Ιδανικά κύλησε το βράδυ της Πέμπτης (3/10) για τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης», κερδίζοντας με 3-0 την Μπράγκα για το πρώτο τρίποντο στη League Phase του Europa League.

Οι κάτοχοι του Conference League στο ματς της 2ης αγωνιστικής θύμισαν αρκετά την ομάδα που πανηγύρισε πριν μερικούς μήνες το πρώτο ευρωπαϊκό της τρόπαιο, με τον Ελ Κααμπί να σκοράρει δις, ενώ ο Ροντινέι ήταν και πάλι κομβικός σε ρόλο δεξιού εξτρέμ με δύο ασίστ.

Νέα σπουδαία εμφάνιση από τον 17χρονο Μουζακίτη στα χαφ, ενώ καθοριστική απόκρουση στο 0-0 έκανε ο Τζολάκης.

Έτσι, οι Πειραιώτες πάνε με την ψυχολογία στα ύψη στο κυριακάτικο (6/10) ντέρμπι του ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό, αφήνοντας πίσω και την ήττα της πρεμιέρας από τη Λυών.

Φοβερός Τζολάκης, κομβικό γκολ Ελ Κααμπί

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του αγώνα, ο Ελ Κααμπί σκόραρε στο 5’, αλλά ο Μαρτίνς που έκανε την πάσα ήταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε, με τον Μπρούμα στο αμέσως επόμενο λεπτό να κάνει ένα ψηλοκρεμαστό πλασέ βλέποντας εκτός εστίας τον Τζολάκη, αλλά ήταν πολύ άστοχο.

Ο γκολκίπερ των Πειραιωτών έδειξε τα αντανακλαστικά του σε ένα κοντινό σουτ του Γκάμπρι Μαρτίνεθ στο 21’, με τον Ροντινέι στο 25’ να καταγράφει σημαντική ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με το δυνατό διαγώνιο σουτ που εξουδετέρωσε δύσκολα ο Ματέους.

Ο τερματοφύλακας της Μπράγκα ήταν σε ετοιμότητα τόσο στο 31’ σε μακρινό σουτ του Έσε όσο και στο 33’ σε κεφαλιά του Ελ Κααμπί από καλή θέση, με τον Τζολάκη στο 39’ να αποτρέπει το 0-1 με φοβερή απόκρουση με το ένα χέρι σε κοντινό σουτ του Ρικάρντο Όρτα από αριστερά.

Δεν έγινε το 0-1 και, αντίθετα, στο 45’ από λάθος του Αντρέ Όρτα η μπάλα κατέληξε στον Μαρτίνς, ο οποίος πάσαρε στον Ελ Κααμπί και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0 ύστερα από το σουτ του Μαροκινού φορ και την κόντρα στον Ζοάο Φερέιρα.

Εξάλεπτο-φωτιά και το «καθάρισε»

Το προβάδισμα σε καίριο χρονικό σημείο έδωσε άλλον αέρα στους «ερυθρόλευκους», με τον Έσε στο 53’ να γράφει το 2-0 με πλασέ από το σημείο του πέναλτι, σε φάση που ξεκίνησε από κλέψιμο και ωραία ενέργεια του Ροντινέι.

Στο 55’ ο Τσικίνιο αστόχησε από ιδανική θέση, αλλά τραυματίστηκε σε αυτή τη φάση και τρία λεπτά αργότερα τον αντικατέστησε ο Γουίλιαν, αναλαμβάνοντας οργανωτικό ρόλο.

Στο 59’ ήρθε και το 3-0, με τον Ματέους να κάνει το λάθος, Γουίλιαν και Ροντινέι άλλαξαν γρήγορες πάσες και ο Ελ Κααμπί αξιοποίησε τη δεύτερη ασίστ του Ροντινέι, για να φτάσει σε δεύτερο προσωπικό τέρμα.

Στο 70’ από λάθος του Τζολάκη ο Κάρμο έδιωξε πάνω στη γραμμή το ψηλοκρεμαστό πλασέ του Ρικάρντο Όρτα, με τον Μεντιλίμπαρ να αντικαθιστά στο 73’ Ρέτσο και Μαρτίνς με Ντόι και Ολιβέιρα (πήγε στο αριστερό άκρο της επίθεσης ο Γουίλιαν).

Εν όψει και ΠΑΟ ο Κάρμο και ο Ροντινέι με τη σειρά τους πήραν ανάσες στο 80’ (Πιρόλα και Μασούρας μπήκαν στις θέσεις τους), με τον Κοστίνια στο 84’ να χάνει μια καλή ευκαιρία με προβολή να χριστεί σκόρερ και αυτή ήταν η τελευταία αξιοσημείωτη φάση στο παιχνίδι από πλευράς γηπεδούχων. Στο 90'+3 μια καλή κεφαλιά του Ζοάο Φερέιρα έφυγε λίγο άουτ και η Μπράγκα δεν μπόρεσε να φτάσει στο γκολ της τιμής.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Πολωνός Σίλβερστρακ με βοηθούς τους συμπατριώτες του, Σοκολνίτσκι και Καράσεβιτς, ενώ στο VAR ήταν οι επίσης Πολωνοί Λάσικ και Μάλετς.

Κίτρινες: 43’ Ρέτσος, 63’ Έσε, 88’ Ορτέγκα - 45’+2 Βίτορ Καρβάλιο, 69’ Ζοάο Φερέιρα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κοστίνια, Ορτέγκα, Κάρμο (80’ Πιρόλα), Ρέτσος (73’ Ντόι), Έσε, Μουζακίτης, Τσικίνιο (58’ λ. τρ. Γουίλιαν), Ροντινέι (80’ Μασούρας), Μαρτίνς (73’ Σέρτζιο Ολιβέιρα), Ελ Κααμπί.

ΜΠΡΑΓΚΑ (Κάρλος Καρβαλιάλ): Mατέους, Ζοάο Φερέιρα, Αντριάν Μαρίν (68’ Ρόζερ Φερνάντες), Νιακατέ, Άρεϊ-Μπι, Βίτορ Καρβάλιο (46’ Γκορμπί), Αντρέ Όρτα (68’ Βίκτορ Γκόμεθ), Μπρούμα, Γκάμπρι Μαρτίνεθ (46’ Γκάρμπι), Ρικάρντο Όρτα, Ρομπέρτο Φερνάντεθ (67’ Ελ Ουαζανί).