Τα σενάρια γύρω από τις μεγάλες ομάδες συχνά είναι περισσότερα από όσα μπορεί να καταναλώσει το ρεπορτάζ της - Αλλα αυτή είναι η μοίρα των μεγάλων ομάδων: Να ασχολούνται όλοι μαζί τους και να ψάχνουν να βρουν το παραμικρό που τις αφορά.

Στην περίπτωση του Ολυμπιακού, μάλιστα, λόγω της κοινής ιδιοκτησίας που υπάρχει ανάμεσα στους Πειραιώτες, τη Ρίο Άβε και τη Νότιγχαμ Φόρεστ, είναι πολλαπλάσια εκείνα που ακούγονται και έχουν ενδιαφέρον! Όπως είναι, για παράδειγμα, η πιθανότητα να αποχωρήσει νωρίτερα από τη λήξη του συμβολαίου του ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, αν και μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο είχε υπογράψει πρόταση ανανέωσης μέχρι το καλοκαίρι του 2026.

Αλλά από τότε έχουν αλλάξει πολλά, καθώς είναι απόφαση τού συλλόγου να στηριχτεί στη θέση του Νο1 ο Κωνσταντίνος Τζολάκης, που είναι νεαρός και πολλά υποσχόμενος. Με αποτέλεσμα ο "Πάσχα" να περάσει στη θεση του Νο2. Από την οποία μέχρι τώρα δεν έχει ούτε ένα λεπτό συμμετοχής. Στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, μάλιστα, κι ενώ ο Αλέξανδρος είχε επιστρέψει από έναν ελαφρύ τραυματισμό που τον είχε απασχολήσει, ο Μεντιλίμπαρ αποφάσισε να πάρει στην αποστολή τον Αναγνωστόπουλο - Ενώ φαίνεται ότι είναι ικανοποιημένος και με τον νεαρό Μπότη.

Intime

Με αποτέλεσμα να είναι θεωρούν πολλοί ότι το καλοκαίρι τού 2025 είναι δεδομένη η αποχώρηση του Πασχαλάκη από το Λιμάνι, ενω υπάρχουν κάποιες φωνές που βλέπουν ότι μπορεί να τεθεί θέμα αποχώρησης και τον προσεχή Γενάρη! Εμείς απλώς να θυμίσουμε ότι κανείς δεν "σπάει" έτσι εύκολα συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, τόσο λόγω της αμοιβής όσο και λόγω του ότι είναι ένας τεράστιο κλαμπ με πρωταθλητισμό σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, ο Πασχαλάκης έχει βγάλει πολλά λεφτά από το ποδόσφαιρο ήδη και στα όνειρά του είναι κάποια στιγμή να παίξει στο εξωτερικό. Αν βρει ομάδα για να δείξει ενδιαφέρον, γιατί να μην το κάνει τώρα; Κατά μια έννοια, δηλαδή, το σενάριο περί αποχώρησης τον προσεχή Γενάρη μπορεί να έχει μια βάση.

Κι εδώ είναι που έρχεται ο αντίλογος από το Νησί, που θέλει τον Ματ Τέρνερ να έρχεται στον Ολυμπιακό τον προσεχή Γενάρη αφου η θητεία του στην Κρίσταλ Πάλας πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο - Δοθηκε με τη μορφή δανεισμου από τη Νότιγχαμ Φόρεστ για έναν χρόνο, χωρίς να υπάρχει οψιόν για την αγορά του, αλλά η ομάδα παραπαίει στη ζώνη του υποβιβασμού (άρα ο προπονητής της δεν κάνει πειράματα στην 11άδα), ενώ υπάρχουν άλλες δύο επιλογές κάτω από τα γκολπόστ.

Με αποτέλεσμα να μην έχει παίξει ούτε ένα λεπτό μέχρι στιγμής και να μην προβλέπεται να το κάνει αν δεν υπάρξει τραυματισμός. Θα μπορούσε ο διεθνής Αμερικανός άσος να έρθει στο Λιμάνι στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο και να παίξει σε ορισμένα ματς, για να μην έχει κι άλλη πτώση η αξία του στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο; Γιατί ήδη από τον Οκτώβρη του 2023 που ήταν στα 10 εκατ. ευρώ το market value, τώρα έχει φτάσει στα 5!

Το σενάριο, πάντως, που έχει αναπτυχθεί στην Αγγλία αναφέρει ότι μπορεί να "σπάσει" ο δανεισμός του από την Πάλας και να έρθει στην ομάδα του δικτύου που μπορεί να φιλοξενήσει τέτοιο όνομα/μέγεθος, δηλαδή τον Ολυμπιακό. Αν συνδυάσουμε σε αυτό και το ενδεχόμενο πρόωρης φυγής του Πασχαλάκη, γιατί να μην έχει βάση το σενάριο;

AP/Eduardo Verdugo