Αναλυτικά όσα είπε:

«Θα είμαστε χορτάτοι από παιχνίδια φέτος μετά την αλλαγή του συστήματος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του ένα δύσκολο πρόγραμμα. Το μυαλό του πρώτα πρέπει να είναι στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, στη συνέχεια στον Βόλο και μετά να κοιτάξει το ευρωπαϊκό με την Γαλατάσαραϊ στην Τουρκία. 

Πρέπει να κοιτάει παιχνίδι με παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πολύ συγκεντρωμένος στο Πρωτάθλημα. Έχει κάνει το απόλυτο κι αυτό είναι το πιο σημαντικό απ΄ όλα. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να συγκεντρωθεί πρώτα στους εγχώριους τίτλους και να δει πως μπορεί να διατηρήσει τα σκήπτρα του. Όσον αφορά την Ευρώπη, ο ΠΑΟΚ έχει δύσκολες ομάδες να αντιμετωπίσει. Πιστεύω, ότι με βάση το πρόγραμμα μπορεί να πάρει βαθμούς και να προχωρήσει στην Ευρώπη. Γιατί η Ευρώπη είναι ένα έξτρα κίνητρο τόσο για τους παίκτες, όσο και για τον κόσμο».

Για την ευρωπαϊκή λίστα του ΠΑΟΚ:

«Ο ΠΑΟΚ ενισχύθηκε σε θέσεις που ήθελε ο Λουτσέσκου και γι΄ αυτό έχει ένα ρόστερ 25 παικτών που μπορούν να ανταποκριθούν και στις τρεις διοργανώσεις. Γενικά, φέτος ο ΠΑΟΚ δέχεται εύκολα γκολ, αλλά στα τελευταία ματς έχει βελτιωθεί και έχει δεχθεί μόλις ένα κι αυτό στο Περιστέρι. Η αποχώρηση του Κουλιεράκη θα πονέσει την ομάδα γιατί έφυγε σε μία στιγμή που ο παίκτης ήταν σε μεγάλη φόρμα.

Ο Βιεϊρίνια πρέπει να καταλάβει ότι είναι στα τελευταία της καριέρας του, το πρόγραμμα της ομάδας είναι βαρύ και έτσι ο Αντρέ μπορεί να έχει έναν άλλο ρόλο στην ομάδα. Δηλαδή, να ενθαρρύνει τους μικρούς και τους μεγάλους για τα απαιτητικά παιχνίδια που έρχονται σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Για τη μάχη του τίτλου στην Ελλάδα:

«Ο Ολυμπιακός πήρε Γουίλιαν και Ολιβέιρα αλλά είδαμε ότι πριν λίγα χρόνια έφερε τον Μαρσέλο και αποδείχθηκε αποτυχία η μεταγραφή του στους Πειραιώτες. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει να φοβηθεί κανέναν. Το περσινό Πρωτάθλημα που πήρε θα το θυμόμαστε για μια ζωή. Όταν έρχονται καινούργιοι παίκτες θέλουν λίγο χρόνο προσαρμογής».

Για τον Σορετίρε:

«Έχει καλά στοιχεία. Από την στιγμή που έρχεται από την Γιουνάιτεντ, σίγουρα μπορεί να προσφέρει. Ελπίζω να το δείξει αυτό στην πορεία και να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να πετύχει τους στόχους του. Όλα αυτά τα χρόνια ο ΠΑΟΚ αποδεικνύει ότι κάνει λίγα λάθη στις μεταγραφικές του κινήσεις».