ΠΑΟΚ: Στην Νιόν της Ελβετίας βρέθηκαν το προηγούμενο διήμερο οι εκπρόσωποι όλων των ομάδων που συμμετέχουν στο league stage του Europa League για μία πρώτη γνωριμία και ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ τους.

Οι εκπρόσωποι κάθε ομάδας-του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού από ελληνικής πλευράς-είχαν την δυνατότητα να ανταλλάξουν πληροφορίες με κάθε έναν από τους εκπροσώπους των οκτώ αντιπάλων τους και να ανοίξουν δίαυλο επικοινωνίας για τα οργανωτικά των παιχνιδιών, ενώ παράλληλα, μέσα από τις επαφές που έγιναν με τους αξιωματούχους της UEFA διαπιστώθηκε ποια είναι η κυρίαρχη άποψη της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας πάνω σε ευαίσθητα ζητήματα, όπως είναι για παράδειγμα, η πιθανότητα συνύπαρξης οπαδών της Γαλατά και του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι που θα διεξαχθεί στις 25 Σεπτεμβρίου στο στάδιο «Ali Sami Yen Sports Complex» ή «Rams Park», όπως ονομάζεται βάσει συμφωνίας για χορηγία.

Παρότι στις πρώτες επαφές μετά την κλήρωση, η UEFA εμφανιζόταν θετική, σε αυτό το διήμερο επαφών με τις ομάδες, σύμφωνα με πληροφορίες του Metrosport.gr, έβγαλε έντονο προβληματισμό για το αν μπορεί να υπάρξει μετακίνηση των οπαδών του ΠΑΟΚ στην Κωνσταντινούπολη.

Στην παρούσα φάση, οι πιθανότητες να επιτραπεί παρουσία οπαδών της φιλοξενούμενης ομάδας είναι λίγες, ωστόσο, η τελική στάση της UEFA θα ξεκαθαριστεί την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα το διήμερο 11-12 Σεπτεμβρίου, όταν και πάλι στην Νιόν θα γίνει μάζωξη, αυτή την φορά, των υπεύθυνων ασφαλείας των ομάδων και των εκπροσώπων της Αστυνομίας κάθε χώρας.

Οι πιθανότητες αλλαγής στάσης δεν μοιάζουν πολλές και μένει να φανεί αν μπορεί να γίνει η ανατροπή μέσα από τις συζητήσεις των αξιωματούχων της UEFA με τους εκπροσώπους της Γαλατασαράι και του ΠΑΟΚ, καθώς και της ελληνικής και της τουρκικής Αστυνομίας.

Αξίζει, ακόμη, να σημειωθεί ότι σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο τιμωρίας της Γαλατά για επεισόδια στο ματς με την Γιουνγκ Μπόις, αν αυτό συμβεί, το πιθανότερο είναι ότι θα αφορά σε ένα συγκεκριμένο τμήμα του γηπέδου και όχι σε όλο το γήπεδο.

Θυμίζουμε, τέλος, ότι με βάση τον κανόνα του 5% που ισχύει για τα εισιτήρια στους οπαδούς φιλοξενούμενης ομάδας, αν γίνει η έκπληξη και ανάψει «πράσινο φως» για παρουσία οπαδών του ΠΑΟΚ, τότε ο Δικέφαλος δικαιούται περίπου 2700 εισιτήρια.

Πηγή: metrosport.gr