Θα αρχίσω τη στήλη ιντριγκαδόρικα γιατί πολλά διάβασα και άκουσα αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με τον Πανσερραϊκό. Για… φιλικό και άλλα συναφή αντιλαμβανόμενος πως έτσι θεώρησαν πως μπορούν να βρουν διέξοδο στην παταγώδη αποτυχία των ομάδων τους οπαδοί που είτε είχαν όνειρο να βλέπουν ευρωπαϊκά ματς του συλλόγου τους φέτος ή δεν πρόλαβαν να δουν και αρκετά. Δηλαδή στη φάση του αυτογκόλ του κεντρικού αμυντικού της Σάμροκ, κάθισα και σκεφτόμουν αν το έβαζε το Σάββατο παίκτης του Πανσερραϊκού τι θα διάβαζα και τι θα άκουγα… Παιδιά δεχτείτε το, αποδεχθείτε το και πηγαίνετε παρακάτω. Εκτός και αν θέλετε να συνεχίσετε να διασκεδάζετε όλους τους άλλους. Το σίγουρο είναι πως θα έχετε πολλές ακόμη ευκαιρίες σε πολλές Πέμπτες να περιμένετε να πανηγυρίσετε αποτυχίες του ΠΑΟΚ αφού δεν μπορείτε να χαρείτε επιτυχίες της ομάδας σας. Και τα γράφω όλα αυτά γιατί αν η γραφικότητα ήταν ευρώ, θα είχαμε βγει από τα μνημόνια.

Πάμε και στα όσα είδαμε στο ματς. Πρώτα απ’ όλα είδαμε για τελευταία φορά τον Κουλιεράκη και παράλληλα τρανταχτή απόδειξη πως στον ΠΑΟΚ υπάρχουν κανόνες στη φάση του πέναλτι.  Ο κόσμος ζητούσε να το εκτελέσει αυτός, ο Κουλιεράκης πήρε την πρωτοβουλία αλλά εκεί φάνηκε πως υπάρχουν κανόνες. Το εκτέλεσε ο Τσάλοφ, άσχετα αν το έχασε γιατί αυτό που ενδιέφερε εκείνη τη στιγμή τον Λουτσέσκου είναι να μην καταστρατηγηθούν οι κανόνες και προφανώς σκέφτηκε το ενδεχόμενο του 4-0 που εκείνη τη στιγμή μπορεί να μην ήρθε αλλά έγινε λίγα λεπτά αργότερα. Και σκέφτηκε πως από τη στιγμή που ο Τσαλοφ ήθελε να το εκτελέσει δεν μπορούσε να ακυρώσει τους κανόνες που ο ίδιος έθεσε. Και η κίνηση του Κουλιεράκη να χειροκροτήσει τον Τσάλοφ στο χαμένο πέναλτι δείχνει πολλά όπως και το να κάνει κίνηση συγνώμης προς τον πάγκο λίγα δευτερόλεπτα μετά την οδηγία από τον πάγκο πως το πέναλτι πρέπει να το εκτελέσει ο Τσάλοφ.

Για τον Κουλιεράκη δεν έχω να γράψω πολλά. Επαναλαμβάνω τον απολαύσαμε, δεν τον χορτάσαμε θα τον βλέπουμε στην Γερμανία. Η επόμενη μέρα είναι αυτό που ενδιαφέρει στην παρούσα φάση πρέπει να στηρίξει ο οργανισμός τον Μιχαηλίδη που είναι απαραίτητο να παίξει απέναντι στον Παναιτωλικό για να πάρει ρυθμό.

Ο ΠΑΟΚ πήρε το ματς κράτησε ανέπαφη την εστία του για δεύτερη φορά φέτος και μάλιστα για πρώτη στην Τούμπα και είναι πλέον στην επόμενη φάση. Γιατί ακόμη και αν δεν το ακούσαμε από τον Λουτσέσκου νομίζω πως κανείς δεν μπορεί να πει το αντίθετο. Ο ΠΑΟΚ είναι στο  stage του Europa  League. Πήρε το ματς, την πρόκριση, πήρε και πάνω από 4.500.000 ευρώ και  επιτρέψτε μου να σταθώ λίγο σε αυτό γιατί προφανές είναι πως τώρα στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου αυτά τα χρήματα μπορεί να κάνουν αφενός ακόμη πιο εύκολη τη δεδομένη απόφαση για ενίσχυση και αφετέρου να ψάξει και από το πάνω ράφι αφού κάτι ανάλογο είχε συμβεί πέρσι και με τον Ντεσπόντοφ.

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος, του ακυρώθηκε ένα γκολ και χρειάστηκε ένα αυτογκόλ για να προηγηθεί έχοντας χάσει πολλές ευκαιρίες. Προφανώς ήταν κομβικό το γκολ αυτό αφού ήρθε στο τέλος του πρώτου μέρους αλλά εξίσου σημαντικό και το γκολ του Τάισον όπως και η δικαιολογημένη αποβολή του παίκτη της Σάμροκ που αρκετές φορές έπαιξαν αντιαθλητικά σημαδεύοντας τον Κωνσταντέλια που  τους τιμώρησε με ένα ωραίο γκολ.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε και χρόνο αφού εξασφαλίζοντας τα χρήματα της συμμετοχής στο stage του Europa δεν χρειάζεται να περιμένει το ματς της προσεχούς Πέμπτης για να δει σε ποια διοργάνωση θα αγωνίζεται και επομένως ποια θα είναι τα έσοδα του. Για αυτό και είναι πολύ πιθανό ως βέβαιο μέχρι τη Δευτέρα να έχουμε απόκτηση ενός τουλάχιστον ποδοσφαιριστή.

Θα σημειώσω όμως ακόμη ένα κέρδος γιατί ξέρω πολύ καλά πόσο ενδιαφέρει το  ελληνικό Πρωτάθλημα τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Και αυτό το 4-0 του δίνει την δυνατότητα να κάνει διαχείριση ενόψει τόσο του  αγώνα με τον Παναιτωλικό όσο και απέναντι στον Ατρόμητο. Και θα τολμήσω να κάνω την πρόβλεψη πως τις πολλές αλλαγές βασικών θα τις κάνει στο Δουβλίνο για να κρατήσει φρέσκους τους παίκτες που θέλει για το ματς στο Περιστέρι. Θυμίζοντας πως αμέσως μετά ακολουθεί διακοπή για δυο εβδομάδες που θα είναι υπέρ πολύτιμη. Διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν ο ΠΑΟΚ πήγαινε αγχωμένος στο Δουβλίνο και διαφορετικά τώρα. Αλλωστε αυτό φάνηκε και στο χρονικό σημείο που έκανε τις αλλαγές ο Λουτσέσκου. Τις τέσσερις τις έκανε μετά το 74’ και προφανώς αυτό το έκανε ώστε να έχει περισσότερους φρέσκους παίκτες ενόψει του αγώνα με τον Παναιτωλικό.