Ομάδα δομημένη για τίτλο είναι η Μαρσέιγ. Με 10 παίκτες από το 5' και με το σκορ... στην πλάτη της (1-0) στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου, κατάφερε να κάνει μία απίστευτη ανατροπή στο «Groupama» φεύγοντας με ένα τεράστιο «διπλό» (3-2) επί της Λιόν, στο ντέρμπι με το οποίο έπεσε η «αυλαία» της 5ης αγωνιστικής της Ligue 1. Τέσσερα 24ωρα πριν υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα της League Phase του Europa League, η ομάδα του Πιερ Σαζ έχασε μία πολυ μεγάλη ευκαιρία για να πετύχει την 2η εφετινή της νίκη στο πρωτάθλημα και σαφώς ο τρόπος με τον οποίο ηττήθηκε δεν ήταν ό,τι καλύτερο για την ψυχολογία της ενόψει των απαιτητικών αγώνων που ακολουθούν, αρχής γενομένης από το ματς της Πέμπτης (26/9) με τους «ερυθρόλευκους».

Όλα ξεκίνησαν με το μέρος των γηπεδούχων. Πριν συμπληρωθεί το πεντάλεπτο η Μαρσέιγ έμεινε με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του 25χρονου Αργεντινού αμυντικού, Λεονάρντο Μπαλέρντι (είδε δύο κίτρινες στο 1' και στο 5').

Παίζοντας με παίκτη περισσότερο επί της ουσίας σε όλο το παιχνίδι, οι «λιονέ» κέρδισαν πέναλτι στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, αλλά ο Λακαζέτ δεν μπόρεσε ούτε από την άσπρη βούλα να πετύχει το «παρθενικό» του γκολ στο πρωτάθλημα (έστειλε τη μπάλα πάνω από το δοκάρι).

Ό,τι δεν κατάφερε ο Γάλλος φορ το πέτυχε στο 53' ο Τσαλέτα-Τσαρ, ο οποίος άνοιξε το σκορ για τη Λιόν. Οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων δεν κράτησαν πολύ, καθώς στο 69' ο Λιρόλα, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στο 46' έφερε το ματς στα ίσια.  

Από ασίστ του Ισπανού αμυντικού, ο οποίος εξελίχθηκε σε απόλυτο πρωταγωνιστή του αγώνα, ο Γκαρσία στο 82' φάνηκε να «σφραγίζει» τη μεγάλη ανατροπή των Μασσαλών (2-1).

Κι όμως το ματς δεν είχε τελειώσει, καθώς στο 90΄+3 ο Σερκί, ο οποίος είχε περάσει λίγα λεπτά νωρίτερα στον αγωνιστικό χώρο, «έγραψε» το 2-2 και όλα έδειχναν ότι έστω και στο φινάλε οι γηπεδούχοι θα «έσωζαν την παρτίδα».

Την τελευταία λέξη στο ματς, όμως, είχε τελικά ο Τζόναθαν Ρόου, που επίσης είχε περάσει ως αλλαγή από τον Ντε Τσέρμπι στο 79'. Ο Άγγλος στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων «υπέγραψε» τη μεγαλύτερη νίκη των Μασσαλών έως τώρα στο πρωτάθλημα. 

Η ενδεκάδα της Λιόν: Πέρι, Μάτα, Τσαλέτα-Τσαρ, Ταλιαφίκο, Μέιτλαντ-Νάιλς, Βερετού (67' Κακερέ), Μάτιτς (83' Σερκί), Τολισό (76' Φοφανά), Άμπνερ (76' Νουαμά), Όρμπαν, Λακαζέτ (67' Μικαουτάτζε)