Ο Παναγιώτης Βαρούχας ανέλυσε τις -αρκετές- επίμαχες φάσεις της 5ης αγωνιστικής στην Αθλητική Κυριακή.

Έκανε την αρχή από το ματς Παναθηναϊκός - Πανσερραϊκός, για το οποίο συμφώνησε με όλες τις υποδείξεις του διαιτητή Ευαγγέλου και του VAR Ζαμπαλά. Αρχικά ξεκαθάρισε ότι ορθώς μέτρησε το γκολ για το 1-1 του Παναθηναϊκού στο 15', αφού δεν υπήρξε επιθετικό φάουλ του Σαλαζάρ στον Μπακασέτα.

Παράλληλα, δεν υφίσταται παράβαση για πέναλτι σε δύο περιπτώσεις που διαμαρτυρήθηκε ο Παναθηναϊκός. Στο 23' ο Ουνάι περισσότερο παραπάτησε παρά έπεσε από μαρκάρισμα του Περούτσι, ενώ στο 26' ο Πελίστρι γλίστρησε μόνος του και δεν ανατράπηκε από τον Κουτσογούλα.

Αναφορικά με τη φάση που προκάλεσε την περισσότερη συζήτηση, ο Παναγιώτης Βαρούχας είπε ότι σωστά ο διαιτητής πήρε πίσω την υπόδειξη πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού στο 45+4' γιατί ο Γκουγκεσασβίλι βρήκε πρώτα την μπάλα και έπειτα τον Βαγιαννίδη με τη γροθιά.

Όπως ανέλυσε ο παλαίμαχος διαιτητής, δεν υφίσταται πέναλτι για τον Πανσερραϊκό στο 48' σε φάση με Μπετανκόρ και Ίνγκασον (ο Μπετανκόρ έπεσε μόνος του). Τέλος, σωστά μέτρησε το γκολ που έκανε το 2-1 για τον Παναθηναϊκό, καθώς δεν έγινε επιθετικό φάουλ από τον Γερεμέγεφ στον Φαρές.

Άρης - Ολυμπιακός 2-1

Για την αναμέτρηση της Θεσσαλονίκης, ο Παναγιώτης Βαρούχας τόνισε πως δεν έπρεπε να δοθεί το φάουλ και η κάρτα στον Ντόη πάνω στον Γκαρθία στο 38', μιάς και βρίσκει την μπάλα ενώ στη συνέχεια δεν κάνει κάποια σκόπιμη κίνηση για να χτυπήσει τον παίκτη του Άρη. Από την εκτέλεση του φάουλ προέκυψε το κόρνερ και εν συνεχεία το γκολ για το 2-0 του Άρη.


Μπορεί να έγινε πολλή συζήτηση για το δεύτερο τέρμα των Κιτρίνων και τις γραμμές του οφσάιντ, αλλά ο έμπειρος αναλυτής ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να αμφισβητήσει την τεχνολογία.


Στο 46' ο Ολυμπιακός διαμαρτυρήθηκε για μαρκάρισμα του Φρίντεκ στον Μαρτίνς που δεν καταλογίστηκε παράβαση, με τον Παναγιώτη Βαρούχα να τονίζει πως όντως υπήρξε φάουλ και κίτρινη κάρτα, αλλά όχι πέναλτι διότι είναι εκτός μεγάλης περιοχής. Αντίστοιχα, στο 64' η μπάλα καταλήγει πρώτα στο στήθος και μετα κάνει επαφή με το χέρι του Μάγιο έπειτα από κεφαλιά του Κάρμο, συνεπώς δεν πρόκειται για παράβαση πέναλτι.

Τέλος, έκανε λόγο για λάθος του επόπτη, ο οποίος δεν υπέδειξε σε θέση οφσάιντ τον Μορόν στη μεγάλη ευκαιρία που έχασε ο επιθετικός του Άρη στο 84'.

Βόλος - ΠΑΟΚ 1-4

Πολλές ήταν οι επίμαχες φάσεις, με λάθη, στο ματς του Πανθεσσαλικού με διαιτητή τον Τσαγκαράκη.

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Βαρούχα, έγινε λάθος στην υπόδειξη πέναλτι για τον Βόλο στο 2ο λεπτό. Τόνισε πως δεν έγινε επαφή του Καμαρά με τον επιθετικό του Βόλου, είπε χαρακτηριστικά ότι "Εδώ δεν υπάρχει παράβαση ποτέ", ενώ εξέφρασε απορία σχετικά με το γιατί ο VAR Κουμπαράκης συμφώνησε με την αρχική απόφαση του διαιτητή για πέναλτι.


Σωστή ήταν η κίτρινη κάρτα στον Μπάμπα για αγκωνιά στον Άλτμαν στο 20' και το ίδιο ισχύει για το πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ στο 23', αφού υπήρξε καθαρή ανατροπή του Ντεσπόντοφ από τον Φεράρι.


Στο 34' ο Βόλος έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Φεράρι με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Παναγιώτης Βαρούχας τόνισε χαρακτηριστικά ότι έγινε φάουλ από τον Σάστρε στον Καλογερόπουλο στην αρχή της φάσης, το οποίο δεν σφυρίχθηκε. Στη συνέχεια ο Φεράρι τράβηξε τον Τισουντάλι και αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη.


Στο 45+1' ο Κόλεϊ θα έπρεπε να δει κίτρινη κάρτα για φάουλ με τον αγκώνα στον Μύγα. Στο 67' σωστά ακυρώθηκε γκολ του Ντεσπόντοφ για επιθετικό φάουλ επειδή ο άσος του ΠΑΟΚ τράβηξε τον Μίλετιτς.

Για τη φάση του γκολ που έκανε το 4-1 για τον ΠΑΟΚ με τον Τσάλοφ, ο παλαίμαχος διαιτητής ξεκαθάρισε ότι ορθώς μέτρησε. Ο Τσάλοφ είχε αρκετή απόσταση από τον γκολκίπερ την ώρα που έκανε το βολέ, ενώ ταυτόχρονα βρισκόταν έξω από τη μεγάλη περιοχή, όπως του επιτρέπει ο κανονισμός.

Καλλιθέα - ΑΕΚ 0-0

Ο Παναγιώτης Βαρούχας ολοκλήρωσε την ανάλυσή του για τα ματς των "Big-5" με την αναμέτρηση που διεξήχθη στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.
Τόνισε πως η Καλλιθέα θα έπρεπε να μείνει με 10 παίκτες στο 51', όταν ο Πασαλίδης ανέτρεψε τον Ελίασον και γλίτωσε λανθασμένα τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Τέλος, υποστήριξε ότι σωστά δεν υποδείχθηκε πέναλτι υπέρ της Καλλιθέας στη φάση του 73' με πρωταγωνιστές τον Πήλιο και τον Τζιάνι. Όπως είπε, το κράτημα του Πήλιου είναι στιγμιαίο και όχι διαρκείας, άρα δεν υφίσταται παράβαση.