O Hλίας Χαραλάμπους είπε πως αυτή η νίκη επί του ΠΑΟΚ είναι μία από τις πλέον δύσκολες και σπουδαίες νίκες που πέτυχε με την Στεάουα.

Συγκεκριμένα στις δηλώσεις του, υποστήριξε:

«Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την εικόνα τους και για την νίκη. Τους είχα πει από χθες ότι θα χρειαστεί να δώσουμε τα πάντα και να παίξουμε στα κόκκινα για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Ο ΠΑΟΚ είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, με ποιοτικούς παίκτες και ειδικά εντός έδρας παίζει πολύ επιθετικά. Δείξαμε αυταπάρνηση, καλή οργάνωση και ψυχραιμία ειδικά μετά την αποβολή και κρατήσαμε το μηδέν στην άμυνα. Κάνανε οι παίκτες μου μια καταπληκτική δουλειά. Με την πειθαρχία και την σοβαρότητα γκολ τα καταφέραμε για ένα μεγάλο αποτέλεσμα. Το γκολ που βάλαμε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου έπαιξε τον ρόλο του γιατί μπήκε σε ένα κρίσιμο σημείο και στην συνέχεια αντιμετωπίσαμε τόσο τραυματισμούς αλλά και την αποβολή του Ολάρου. Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους μας που ήρθαν εδώ και μας υποστήριξαν». Για το αν αυτή ήταν μια από τις πιο σημαντικές νίκες στην καριέρα του: «Ήταν ένα από τα πιο δύσκολα ματς της σεζόν για εμάς. Παίξαμε απέναντι στην ομάδα που πήρε το πρωτάθλημα στην Ελλάδα που δεν είναι εύκολο. Οι παίκτες μας έκαναν την διαφορά. Αν σκεφτούμε ποιον είχαμε αντίπαλο και τον βαθμό δυσκολίας του ματς, ναι είναι μια από τις μεγάλες νίκες στην καριέρα μου. Τα εύσημα όλα όμως ανήκουν στους παίκτες μου».


Για τον Τζίτζι Μπεκάλι και την παρουσία του σε εκτός έδρας ευρωπαϊκό ματς μετά από 18 χρόνια: «Μας έφερε τύχη η παρουσία του εδώ. Είναι η πρώτη φορά που έρχεται με την ομάδα από τότε που ήρθα εγώ στην ομάδα. Στο αεροπλάνο τον είδα λίγο και μιλήσαμε, αλλά στο ξενοδοχείο δεν μιλήσαμε γιατί είχαμε πολύ δουλειά για την προετοιμασία της ομάδας». Για το πως βίωσε τον αγώνα και τις δυσκολίες του κατά την διάρκεια: «Είπα και πριν ότι προσπαθήσαμε να αναλύσουμε τον ΠΑΟΚ. Σε ένα παιχνίδι μπορεί να σε βρουν εκπλήξεις, όπως έγινε σήμερα. Είχαμε τραυματισμούς, είχαμε αποβολή. Στο πρώτο μέρος είχαμε ένα πλάνο αλλά έπρεπε να το αλλάξουμε στο δεύτερο μέρος. Έπρεπε να προσαρμοστούμε σε αυτές τις καταστάσεις, έπρεπε οι παίκτες να καταλάβουν τις αλλαγές χωρίς να χάσουν την πειθαρχία τους στον αγωνιστικό χώρο. Και πάλι τους συγχαίρω γιατί εμείς ως προπονητές δοκιμάζουμε πράγματα αλλά αυτά τα εκτελούν οι παίκτες μόνοι τους».

Για την νίκη στην Τούμπα απέναντι στον Λουτσέσκου: «Έτσι είναι η ζωή, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ο κύριος Ραζβάν με βοήθησε πολύ στα πρώτα μου βήματα στην προπονητική. Τον εκτιμώ για όσα έχει κάνει στην καριέρα του και για το ήθος του. Είναι ένας άνθρωπος που δουλεύει πολύ σκληρά. Κάποιος έπρεπε να κερδίσει, ήμασταν ίσως πιο τυχεροί εμείς και πήραμε την νίκη. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

Για το αν οδήγησε τον ΠΑΟΚ να πάει στα γεμίσματα και για τις πολλές καθυστερήσεις των παικτών της Στεάουα: «Όταν παίζεις με έναν παίκτη λιγότερο, πρέπει να βρεις τρόπους να κρατήσεις το αποτέλεσμα. Σίγουρα ο τρόπος που επιλέξαμε ήταν να αμυνθούμε. Σε καμία περίπτωση εγώ δεν είπα στους παίκτες μου να πέσουν κάτω. Οι παίκτες από την ένταση ή την κούραση μπορεί να έπεσαν κάτω. Σίγουρα το πλάνο μας για να αμυνθούμε ήταν αυτό, το τι έκανε ο ΠΑΟΚ για να επιτεθεί δεν μπορώ να το πω, δεν είναι δουλειά μου. Οι παίκτες μου έδωσαν ότι είχαν και κατάφεραν να πάρουν μια σπουδαία νίκη».

Για το πώς αισθάνεται μετά τη νίκη είπε: «Όταν κερδίζεις παιχνίδια είσαι χαρούμενος, αλλά αυτό το αίσθημα δεν μπορεί να κρατήσει πολύ. Ήδη έχει... αλλάξει η μέρα και πρέπει να σκεφτούμε την επόμενη μέρα. Όταν κερδίζεις έχεις λίγες ώρες να πανηγυρίζεις, όταν χάνεις επίσης έχεις πάλι λίγες ώρες για να είμαστε στεναχωρημένοι. Είμαι χαρούμενος για την ομάδα, αλλά αύριο είναι μια καινούργια μέρα και σε δυο μέρες παίζουμε