Το «Football meets data», το οποίο ασχολείται εκτενώς με τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, κάνει τις δικές του εκτιμήσεις και προβλέψεις, υπολογίζοντας διάφορα δεδομένα γύρω από τις ομάδες.

Ο αλγόριθμος που έχει ανατπύξει η ιστοσελίδα βγάζει τον Ολυμπιακό ως φαβορί για την πρόκριση στην ενδιάμεση φάση της διοργάνωσης, δηλαδή προβλέπει ότι οι Ερυθρόλευκοι θα είναι μέσα στους πρώτους 24 της βαθμολογίας. Όχι όμως και στους πρώτους 8, που περνούν αυτομάτως στη φάση των 16 και περιμένουν αντίπαλο από τα μπαράζ.

Για την ακρίβεια, θεωρεί πως οι Πειραιώτες θα τερματίσουν στη 12η θέση, δίνοντάς τους 82% πιθανότητα για να βρεθούν στο  Top 24, ενώ για το Top 8 έχουν 24% πιθανότητες.

Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ, οι προβλέψεις δεν είναι ευχάριστες. Η σελίδα βλέπει τον «δικέφαλο του βορρά» στην 28η θέση, έχοντας 42% πιθανότητες για να βρεθεί στην 24άδα και μόλις 4% για την οκτάδα.

Σε ακόμη έναν σχετικό πίνακα που έβγαλε το «Football Meets Data», ο Ολυμπιακός έχει 51% πιθανότητες για να βρεθεί στους «16», στο 22% να βρεθεί στους «8», στο 9% στους «4», στο 3% στον τελικό και μόλις 1% για να κατακτήσει το Europa League.

Στην ίδια λίστα, ο ΠΑΟΚ έχει 21% πιθανότητες για να βρεθεί στους «16», στο 8% να βρεθεί στους «8», στο 3% στους «4», στο 1% στον τελικό και μόλις 0.4% για να κατακτήσει το Europa League.