Ο Ολυμπιακός ξεκινά την παρουσία του στη League Phase του Europa League κόντρα στη Λυών και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε ότι η συνταγή που έφερε την περσινή κατάκτηση του Conference League δεν αλλάζει.

«Κερδίσαμε μια διοργάνωση παίζοντας με αυτόν τον τρόπο απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους. Γιατί να μην προσπαθήσουμε να το κάνουμε ξανά;» απάντησε στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης (24/9) ο Βάσκος προπονητής στην ερώτηση για το αν βολεύει το στυλ παιχνιδιού που έχουν οι Πειραιώτες ενάντια σε δυνατές ομάδες.

Επίσης, ο Μεντιλίμπαρ ανέφερε:

Για το αν νιώθει ότι η επιτυχία του Conference League αφαιρεί από τον Ολυμπιακό το στοιχείο του αιφνιδιασμού: «Είναι πολύ καλό να σε σέβονται και να ξέρουν την αξία σου. Δεν έχει περάσει πολύ καιρός από τότε που πετύχαμε κάτι πολύ μεγάλο. Όμως, τώρα είναι μια νέα διοργάνωση. Πρέπει να δείξουμε την καλή μας εικόνα και να φέρουμε καλά αποτελέσματα. Έτσι όπως είναι η νέα δομή της διοργάνωσης, δεν ξέρουμε πόσοι βαθμοί θα χρειαστούν για να περάσουμε στην επόμενη φάση. Πρέπει να μπούμε σε όλα τα ματς με στόχο τη νίκη».

O Xοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ
InTime/ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Για τα πλάνα του εν όψει του αγώνα της Πέμπτης (25/9): «Δεν θα σας αποκαλύψω την 11άδα. Δεν έχει σημασία ποιος παίκτης είναι εκτός και ποιος θα παίξει. Δεν αλλάζει η ιδέα του παιχνιδιού μας. Κατά τη διάρκεια της σεζόν θα συμβεί πολλές φορές να έχουμε τραυματίες και απόντες, γι’ αυτό το λόγο έχουμε ένα μεγάλο ρόστερ. Σημασία έχει να μην αλλάζει ο τρόπος παιχνιδιού μας και αυτός είναι ο στόχος μας».

Για το αν τα δύο αρνητικά αποτελέσματα με Παναιτωλικό και Άρη τον έκαναν πιο σκληρό με τους παίκτες του: «Είμαι πάντα απαιτητικός με τους παίκτες μου. Πρέπει να εφαρμόσουμε στον αγώνα την ιδέα παιχνιδιού που έχουμε. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να τα καταφέρουμε».

Για το αν έχει μελετήσει τον τρόπο παιχνιδιού της Λυών: «Φυσικά».

O Xοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ
InTime/ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ