ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός θα βρεθούν στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας εν όψει της κλήρωσης για την League Phase του Europa League, με την προϋπόθεση ότι ο Δικέφαλος δεν θα έχει πρόβλημα να υπερασπιστεί το 4-0 του πρώτου αγώνα απέναντι στην Σάμροκ Ρόβερς.

Με το νέο format 36 ομάδες θα μπουν στην κλήρωση και η κάθε ομάδα θα δώσει από 4 παιχνίδια εντός και 4 παιχνίδια εκτός έδρας. 

Στο 1ο γκρουπ μένει μόνο η Σλάβια Πράγας που αντιμετωπίζει την Λιλ, μετά την ήττα με 2-0 στη Γαλλία με τις Ρόμα, Μαν. Γιουνάιτεντ, Πόρτο, Άγιαξ, Άιντραχτ, Ρέιντζερς, Λάτσιο και Τότεναμ να είναι ήδη στην κληρωτίδα.

Στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας που είναι οι δύο ελληνικές ομάδες, θα βρεθούν οι: Ρεάλ Σοσιεδάδ, Αλκμάαρ, Μπράγκα (έχει προβάδισμα με 2-1 επί της Ραπίντ Βιέννης), Λυών, Ερυθρός Αστέρας (παίζει εντός με Μπότο Γκλιμτ αλλά έχει χάσει στο πρώτο ματς), Λασκ και Φενέρμπαχτσε.

Στο 3ο γκρουπ οι σίγουρες ομάδες είναι οι Γαλατασαράι, Ντιναμό Κιέβου που αποκλείστηκαν από το Champions League, αλλά και οι Καραμπάκ (ηττήθηκε 3-0 από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο πρώτο ματς), η Σλόβαν Μπρατισλάβας, η Φερεντσβάρος, η Βικτόρια Πλζεν (επικράτησε της Χαρτς 1-0) και η Λουντογκόρετς.

Ενώ στο 4ο και τελευταίο γκρουπ δυναμικότητας βρίσκονται οι Μάλμε, Μπιλμπάο, Χόφενχαϊμ, Νις, Τβέντε, από την άλλη ο ΑΠΟΕΛ θα παλέψει κόντρα στην RFS μετά την ήττα με 1-0 και οι δύο θα βρεθούν στο 4ο γκρουπ), η Άντερλεχτ (έχει προβάδισμα κόντρα στη Μινσκ 1-0), η Έλφσμποργκ επικράτησε 1-0 της Μόλντε στο πρώτο ματς και η Μπεσίκτας μετά το 3-3 με την Λουγκάνο (θα βρεθούν και οι δύο στο 4ο γκρουπ).