Βλέποντας τον χθεσινό ΠΑΟΚ να επαναφέρει παθογένειες οι οποίες είχαν ξεχαστεί και είχαν μπει στην άκρη, για να διατηρηθεί το καλό κλίμα της ομάδας, σηκώνεις τα χέρια ψηλά και καταλήγεις στη μοιραία διαπίστωση πως κάτι δεν πάει καλά τώρα τελευταία στους πρωταθλητές.

Ανεξήγητη νωθρότητα, σειρά λαθών και επαναλαμβανόμενες επιπολαιότητες, παρουσιάζονται με ασυνήθιστη συχνότητα, σε μια σοβαρή ομάδα που έχει υψηλούς στόχους.

Η χθεσινή ευρωπαϊκή γκέλα έφερε νέα απογοήτευση και ανανέωσε τον προβληματισμό που είχε προκαλέσει η ήττα στο τοπικό ντέρμπι. 

Θα μπορούσε κανείς στην προσπάθεια του να χαρακτηρίσει την κατάσταση, να υποστηρίξει πως προβάλλει μέσα από αυτήν με δραματικό τρόπο, μια ανάγκη να επιστρατευτούν ειδικοί στην διερεύνηση ψυχολογικών προβλημάτων. Από τη στιγμή που δεν εξηγούνται αυτού του είδους οι αγωνιστικές διαταραχές, οι οποίες προκύπτουν εμφατικά και άναρχα σε ένα κλαμπ, που κατά γενική παραδοχή δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα. 

Το πως όμως η ασήμαντη (;) αφορμή, το «ζεστό» γίνεται «κρύο» και ο ενθουσιασμός - απογοήτευση και προβληματισμός, είναι ένας δρόμος που όπως αποδεικνύεται δεν φαίνεται εύκολα. Νομίζω πως θα ήταν βιαστικό και αστήρικτο να θεωρήσουμε αυτή την κατάσταση σαν μια υποβόσκουσα κρίση, από τη στιγμή που δεν γνωρίζουμε σε τι οφείλονται όλες αυτές οι περίεργες συμπεριφορές. 

Ας βγουν να μας το πουν αν το γνωρίζουν κάποιοι, για να αποφύγουμε και τον αγώνα και την αγωνία και τον προβληματισμό που δικαιολογημένα έχουμε. Γιατί είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπάνω και να συστήσουμε στους καθ ύλην αρμόδιους «επειγόντως και στην εντατική», για μία υψηλού επιστημονικού επιπέδου διερεύνηση, μαζί όμως και με την σχετική θεραπευτική αγωγή.

Ας μην προχωρήσουμε όμως τα πράγματα περισσότερο και ας μείνουμε στις απλές διαπιστώσεις (νωθρότητα, επιπολαιότητες, μοιραία λάθη, κόουτς και παικτών). Μέσα από αυτές βγάζεις κάποια συμπεράσματα. Γκέλα λοιπόν ευρωπαϊκή. Ήττα σκληρή και εκδικητική. 

Αυτό το τελευταίο για εκείνους που ενώ βλέπουν τα λάθη τους και δεν τα διορθώνουν. Θα μου πείτε μα και πάλι η ομάδα ήταν άτυχη, είχε τις ευκαιρίες. Θα σας πω ότι το ίδιο συνέβη και πριν λίγες ημέρες. Τι έκαναν οι υπόλογοι και οι υπεύθυνοι για να το αλλάξουν; Ο κόουτς διαχειρίστηκε καλά το παιχνίδι; Οι παίκτες του; Όχι, είχαμε μία από τα ίδια!

Η μετριότατη Στεάουα με έναν στοιχειωδώς έξυπνο προπονητή και τρόπο πήρε το διπλό, εκμεταλλευόμενη τις αμυντικές μπουκόπορτες που έχουν οι πρωταθλητές. Το κακό συμπλήρωσε η αδιέξοδη τακτική των γηπεδούχων, με το «γύρω γύρω όλοι», από το αμυντικό πούλμαν που στήνουν οι εκάστοτε αντίπαλοι. 

Μια ακόμη διαπίστωση αφορά κάποιους παίκτες που ενώ δεν είναι έτοιμοι, χρησιμοποιούνται εμμονικά. Και μια άλλη αλήθεια ότι τον πήραν χαμπάρι τον ΠΑΟΚ μικροί και μεγάλοι ότι χαρίζει αφειδώς ευκαιρίες για γκολ και δεν χάνουν τα απρόσμενα αυτά δώρα. Πότε από αριστερά και πότε από δεξιά, οι τρύπες πάντα είναι ανοιχτές. Τολμώ να πω πως ένας αμυντικός των πρωταθλητών δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να σταθεί ούτε σε ομάδα της β΄ κατηγορίας! Κι όμως πολύ συχνά επανεμφανίζεται.

Δεν υπάρχει λόγος να αναφερθούμε σε συστήματα και τακτικές, ούτε και σε ατομικές αποδόσεις. Οι περισσότεροι παίκτες των γηπεδούχων είχαν απόδοση κάτω του μετρίου. Αν κάποιοι ξεχώρισαν ήταν ο Καμαρά για όσο είχε δυνάμεις και ο κινητικός Ντεσπόντοφ. 

Όσον αφορά τον συμπαθέστατο Ράζβαν, με τον αντίπαλο να παίζει για σχεδόν ημίχρονο με παίκτη λιγότερο, δεν ρίσκαρε βάζοντας δεύτερο επιθετικό, αλλά έβγαλε τον έναν (Τσάλοφ) και έβαλε τον άλλο (Τισουντάλι).

ΠΗΓΗ: Metrosport.gr