Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα του Ολυμπιακού από τον ΠΑΟΚ, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως το φταίξιμο είναι δικό του, ενώ ξεκαθάρισε το γιατί κατέβασε την ομάδα του με δύο σέντερ φορ στην ενδεκάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Ο προπονητής του Ολυμπιακού αρχικά αναφέρθηκε στα δυο γρήγορα γκολ του ΠΑΟΚ που πιθανώς να ανέτρεψαν τα σχέδια του για τη διαχείριση του αγώνα: "Είναι δύσκολο μετά από ένα τέτοιο κακό δεκάλεπτο να επιστρέψεις. Εμείς θέλαμε να μπούμε εμείς δυνατά στο ματς και να μην χαρίσουμε τίποτε και δεν το κάναμε. Στο δεύτερο μέρος μειώσαμε το σκορ αλλά δεν καταφέραμε να πετύχουμε το δεύτερο γκολ".

Ρωτήθηκε για το ότι στο Πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός είχε να χάσει σε ντέρμπι από το περσινό ματς στην Τούμπα και έγινε ξανά στο ίδιο γήπεδο (ήταν αήττητος στο Πρωτάθλημα σε όλα τα ντέρμπι φέτος) αλλά και για την επιλογή του να βάλει δυο φορ στην αρχική ενδεκάδα: "Είναι αλήθεια πως μου αρέσει να παίζω στην Τούμπα. Είναι το πρώτο γήπεδο που έπαιξα ως προπονητής του Ολυμπιακού. Ο ΠΑΟΚ είναι ανταγωνιστική ομάδα, μπορεί να μην έχει μεγάλα ονόματα αλλά είναι ομάδα. Επίσης πριν έρθω στο ελληνικό ποδόσφαιρο μου έλεγαν να προσέξω την Τούμπα. Επέλεξα δυο φορ γιατί ο Ελ Κααμπί ήταν ορεξάτος και ο Γιάρεμτσουκ προερχόταν από καλές εμφανίσεις. Απλά δεν ήμασταν καλοί και χάσαμε".


Ρωτήθηκε για το αν έχει ίδια φιλοσοφία με τον Λουτσέσκου: "Εσείς θα το πείτε αυτό. Εγώ θέλω να έχω μια ανταγωνιστική ομάδα που θα πιέζει. Ο Λουτσέσκου έχει τη δική του φιλοσοφία, κατάφερε να κερδίσει αυτά τα δυο πρώτα ματς των πλέι οφ και ο ΠΑΟΚ να "επιστρέψει" εκεί που ήταν 4ος. Εγω θέλω να βελτιωθεί η ομάδα, το φταίξιμο είναι δικό μου, γιατί δεν επιτρέπεται να χάσεις την συγκέντρωση σου από το πρώτο λεπτό".

Ρωτήθηκε και για το επόμενο ματς με την ΑΕΚ όπου με νίκη ο Ολυμπιακός κατακτά το Πρωτάθλημα: "Δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα γίνει και πως θα  κερδίσουμε το Πρωτάθλημα. Εγώ θέλω να περάσουμε μια ήρεμη εβδομάδα να προετοιμάσουμε την ομάδα χωρίς νευρικότητα για τον αγώνα με στόχο να τον κερδίσουμε. Εγώ θέλω να βασίζομαι σε όλους τους παίκτες μου και να είναι χρήσιμοι και πως πρέπει να τα δώσουν όλα γιατί αν νιώθουν πως μόνο 14 και 15 παίκτες είναι χρήσιμοι, τότε στις προπονήσεις δεν μπορείς να δουλέψεις όπως θέλεις".

Τέλος αναφέρθηκε πως και οι δυο τερματοφύλακες εκατέρωθεν πολλές φορές με βαθιές μπαλιές προσπαθούσαν να στείλουν τη μπάλα στην αντίπαλη περιοχή: "Και οι δυο ομάδες μας αρέσουν να παίζουμε στην αντίπαλη περιοχή. Είναι αλήθεια και λόγω του αέρα πως δεν θέλαμε να ρισκάρουμε και ψάχναμε βαθιές μπαλιές για να πάει εκεί κοντά στην αντίπαλη περιοχή"