Ο ΠΑΟΚ μπορεί να επικράτησε 4-0 της Σάμροκ Ρόβερς, κάνοντας έναν απολαυστικό και συνάμα υγιεινό περίπατο, ενόψει της ρεβάνς στο Δουβλίνο, υπάρχουν στοιχεία απ'το παιχνίδι, τα οποία πρέπει να επισημανθούν οπωσδήποτε... Ξεκινάμε από το στήσιμο της ενδεκάδας, όπου ο Ραζβάν Λουτσέσκου εμπιστεύτηκε τις παλιές καραβάνες. Η απουσία των μεταγραφών που ξεκίνησαν βασικοί στο ματς με τον Πανσερραϊκό για την πρεμιέρα της Super League προκάλεσε απορίες.

Ιδιαίτερα ότι ο Καμαρά έμεινε στον πάγκο και μπήκε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο. Σύμφωνα με πηγές από Θεσσαλονίκη, αυτό ήταν ισχυρό μήνυμα του Ρουμάνου τεχνικού στον Αφρικανό. Γιατί τον αφήνει εκτός αρχικού σχήματος; Για διάφορους λόγους. Μπορεί να έχει παράπονα ή να μην συνεννοείται τακτικά.

Το θέμα είναι, ότι ο ΠΑΟΚ κάνει χωρίς τον Καμαρά τέλειο παιχνίδι σε φάση τακτικής και δημιουργίας. Πνευματικά ο ΠΑΟΚ δεν απογοητεύτηκε από το γκολ που του ακυρώθηκε, γιατί μετά βρίσκει λύσεις, αφού του βγήκαν σχεδόν όλα. Βρίσκει γκολ από αυτογκόλ του αντιπάλου και από εκεί και πέρα τα πόδια του λύνονται στο δεύτερο ημίχρονο.

Επίσης η παρουσία του Μπράντον Τόμας ήταν καταπληκτική. Τον αποθέωσαν και οι δύο προπονητές μετά το ΠΑΟΚ-Σάμροκ Ρόβερς. Δεν σκόραρε αλλά αμφότεροι παραδέχτηκαν, ότι έκανε κινήσεις χωρίς τη μπάλα που έπαιξαν ρόλο. Ο Λουτσέσκου είχε αναφέρει μετά το παιχνίδι με τις Σέρρες μια ατάκα που έδειξε τις προθέσεις του για τον Ισπανό επιθετικό. Άφησε να εννοηθεί, ότι τον προτιμά από τον Τσάλοφ γιατί κάνει ομαδική δουλειά.

Πάντως ο Λουτσέσκου παραδέχτηκε τη γκάφα που έκανε στο τέλος του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ κερδίζει πέναλτι, όλο το γήπεδο φωνάζει το όνομα του Κουλιεράκη που το παιδί φεύγει για Βόλφσμπουργκ. Ο Ρουμάνος ενώ του δίνει το ΟΚ να το χτυπήσει, επηρεάζεται από τις φωνές του Μπάμπα που δείχνει Τσάλοφ. Μέχρι να πάει να εκτελέσει ο Κουλιεράκης, ο Λουτσέσκου αλλάζει απόφαση και το δίνει στον Ρώσο, ο οποίος αποδοκιμάζεται γιατί κάνει κάκιστη εκτέλεση στο κέντρο της εστίας.

Η κίνηση του Λουτσέσκου δεν στερείται λογικής. Έχει χάσει τον Μπράντον Τόμας που έφυγε με διάστρεμμα στον αστράγαλο, οπότε στα επόμενα παιχνίδια θα πρέπει να εμπιστευθεί τον Τσάλοφ. Του δίνει το πέναλτι, για να πάρει ψυχολογία. Ο Ρώσος όμως δεν ήταν έτοιμος ηθικά και το πλήρωσε. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ έπρεπε να ακούσει το γήπεδο.

Και μιας και αναφερόμαστε στον Κουλιεράκη, είναι απορίας άξιον, γιατί ο ΠΑΟΚ που ήξερε ότι θα αντιμετωπίσει κενά στο κέντρο της άμυνας, αφού φευγάτος είναι και ο Εκόνγκ, δεν είχε προχωρήσει στην απόκτηση δύο στόπερ. Το ρεπορτάζ αναφέρει, ότι μετά τη ρεβάνς με τη Σαμροκ θα υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα, όπως και στην υπόθεση του χαφ, όπου και πάλι η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχασε πολύ χρόνο, για να παρακαλά τον Μεϊτέ.

Όσον αφορά την απόκτηση αριστερού μπακ. Ο Τζόναθαν Γκόμεζ είναι σταντ μπάι να ανοινωθεί, μία κίνηση, η οποία έχει χαρακτήρα όχι μόνο ρεζέρβας του Μπάμπα, για να τον αφυπνίσουν, όπως αναφέρουν στη Θεσσαλονίκη. Αυτό αποδείχτηκε από την εμφάνιση του τελευταίου με τη Σάμροκ, όπου είχε γκολάρα που ακυρώθηκε, αλλά τελικά πήρε την εκδίκησή του σκοράροντας το τελικό 4-0. Σημειωτέον, ότι ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του ένα βαρβάτο πρόγραμμα σε Ελλάδα και Ευρώπη από τη στιγμή που το Europa League πάει μέχρι Γενάρη (όχι Δεκέμβριο όπως ήταν με την παλιά μορφή του). Οπότε πρέπει να κάνει γρήγορα τις κινήσεις που πρέπει, για να κλείσει τις τρύπες στο έμψυχο δυναμικό του.