα δούμε δύο στόπερ και έναν χαφ επιπέδου Μεϊτέ.