Μια σειρά από ενδιαφέροντα θέματα υπάρχουν στο ρεπορτάζ όλων των ομάδων αυτό το διάστημα, αρά είναι τόσο πυκνός ο χρόνος στο τέλος τής περιόδου των μεταγραφών με αποτέλεσμα να μην γνωρίζει κανείς τι να πρωτογράψει και πότε να το γράψει.

Γιατί για παράδειγμα ήδη από τα μέσα τής περασμένης εβδομάδας ήταν γνωστό ότι οι Θεσσαλονικείς είχαν λοκάρει την περίπτωση του Ζίγκο και του Βιετέσκα για το κέντρο της άμυνας, αλλά υπήρχε και τρίτος στόπερ, Αφρικανός, που είχε ξεχωρίσει. Ποιος ήταν; Μα ποια έγινε γνωστός: Ο Κόλεϊ, που βρίσκεται με το 1,5 πόδι στον ΠΑΟΚ.

Υπάρχει η φημολογία, τώρα, ότι ο Δικέφαλος μπορεί να κινηθεί για έναν ακόμα στόπερ, πλην του Κόλεϊ, δεδομένου ότι από το ρόστερ έφυγαν δύο (Κουλιεράκης και Εκόνγκ). Μάλιστα, υπάρχουν φωνές που αναφέρουν ότι οι Ζίγκο και Βιετέσκα παραμένουν στο προσκήνιο. Εμείς από την άλλη θα πούμε ότι με το 1,5 εκατ. ευρώ που λαμβάνει ετησίως ο Κόλεϊ (τόσα έπαιρνε στη Μπεσίκτας και, άρα, κάπου τόσα θα πάρει και στον ΠΑΟΚ), δύσκολα θα προχωρήσει μια από αυτές τις δύο περιπτώσεις. Προσοχή: Σαφώς και μπορεί να έρθει ένας στόπερ ακόμα - Και θα ήταν το καλύτερο δυνατό από τη στιγμή που ο Νάσμπεργκ είναι μόνο για να συμπληρώνει τη δεύτερη 11άδα στην προπόνηση. Απλά αυτός ο έξτρα στόπερ δεν θα είναι ακριβή περίπτωση...

ΣΑΜΑΤΑ: Στο πλαίσιο των περικοπών στα περιττά έξοδα, ετοιμάζει βαλίτσες από την ομάδα ο Αλί Σαμάτα. Που παίρνει 1.050.000 ευρώ τον χρόνο και είναι τρομερή πολυτέλεια να υπάρχει στο ρόστερ τέταρτος επιθετικός με κασέ 1 εκατ. ευρώ. Νωρίτερα το καλοκαίρι υπήρχε ενδιαφέρον για να φύγει, αλλά οι άνθρωποι του Δικέφαλου ήθελαν να βγάλουν λεφτά από την αποχώρησή του. Τώρα που έχουν πάρει απόφαση ότι δεν θα κερδίσουν τίποτα άλλο πέρα από το να γλιτώσουν την αμοιβή του, δεν υπάρχει ενδιαφερον. Μόνο η Ομόνοια τον θέλει, αλλά καλύπτει το πολύ 500.000 ευρώ από την αμοιβή του. Μόνο που οι Πράσινοι τής Κύπρου είχαν στη λίστα τους και τον Αμπουμπακάρ Καμαρά, που όμως αποφάσισε να παίξει μπάλα στην περσική Σεπαχάν, του προπονητή Ζοσέ Μοράις (πρώην της ΑΕΚ).

ΣΑΜΑΤΑ/1: Ανάλογα με το τι θα γίνει στην περίπτωση του Αλί, πάντως, μην αποκλείσετε μέχρι το φινάλε των μεταγραφών να υπάρξει μια έκπληξη στη θέση του επιθετικού. Δύσκολο, αλλά εμείς γράφουμε ο,τι μας είπε αξιόπιστη πηγή: Ο Τισουντάλι ξεχωρίζει, ο Μπράντον Τόμας υπερβάλλει εαυτόν στις προπονήσεις, ο Τσάλοφ έχει ποιότητα. Αλλά οι δύο από τους τρεις επιθετικούς (Τισουντάλι, Τόμας) δεν είναι οι κλασσικοι φουνταριστοί, ενώ ο τρίτος (Τσάλοφ) δεν είναι ακριβός ο επιθετικός που θα πιέσει μπροστά με ένταση κ.λπ. Και για αυτό, για την ώρα, υπάρχει ένας προβληματισμός. Μπορεί να έρθει ένας ακόμα επιθετικός, ο τέταρτος στη σειρά, που να έχει στοιχεία που δεν έχουν οι υπόλοιποι; Αν φύγει με ευνοϊκούς όρους ο Σαμάτα (δηλαδή να βρεθεί ομάδα να πληρώσει όλο το συμβολαιό του), γιατί να μην ανοίξει χώρος για φορ με εντελώς συγκεκριμένα χαρακτηριστικά; Μια σειρά από καλούς και φθηνούς (λόγω εποχής!) ελεύθερους σέντερ φορ υπάρχουν.

ΧΑΦ: Υπάρχει άλλη θέση που ο Δικέφαλος χρειάζεται παίκτη; Δεδομένα στη μεσαία γραμμή, καθώς από τη στιγμή που ο Μεϊτέ δεν ήρθε, στην ομάδα υπάρχουν ο Μαντί Καμαρά (που είναι σύγχρονος χαφ) και οι Οζντόεφ-Σβαμπ. Που δεν θα έλεγε κάποιος ότι διακρίνονται για το δυναμικό τους τέμπο. Το αντίθετο μάλιστα, Για αυτό χρειάζεται να έρθει ένας αμυντικός μέσος με διαφορετικα στοιχεία από αυτά που υπάρχουν τώρα στο ρόστερ. Από τον Εντοάρντο Μποβέ μέχρι όποιον άλλον μπορεί να δώσει λύσεις για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. 

ΡΑΧΜΑΝ: Στην αρχή τής φετινής αγωνιστικής περιόδου ο Μπάμπα δεν έχει πιάσει ακόμα την απόδοση που περιμένουν όλοι στον Δικέφαλο. Κι αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που αποκτήθηκε ο Γκόμεζ - Ως ένας παίκτης με προοπτική για το μέλλον, αλλά κι ως κάποιος που μπορεί άμεσα να βάλει πίεση στον Ραχμάν. Μάλιστα, υπάρχουν φωνές που θέλουν τον Γκόμεζ να έχει πολύ καλά στοιχεία για να συνδυαστεί με τον Σορετίρε στα αριστερά, που αναμένεται να έχει καλό ρόλο φέτος στον Δικέφαλο. Κρατήστε αυτό το δίδυμο, Γκόμεζ-Σορετίρε, τόσο για το μέλλον όσο και για τη φετινή αγωνιστική περίοδο...